فردایکرمان – گروه جامعه: دکتر «محمد ناصر» پزشک و جراح پیشکسوت کرمانی روز گذشته و در سن 90 سالگی درگذشت.
دکتر ناصر از پزشکان کارآفرینی بود که علاوه بر طبابت، در حوزۀ معدن نیز فعال بود.
به گفتۀ مدیر مرکز کرمانشناسی، دکتر ناصر که اصالتا اهل یزد بود و مدتی ریاست بیمارستان ارجمند کرمان را نیز برعهده داشت، در جریان جنگ تحمیلی فعالیتهای گستردهای داشت و مجروحان جنگی زیادی را درمان کرد.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، سیدمحمدعلی گلابزاده با اشاره به فعالیت دکتر ناصر در کرمان، گفت: «یکی از پزشکان خدمتگزاری که سالها آثار خیر و فعالیتهای گستردۀ او در کرمان مشهود بود، مرحوم دکتر محمد ناصر است».
وی ادامه داد: «ایشان ازجمله پزشکان یزدی است که قریب 65 سال پیش بهعنوان جراح به کرمان آمد. در آن روزگار و در دهۀ 40، شهر از نظر پزشکی بسیار در مضیقه بود و تنها جراح کرمان، مرحوم حبیبالله رشیدفرخی بود که با آمدن دکتر محمد ناصر به کرمان، از نظر پزشکی فضای بیشتری باز شد».
مدیر مرکز کرمانشناسی افزود: «دکتر ناصر در سال 1312 در یزد به دنیا آمد. پدر ایشان یکی از نخستین لیسانسیههای دانشگاه بود که به همراه استاد بهمنیار توانست فارغالتحصیل شود. ایشان مدرس مدارس یزد و از شعرای معروف بود و زمانی که مارکار، سرمایهدار هندی به یزد آمد و مدرسه مارکار را راهاندازی کرد، شعری برای مدرسه و آن روز گفته بود که یکی از شعرهای زیبای ماندگار در تاریخ ادبیات یزد است. مادر دکتر ناصر نیز دختر حاج محمدعلی همدانی، بازرگان معروف و سرشناس یزدی بود».
وی خاطرنشان کرد: «دکتر ناصر در سال 1330 در کنکور دانشگاه پذیرفته شد و در سال 1339 در رشتۀ جراحی تحصیلات خود را به پایان رساند. وی مدتی در یزد و مدت زمانی نیز در رفسنجان به طبابت مشغول بود و بالاخره راهی کرمان شد و آن زمان در بیمارستان ارجمند مشغول به کار شد و مدتی هم ریاست بیمارستان ارجمند را به عهده داشت».
گلابزاده گفت: «دکتر ناصر در جریانهای مختلف بهویژه در جریان جنگ تحمیلی فعالیتهای گستردهای داشت و تعداد زیادی عمل جراحی را روی مجروحان جنگی انجام داد که در واقع باید گفت این باقیات صالحات او بهشمار میرود».
وی با اشاره به ویژگیهای این پزشک فقید، افزود: «یکی از ویژگیهای دکتر ناصر این بود که صرفا به کار پزشکی بسنده نمیکرد و معتقد بود که در کنار کار پزشکی میتوان فعالیتهای اقتصادی و کارآفرینی داشت، به همین دلیل در بخش معدن وارد شد و یک کارخانه سنگبری به نام ماربجس راهاندازی کرد و در کار ساختوساز هم بود و بناهای متعددی را ساخت».
مدیر مرکز کرمانشناسی تاکید کرد: «دکتر ناصر، شخصی بود که تمام عمرش را وقف یاد گرفتن، یاد دادن، کارآفرینی، خلاقیت و درمان بیماران و نیازمندان کرد». /پ
نظر خود را بنویسید