فردایکرمان – گروه جامعه: مراسم نخستین دورۀ جایزۀ مهندس محسن میرحیدر در دانشگاه باهنر کرمان با حضور جمعی از مسئولان، اساتید و دانشجویان دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.
مهندس بهمن فرهوشی که در زمان اجرای طرح دانشگاه کرمان، از گروه معماران شرکت مهندسین مشاور پیرراز و همکار مهندس میرحیدر در ساخت دانشگاه بوده است، در این مراسم با اشاره به دوستی و همکاری 65 سالهاش با مرحوم میرحیدر، یکی از ویژگیهای دانشگاه کرمان را طرح جامع آن بیان کرد و گفت که در این طرح 4 جلدی، تمام موارد لازم برای توسعۀ دانشگاه پیشبینی شده بود و علاوه بر ساختمانهایی که در محوطۀ دانشگاه احداث شده، بنای این مجموعۀ علمی، دارای تاسیسات بسیار گسترده و پیشرفتهای است.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، همکار مرحوم مهندس میرحیدر بیان کرد: «احداث دانشگاه کرمان از سال 1350 شروع شد و با گذشت بیش از 50 سال، دانشگاه توسعه پیدا کرده و به اینجا رسیده است».
وی ادامه داد: «زمانی که قرار بود ساخت دانشگاه شروع شود، اولین قدمی که برداشتند، تهیۀ طرح جامع برای دانشگاه بود که آن زمان خیلی طرفدار نداشت».
فرهوشی خاطرنشان کرد :«این طرح جامع در 4 جلد تهیه شد که دانشجویان معماری میتوانند آن را از طریق دانشکده دریافت و مطالعه کنند».
وی توضیح داد: «طرح جامع بهگونهای بود که تمام موارد لازم و توسعههایی که دانشگاه بعد از پذیرش دانشجو و پیشرفت، به آن نیاز داشت در آن پیشبینی شده بود».
فرهوشی با بیان اینکه بهجز ساختمانهای زیادی که در دانشگاه میبینیم، پیشبینیها و تاسیساتی در مجموعۀ دانشگاه وجود دارد که به چشم نمیآید، گفت: «کارهای تاسیساتی زیادی انجام شده است. دانشگاه صدها متر کانال آدمرو دارد که همه در زیر زمین است».
وی با اشاره به تامین سیستم برقرسانی با رینگ فشار قوی در دانشگاه، افزود: «آن زمان با وجود اینکه در شهر کرمان طرح فاضلاب اجرا نشده بود، دانشگاه کرمان سیستم فاضلاب پیشرفته داشت».
همکار مرحوم مهندس میرحیدر ادامه داد: «در مورد آبرسانی نیز بهگونهای پیشبینی شد که دانشگاه سربار آب شهر نباشد بنابراین دانشگاه منابع آب زیرزمینی دارد و چاههایی در آن حفر شده است».
وی گفت: «امیدوارم دیدن نقشهها و خواندن طرح جامع برای دانشجویان معماری موثر باشد».
فرهوشی با اشاره به پروژههایی مانند دانشگاه کرمان یا کتابخانه ملی که مرحوم میرحیدر در ساخت آنها نقش داشته است، خاطرنشان کرد: «جا دارد یادی از استاد شریعتزاده داشته باشم که در پیشبرد این پروژهها و طراحی آنها نقش بسزایی داشت و مهندس میرحیدر نیز در اجرای کار سنگتمام گذاشتند». /پ
نظر خود را بنویسید