فردایکرمان – گروه اقتصاد: طی سالهای گذشته، علاوه بر خشکسالی و کمآبی که بر میزان تولید پسته و کیفیت این محصول در استان کرمان تاثیر گذاشته، تغییر شرایط اقلیمی و سرمازدگیهای پیاپی نیز سبب شده تا میزان برداشت پسته نیز بهشدت کاهش یابد.
رئیس اتاق کرمان عقیده دارد اگر مشکلات داخلی در حوزۀ تولید پسته ادامه پیدا کند، ایران بازار خود را به آمریکا واگذار خواهد کرد.
به گفتۀ سیدمهدی طبیبزاده، آمریکا در سالهای گذشته، سرمایهگذاری قابلتوجهی در زمینۀ پسته داشته و در بازار اروپا و حتی بازار چین بهشدت فعال شده است و ما برای آنکه بازار را از دست ندهیم باید برنامهریزیهای قابل توجهی داشته باشیم.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا، وی اظهار کرد: «استان کرمان بهعنوان اصلیترین تولیدکننده پسته و خرمای کشور در سالهای گذشته جدای از تامین نیاز داخل، در بازارهای صادراتی نیز حضوری فعال داشته است و بهطور متوسط درآمد حاصل از صادرات این دو محصول حدود یک میلیارد دلار آورده برای استان کرمان داشته است».
وی با اشاره به برخی مشکلاتی که در زمینۀ کاشت پسته وجود دارد، بیان کرد: «ما از سویی با معضل کمآبی مواجه هستیم و این مسئله چه در زمینۀ کاشت و برداشت محصول و چه در حوزۀ توسعه فعالیتها برای ما مشکلآفرین شده است. از سوی دیگر در سال گذشته سرمازدگی بر روی ۹۰ درصد از پستههای کرمان اثر منفی گذاشت».
رئیس اتاق بازرگانی کرمان ادامه داد: «در صورتی که ما نتوانیم برای این مشکلات چارهای پیدا کنیم، قطعا بازار خود را به برخی رقبا واگذار خواهیم کرد. آمریکا در طول سالهای گذشته سرمایهگذاری قابلتوجهی در این حوزه داشته و در بازار اروپا و حتی بازار چین بهشدت فعال شده است. از اینرو برای آنکه بازار ما از دست نرود باید برنامهریزیهای قابل توجهی داشته باشیم».
طبیبزاده دربارۀ وضعیت تولید خرما در کرمان نیز گفت: «متاسفانه این محصول ما نیز سال گذشته با آفت مواجه شد و قدری در برداشت نهایی با مشکل مواجه شدیم. در این بخش نیز استفاده از توان و ظرفیت برای تولید با حداکثر ظرفیت بالاترین اهمیت را خواهد داشت».
وی خاطرنشان کرد: «در استان کرمان جدای از درآمد ریالی و دلاری، نرخ قابل توجهی از اشتغال نیز به این دو محصول گره خورده و استفاده از ظرفیتها میتواند به ما در حفظ این اشتغال کمک کند و آسیب دیدن آن نیز میتواند در این حوزه برای ما مشکلآفرین شود». /پ
نظر خود را بنویسید