فردایکرمان – گروه جامعه: فرماندار جیرفت دربارۀ اخراج ۱۸۰ نیروی شهرداری جیرفت که با واکنشهای زیادی روبهرو شده است، گفت: «اینکه گفته میشود اخراج نیروهای شهرداری پیرو نامۀ استانداری صورت گرفته، اینگونه نیست. بلکه دفتر امور شهری استانداری کرمان نامهای مبنی بر اینکه چرا تعداد ۱۸۰ نیرو بهصورت غیرقانونی جذب شدهاند؟ به شهرداری ارسال کرده که سرپرست شهرداری هم بدون برنامهریزی و در نظر گرفتن جوانب کار، نسبت به اخراج ۱۸۰ نیروی کاری اقدام کرده است».
احمد بلندنظر در پاسخ به این سوال که آیا اخراج اولین و آخرین سازوکار است یا اینکه باید به نحوی تصمیمگیری شود که کمترین نگرانی و ضرر متوجه افراد شود؟ افزود: «باید روند کار را با خرد جمعی و مشورت اصلاح شود، نه اینکه سادهترین مسیر یعنی اخراج را انتخاب کنند، وقتی ۱۸۰ نفر به مدت دو سال و با حقوق ماهیانه سه میلیون تومان بهعنوان نیروی تنظیف شهری در سختترین شرایط جذب شده و به امید اینکه در آینده وضعیت کاریشان بهبود پیدا کند، مشکلات را تحمل کردند، نباید یک دفعه اخراج شوند».
فرماندار جیرفت در ادامۀ توضیحاتش روشنگری مسئولان وقت شهرداری را در کاهش دغدغههای نوع جذب نیروها موثر دانست و بیان کرد: «باید به آنها گفته میشد که شما بهصورت موقت مشغول بهکار شدید و هر لحظه امکان عدم نیاز شما وجود دارد».
وی به استناد نگرانیهای کارگران اخراجشدۀ شهرداری جیرفت نسبت به این تصمیم ابراز تاسف کرد و گفت: «در دوران سرپرست فعلی شهرداری ۲۶ نیرو جذب شده که بلافاصله شرکتی شدند و کارگران اخراج شده میگویند چرا از بین همین افراد که سابقۀ کار بیشتری دارند این تعداد را تبدیل وضعیت نکردند و چرا اول این افراد را اخراج نکردند؟ که بنده به عنوان فرماندار با دغدغههای آنها همراه و موافق هستم».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمان، بلندنظر بر اصلاح این تصمیم جهت جلوگیری از تضییع حق ۱۸۰ نیروی کار توسط سرپرست شهرداری جیرفت تاکید و تصریح کرد: «نباید جذب نیرو با این شیوه و بدون ضابطه و بر اساس رابطه صورت میگرفت اکنون چنین اتفاقی افتاده باید سازوکاری اتخاذ شود که حقی از کسی ضایع نشود».
فرماندار جیرفت درمورد تعیین تکلیف شهردار جیرفت به عنوان مدیریت واحد شهری که هماکنون با حاشیههای زیادی مواجه است و نتیجۀ آنها نارضایتی عمومی و وضع نابسامان شهر است، گفت: «وقتی گزینۀ معرفیشدۀ شورا به استانداری، به دلیل عدم برخورداری از سابقۀ کار رد میشود، جای تعجب است که شورا همچنان بر همین گزینه اصرار دارند در حالی که انتظار میرود به نفع مردم عمل کنند».
وی در پاسخ به این سوال که آیا استانداری حق قانونی دارد تا نسبت به تایید و یا رد صلاحیت گزینۀ شهرداران ورود کند، افزود: «بر اساس قانون انتخاب شهرداران کلانشهرها توسط وزیر کشور انجام میشود و سایر شهرداران را تفویض اختیار میکند پس استانداری صلاحیت دارد».
بلند نظر از هشدار نسبت به انحلال شورای شهر جیرفت در صورت عدم معرفی گزینۀ جدید در مهلت تعیینشده ابراز بیاطلاعی کرد و گفت: «این موضوع را باید از مقامات مافوق جویا شوید».
وی سرانجام شهرداری جیرفت را مستلزم معرفی گزینۀ جدید توسط شورای اسلامی دانست و بر این امر تاکید کرد که باید به شکلی عمل کنیم تا منفعت عمومی بیش از این دستخوش بروکراسی اداری نشود.
فرماندار جیرفت همچنین با اشاره به شکایت شورای اسلامی شهر جیرفت به دیوان عدالت اداری برای تایید و انتخاب گزینۀ رد شده توسط استانداری کرمان گفت: «شورا از طریق دیوان عدالت اداری در حال پیگیری است که استانداری حق انتخاب و تایید شهردار را ندارد». /پ
نظر خود را بنویسید