فردایکرمان – گروه جامعه: رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه سال گذشته در قالب فعالیتهای شوراهای حل اختلاف و پویشهای مردمی، ۳۸ پرونده قصاص و قتل عمد در استان کرمان منتهی به سازش شد، گفت: «درصد مصالحه در استان کرمان ۴۵ درصد است».
حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم حمیدی افزود: «نقش مصلحین، سران طوایف و ریشسفیدان در ایجاد صلح و سازش و برطرف کردن اختلافها در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و جرایم احتمالی بسیار برجسته است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، وی 31 اردیبهشتماه در همایش مردم، سازش و پیشگیری که با حضور معاون قوه قضاییه و رئیس معاونت توسعه حل اختلاف کشور در ارگ جدید بم برگزار شد، بیان کرد: «با تشکیل چنین همایشها و جلساتی که در ۶ ماه گذشته دومین جلسۀ سران طوایف است که در استان کرمان برگزار میشود، دنبال فرهنگسازی بیشتر مسالۀ سازش، پیشگیری، تشویق و ترغیب کردن افرادی که در این عرصه فعالیت بیشتر و مناسبتری دارند، هستیم».
رئیسکل دادگستری استان کرمان با بیان اینکه نظام مقدس جمهوری اسلامی قدرت خود را از مردم گرفته و نظامی مردمسالار و دینی است، ادامه داد: «نقش ویژهای برای مردم در این نظام قائل هستیم و در قانون اساسی ما دیده شده است، مردمی که خودشان بر سرنوشت خودشان حاکم هستند و بسیاری از مسائل و اموری که در کشور جاری است مستقیم یا غیرمستقیم توسط مردم سیاستگذاری، برنامهریزی و اجرا میشود».
وی با اشاره به اینکه قوه قضاییه نیز همگام با سایر قوا و سیاستهای کلان نظام جمهوری اسلامی ارزش ویژهای برای مردم در اجرای سیاستهای قوه قضاییه قائل است، بیان کرد: «در سند تحول و تعالی قوه قضاییه نقشی که برای مردم در قالب شوراهای حل اختلاف و مصلحین و در امر پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی دیده شده، نقشی برجسته، پررنگ و ملموس است».
حمیدی اضافه کرد: «قوه قضاییه سالهاست که این نقش را برای مردم مدیریت کرده و شوراهای حل اختلاف به عنوان یادگار گرانبها برای نظام جمهوری اسلامی، الگوی موفقی را طراحی و اجرا کرده که آمادۀ ارائه به سایر نقاط دنیاست».
وی گفت: «۳۱۴ شعبه شورای حل اختلاف شهری روستایی و شوراهای حل اختلاف ویژه، مانند زندانها در استان کرمان وجود دارد و یکهزار و ۳۵۸ نفر عضو و دبیر شوراهای حل اختلاف استان کرمان هستند». /پ
نظر خود را بنویسید