فردایکرمان – گروه جامعه: مرکز علمی کاربردی شرکت هواپیمایی ماهان تنها مرکز علمیکاربردی در کشور است که در رشتۀ خلبانی دانشجو میپذیرد.
به گفتۀ رئیس مرکز علمی کاربردی شرکت هواپیمایی ماهان، به افرادی که در این دانشگاه، آموزشهای خلبانی را فرامیگیرند، گواهینامۀ بینالمللی خلبانی با استانداردهای اروپا ارائه میشود.
دکتر حسین کرمانی همچنین از ساخت بزرگترین آشیانۀ تعمیر و نگهداری هواپیما در کرمان توسط بخش خصوصی خبر داد و گفت که با راهاندازی این آشیانه، تمامی فارغالتحصیلان این دانشگاه جذب بازار کار خواهند شد.
به گزارش فردایکرمان، وی در یک نشست خبری با اشاره به رشتههایی که در مرکز علمی کاربردی شرکت هواپیمایی ماهان ارائه میشود، بیان کرد: «این مرکز با توجه به ماموریتش که هوانوردی است در حال حاضر در هشت رشتۀ کاردانی شامل اویونیک هواپیما، تعمیر و نگهداری هواپیما، خلبانی در دو مقطع پیپیال و سیپیال، رشتۀ مهمانداری هواپیما، گردشگری، هتلداری، تکنولوژی آموزشی و رشتۀ ایمنی کادر و حفاظت فنی دانشجو میپذیرد».
کرمانی ادامه داد: «در مقطع کارشناسی نیز رشتههای اویونیک هواپیما، تعمیر و نگهداری هواپیما، مهندسی فناوری هواپیما، مدیریت گردشگری و مدیریت تجاریسازی در دانشگاه تدریس میشود».
وی یادآور شد: «با توجه به اینکه یک عده از دانشجویان علاقهمند به فراگیری آموزش در مقطع خلبانی شخصی برای استفاده از هواپیمای شخصی هستند، گرچه تعداد آنها کم است، این افراد در سطح پیپیال میمانند و در واقع مدرک شخصی دریافت میکنند».
وی توضیح داد: «سیپیال که خلبانی تجاری است در مرکز علمی کاربردی ماهان در مقطع کارشناسی ارائه میشود که بهصورت دایرکت هم برگزار میشود و دانشجویان میتوانند مقاطع پیپیال، سیپیال و آیآر را با هم بخوانند».
رئیس مرکز علمی کاربردی شرکت هواپیمایی ماهان در ادامه با اشاره به کیفیت آموزشهای ارائه شده در دانشگاه علمی کاربردی، گفت: «مهمترین دلیل بالا بودن کیفیت آموزشها، جذب دانشجویان علمی کاربردی در صنعت است. بیشترین افرادی که در صنعت هوانوردی، با وجود آموزشگاههای غیر «علمی - کاربردی» دیگر در کشور، جذب میشوند از مرکز ماهان هستند».
وی افزود: «یکی از خصوصیات مراکز علمی کاربردی که شاید قبلا به آن اشاره نشده باشد، این است که بعد از فارغالتحصیل شدن دانشجویان، ارتباط دانشگاه با آنها حفظ میشود و در هر مقطعی از آنها سوال میشود که آیا شغلی پیدا کردهاند یا خیر و اگر جایی مشغول به فعالیت هستند آیا در راستای آموزشهایی که فراگرفتهاند است؟ این مطالعات توسط امور دانشجویی انجام میشود و طبق آماری که به دست آمده بالای 40 درصد دانشجویان ما جذب بازار کار شدند».
کرمانی خاطرنشان کرد: «اجرای طرح «آباد»، آموزش برای اشتغال دانشآموختگان فارغالتحصیل دانشگاه ملی، نیز دلیل بر این است که دانشگاه علمی کاربردی توانسته از نظر کیفی در این مدت خود را نشان دهد».
وی درخصوص بازار کار برای فارغالتحصیلان دانشگاه نیز توضیح داد: «در کرمان یک آشیانه توسط بخش خصوصی برای تعمیر، نگهداری و رنگ هواپیما در حال ساخت است که بازار کار خوبی برای فارغالتحصیلان ایجاد خواهد کرد».
رئیس مرکز علمی کاربردی شرکت هواپیمایی ماهان با بیان اینکه بخش اورهال هواپیما تا پایان امسال راهاندازی میشود، افزود: «این مرکز تمام فارغالتحصیلان دانشگاه علمی کاربردی هواپیمایی ماهان را جذب میکند و حتی ممکن است نیاز باشد برای تامین نیروهای این آشیانه در بخش آموزشهای آزاد و غیرمقطع دانشگاه نیز دانشجو بپذیریم».
کرمانی درخصوص مدارک ارائه شده در مرکز علمی کاربردی شرکت هواپیمایی ماهان نیز گفت: «اگر آموزشها در آموزشگاه به افراد ارائه شود، یک مدرک هواپیمایی کشوری به آنها ارائه میشود که یک گواهینامه بینالمللی است اما مدرک تحصیلی فرد تغییری نمیکند اما اگر آموزشها از طریق دانشگاه باشد، علاوه بر مدرک هواپیمایی کشوری که گواهینامۀ بینالمللی خلبانی با استانداردهای اروپا است و در همۀ دنیا با این مدرک میتوانند کار کنند، یک مدرک کارشناسی نیز به دانشجو ارائه میشود تا بتواند در رشتههای دیگر ادامه تحصیل بدهد».
وی با اشاره به حضور بیش از 93 استاد در این دانشگاه، بیان کرد: «ظرفیت پذیرش سالانه برای هر رشته تقریبا 35 نفر است که در حال حاضر 630 دانشجو داریم». /پ
نظر خود را بنویسید