فردایکرمان – گروه اقتصاد: مشاور اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی و کارشناس صنعت طیور کشور با بیان اینکه مرغداران برای انجام تولید، حداکثر تلاش خود را انجام میدهند، گفت: «شاهد این مدعا هم افزایش شدید قیمت جوجه یکروزه است که بهدلیل تقاضای بالای مرغداران برای جوجهریزی اتفاق افتاده است و بههمین دلیل جوجه یکروزه بسیار بالاتر از قیمت مصوب به مرغداران عرضه میشود».
محمدعلی کمالیسروستانی افزود: «هجوم مرغداران برای جوجهریزی زیاد است و همین مسئله باعث ایجاد حباب در قیمت جوجه یکروزه شده است».
وی ادامه داد: «بزرگترین چالش مرغداران در حال حاضر قیمت جوجه یکروزه است و طبق بررسیهای ما، مرغداران جوجه سویههای وارداتی را بین 27 الی 32 هزار تومان خریداری میکنند، در حالی که قیمت مصوب آن 15900 الی 16900 تومان است؛ این در حالی است که با وجود این مشکل، هیچکدام از مرغداران جرأت شکایت ندارند؛ چراکه اسم آنها در لیست سیاه تولیدکنندگان جوجه یکروزه قرار خواهد گرفت و برای تامین جوجه یکروزه با مشکل مواجه میشوند».
وی افزود: «برای رفع این مشکل، پیشنهاد ما این است که جوجه یکروزه هم مانند ذرت و سویا در سامانهای مانند سامانه بازارگاه عرضه شود که مرغدارن بتوانند جوجه را از آنجا خریداری و وجوه مربوط به آن را در این سامانه پرداخت کنند که شفافیت وجود داشته باشد تا کسی نتواند بیشتر از قیمت مصوب جوجه را به مرغداران بفروشد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایلنا، مشاور اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ادامه داد: «از نظر تولید مشکلی وجود ندارد اما به لحاظ هزینههای تولید، باید شرایط مناسب برای مرغداران فراهم شود؛ مهمترین نهادههای تولید مرغداریها ذرت، کنجاله سویا و جوجه یکروزه است که ذرت و کنجاله سویا حدود 55 درصد هزینههای تولید را شامل میشوند و جوجه یکروزه اگر قیمت متعادلی داشته باشد، سهم آن در هزینۀ تولید از 12درصد بیشتر نیست اما در شرایط فعلی سهم جوجه یکروزه در قیمت تمام شده بیش از 16درصد است».
کمالی افزود: «دولت برای تامین دو قلم نهادۀ اول، یعنی کنجاله سویا و ذرت همۀ تلاش خود را انجام میدهد و تامین آن هم هرچند دیر و زود اما به هرحال انجام میشود، ولی آنچه در شرایط فعلی باعث افزایش قیمت مرغ شده، افزایش قیمت جوجه یکروزه است».
مشاور اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی در ادامه توضیح داد: «نکتۀ دیگر در این مورد اینکه، مرغداران مرغ را بهصورت زنده درب مرغداری و به قیمت مصوب میفروشند و از آنجا به بعد دیگر مرغدار دخالتی در قیمت ندارد و اگر در این مسیر افزایش قیمتی اتفاق بیفتد به مرغدار مربوط نمیشود و نباید آن را به حساب مرغدار گذاشت».
کمالی تاکید کرد: «اگر عوامل تولید فراهم شود، قیمتهای مصوب با اندکی اغماض و چشمپوشی برای مرغداران نسبتا مناسب است و چون توافق کردهایم به آن پایبند خواهیم بود اما دولت باید تلاش کند تا شرایط و عوامل تولید به گونهای فراهم شود که مرغداران جوجهریزی را با رغبت بیشتری انجام دهند؛ چون ریسک کار فعلا برای مرغداران بالا است».
وی گفت: «طبق توافق انجام شده، قیمت مرغ درب مرغداری 52هزار تومان است و در تلاش هستیم که عوامل تولید به گونهای فراهم شود که بتوانیم به تعهداتمان در این زمینه عمل کنیم و مرغداران نیز متضرر نشوند».
وی گبیان کرد: «با اتفاقی که رخ داده بود، باعث شد که در اسفندماه سال گذشته تولید مرغ کم شود اما با برنامهریزی انجام شده ظرف 4 ماه اول امسال به سطحی خواهیم رسید که حتی مازاد نیاز جامعه گوشت مرغ تولید کنیم لذا در اردیبهشتماه 40-35 درصد بیشتر از اسفندماه جوجهریزی انجام شده و در خردادماه نیز20-15 درصد نیز به میزان جوجهریزی اضافه خواهد شد که این موضوع به تنظیم بازار کمک خواهد کرد». /پ
نظر خود را بنویسید