فردایکرمان – گروه جامعه: مدیر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقهای استان کرمان، دربارۀ آخرین وضعیت سدهای استان گفت: «ذخایر سدهای استان وضعیت مناسبی ندارند بنابراین مدیریت مخازن و صرفهجویی در مصرف در حوزۀ کشاورزی، شرب و ... از اهمیت زیادی برخوردار است تا بتوانیم از این وضعیت کمآبی عبور کنیم».
حامد فراز افزود: «در حال حاضر ۳۶ درصد ظرفیت مخازن سدهای استان کرمان پر است و این درحالیست که در مدت مشابه سال گذشته این عدد ۵۴ درصد بود لذا امسال ذخایر سدهای استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۸ درصد کمتر است».
وی در پاسخ به این سوال که وضعیت استان در تابستان امسال چقدر میتواند بحرانی باشد؟ گفت: «وضعیت ذخایر سدها را نمیتوان به کل استان تعمیم داد اما با توجه به خشکسالیهای پیدرپی، همچنان صرفهجویی و مدیریت آب از اهمیت زیادی برخوردار است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمانۀ مدیر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقهای استان کرمان، افزود: «در حال حاضر سد جیرفت ۳۴ درصد ظرفیت، سد تنگوئیه سیرجان ۱۸ درصد ظرفیت، سد شهید سلیمانی بافت ۴۷ درصد ظرفیت و سد نساء بم ۴۳ درصد ظرفیت خود ذخیرۀ آب دارند».
وی در پاسخ به این سوال که آیا امیدی برای پر شدن مخازن سدها وجود دارد؟ بیان کرد: «اصولا فصل بارندگی در استان کرمان از بهمنماه تا اردیبهشتماه است لذا عملا فصل اصلی بارندگی را پشت سر گذاشتهایم و امیدی به بارندگیهای نرمال نیست».
فراز ادامه داد: «اگر بارندگی در روزهای باقیماندۀ بهار و تابستان بهصورت مانسونی و سیلابی باشند، شاید بتوانیم مخازن سدها را پر کنیم».
وی دربارۀ اینکه آیا میزان ذخیرۀ کنونی سدهای استان در چند سال اخیر بیسابقه بوده یا خیر؟ اظهار کرد: «با توجه به دوره طولانی مدت خشکسالیها و کمبارشی نمیتوان مدعی بیسابقه بودن آن بود و فقط در سالهای ۹۶ و ۹۸ بارندگیهای خوبی داشتیم اما در سایر سالها بارندگی کم بوده لذا امسال وضعیت سدهای استان از لحاظ آورد جزو سالهای ضعیف بوده است».
فراز تاکید کرد: «ذینفع اصلی ذخایر سدها چه در بخش کشاورزی و چه در بخش شرب، مردم هستند لذا از آنها تقاضای مدیریت مصرف و صرفهجویی در آب را داریم و اینکه کشاورزان کشتهای ثانویه نداشته باشند تا بتوانیم ذخایر سدها را برای پشت سر گذاشتن این سال آبی خشک مدیریت کنیم». /پ
نظر خود را بنویسید