گروه جامعه – رئیس جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: «آفت کرم خراط، یک آفت خصوصی است و مردم باید برای مبارزه و کنترل آن کمک کنند».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، عباس سعیدی، صبح امروز یکشنبه، در جلسه برنامه مقابله با کرم خراط درختان گردو که با حضور استاندار برگزار شد، اظهار کرد: «آفت کرم خراط از آفات کلیدی در استان است که در شهرستانهای بافت، رابر، شهربابک، بردسیر، سیرجان و زرند مشکل ایجاد کرده است».
وی با بیان اینکه سطح زیر پوشش درختان گردو در استان 17 هزار و 100 هکتار است، یادآور شد: «بافت، رابر و بردسیر بیشترین سطح زیر کشت را در استان دارند و حدود 80 درصد درختان گردو در این مناطق هستند».
رئیس جهاد کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه آفت کرم خراط از سال 77 وارد استان کرمان شد، گفت: «این آفت، یک آفت خصوصی است و مردم باید برای مبارزه و کنترل آن کمک کنند.»
وی خاطرنشان کرد: «آفت کرم خراط 150 میزبان دارد که میزبان مثمر آن درختان سیب، به، گلابی و گردو هستند و میزبان غیرمثمر آن نیز درختان افرا، بیدمشک و .. است».
رئیس جهاد کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه حشرهی بالغ این آفت از اواسط اردیبهشت تا اواخر شهریور ماه وجود دارد، افزود: «دورهی زندگی پروانههای این آفت بین شش تا 12 روز است و حشرهی مادهی کرم خراط حداکثر 48 ساعت بعد از حضور در طبیعت قادر به تخمریزی است و هر حشره بین 500 تا 1000 تخم میگذارد».
وی اظهار کرد: «خسارت اولیهی این آفت از رگبرگها و سرشاخههای نازک شروع میشود».
سعیدی با بیان اینکه آفت کرم خراط باعث ضعف درختان میشود، اذعان کرد: «ابتدا سرشاخههای درخت شروع به خشک شدن میکند و بعد درخت به طور کامل خشک میشود و به همین دلیل باید کار هرس درختان انجام شود».
وی از تشکیل کمیتهی فنی برای مبارزه با این آفت خبر داد و گفت: «در منطقهی بیدخون بیشترین آفتزدگی را داشتیم که هرس مناسب با انبوهی درخت، حذف سرشاخههای آلوده، مدیریت عملیات آبیاری و کوددهی و استفاده از تلههای نوری و فرمونی توسط کمیتهی فنی انجام شد».
رئیس جهاد کشاورزی استان کرمان دلیل گسترش این آفت را خشکسالیهای متوالی عنوان کرد و یادآور شد: «افزایش بیرویهی سطح زیرکشت باغهای گردو، عدم رعایت عملیات مناسب باغی مانند آبیاری منظم و کافی، تغذیه و هرس درختان، عدم اجرای مدیریت تلفیقی آفت، عدم مشارکت کشاورزان، طولانی بودن دورهی زندگی آفت و نگهداری و حمل چوبهای آلوده به سایر مناطق از دیگر دلایل گسترش آفت کرم خراط است».
وی اذعان کرد: «فروردین ماه سال گذشته 900 میلیون تومان اعتبار برای مبارزه با آفت کرم خراط اختصاص یافت که ضمن انعقاد قرارداد با سازمان حفظ نباتات کشور و سازمان بسیج سازندگی کارهای خوبی انجام شد».
سعیدی هرس زمستانه در سطح 500 هکتار، تشتکگذاری، توزیع کود شیمیایی، حمل چوبهای آلوده به منطقهی خارج از محل اجرای طرح، گازوئیلپاشی چوبهای آلوده، سوزاندن چوبهای هرس شده، استفاده از تلههای نوری و فرمونی، توقیف کامیونهای حامل چوبهای هرس شده، آموزش به کشاورزان و مبارزهی شیمیایی را از کارهای نجام شده طی یک سال گذشته برای کنترل آفت کرم خراط برشمرد.
وی با اشاره به خرید لارو از کشاورزان برای کنترل این آفت، یادآور شد: «در این راستا 50 هزار لارو با قیمت هر لارو 400 تومان از کشاورزان خریداری شد».
رئیس جهاد کشاورزی استان کرمان افزود: «در مناطقی که کشاورزان با جهاد کشاورزی همکاری نداشتند کارمندان جهاد نسبت به آمادهسازی و نصب تلههای فرمونی اقدام کردند».
وی از سبز شدن درختان هرس شده از اردیبهشت ماه سالجاری خبر داد و خاطرنشان کرد: «این درختان در سالجاری محصول دادند و در حال حاضر در منطقهی بیدخون 99 درصد فاقد آلودگی است».
سعیدی گفت: «عدم همکاری و مشارکت کشاورزان در انبار کردن چوبهای آلوده، عدم آبیاری بعد از کوددهی و شکوائیهی آنها از کارمندان جهاد کشاورزی از جمله مشکلات ما در مبارزه با این آفت بود».
وی با بیان این که برای ادامهی کار نیاز به اعتبار داریم، افزود: «ادامهی مبارزه با آفت کرم خراط به اقتصاد منطقه، ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت روستائیان کمک میکند».
رئیس جهاد کشاورزی استان کرمان اظهار کرد: «به دلیل اینکه بیدخون کانون آلودگی بود، کار مبارزه با کرم خراط از آنجا شروع شد که در یک سال با هزینهای بالغ بر 300 میلیون تومان 40 هزار هکتار از باغات از این آفت پاک شدند».
وی همچنین اذعان کرد: «برای حفظ این اقتصاد، امسال برای تغییر رقم گردو از طریق پیوند برنامهریزی کردهایم که اگرچه کار بسیار دشواری است اما در چند سال آینده اقتصاد مردم را متحول میکند».
4191
رئیس جهاد کشاورزی استان کرمان:
نظر خود را بنویسید