فردایکرمان ـ گروه جامعه: ثبت جهانی خانه تاریخی حاج آقاعلی رفسنجان بار دیگر وعده داده شد. این بار، قائممقام وزیر میراثفرهنگی بود که در جریان سفر به رفسنجان و بازدید از این بنا، وعدهای ضمنی دربارۀ آن داد.
علی دارابی در اینباره گفت: «برای 10 سال آینده فهرستی از آثار برای ثبت جهانی آماده داریم که در حوزۀ میراث ملموس و ناملموس بیش از ۲۰۰ پرونده در دستور کار قرار دارد».
او با بیان اینکه باید از میان این آثار بهگزینی کنیم، افزود: «با توجه به اینکه همۀ آثار از نظر استانداردها به هم نزدیک هستند، شورایی از کارشناسان و صاحبنظران میراثی تشکیل شده و این پروندهها را بررسی میکنند».
وی اظهار کرد: «بنابراین اولویتها را باید آماده کنیم که یکی از پروندهها خانه حاجآقاعلی است».
پیش از این و در دوران استانداری رزمحسینی در کرمان و مدیریت محمود وفایی در میراثفرهنگی استان در سالهای میانی دهۀ نود خورشیدی، وعدۀ ثبت جهانی این خانه داده شده بود.
به گزارش فردایکرمان به نقل از فارس کرمان، وی جمعه 5 خردادماه در ادامۀ این اظهارات گفت: «استان کرمان رتبۀ اول ایران در زمینۀ ثبت آثار جهانی را دارد و امسال دو کاروانسرا از ۵۶ کاروانسرا در کشور که ثبت جهانی میشود، سهمیه استان کرمان است».
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: «خانه حاج آقاعلی رفسنجان که بزرگترین خانه خشتی جهان است در فهرست اولویتهای ثبت جهانی شدن قرار دارد».
وی افزود: «بر اساس پژوهشهای صورت گرفته خانه حاجآقاعلی رفسنجان بزرگترین خانه خشتی در دنیاست».
قائم مقام وزیر میراث فرهنگی بیان کرد: «این بنا متعلق به عهد قاجار بوده و مرحوم حاجآقاعلی یک تاجر موفقی بوده که تلاش زیادی در عرصه صادرات و واردات آن زمان داشته است».
وی افزود: «بنا بههمت همکاران در حوزۀ میراث فرهنگی و سایر دستگاهها مرمت شده و مناسبتها و رخدادهای مختلفی در آن برگزار میشود».
دارابی با اشاره به اینکه در وصیتنامه بانی این بنا آمده است که برای اطعام عزاداران امام حسین(ع) و اهل بیت و مراسم تعزیه و عزاداری درآمدهای بنا صرف شود، اظهار کرد: «در طول سال هم کارکردهای دیگری دارد و بر اساس گزارشی که اداره کل میراث استان ارائه کرده، نوروز ۱۴۰۲ یکی از مکانهای پربازدید استان کرمان و شهر رفسنجان این خانه بوده است».
قائممقام وزیر میراث فرهنگی افزود: «مسئولان استان و شهرستان کمک کنند این بناهای بزرگ و با عظمت حفظ شوند. ۳۵ هزار اثر تاریخی ثبت شده در کشور داریم که با این بودجههای محدود دولت امکان مرمت همه آنها نیست و نیاز به یک نهضت بزرگ از سوی مردم و خیران داریم».
وی اضافه کرد: «از طرفی، شرکتها و دستگاههایی که باید اهتمام به ایفای مسئولیتهای اجتماعی داشته باشند، برای حفظ این داشتهها کمک کنند». / الف
نظر خود را بنویسید