فردایکرمان – گروه اقتصاد: آفت زنجره خرما که آفت خاموش و خطرناکی است، بخشی از نخیلات استان کرمان را آلوده کرده و در اندوهجرد، شهداد و جنوب کرمان شدت آفت بالا رفته است.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان با بیان این مطلب از مبارزه برای مقابله با آفات خبر داد و گفت: «درخصوص آفت سوسک سرخرطومی نیز ۲۷۹ آلودگی در شرق استان کرمان تیمار و پایش انجام شده است».
لطفعلیزاده با بیان اینکه تاکنون ۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان برای مبارزه با آفت سوسک سرخرطومی تخصیص داده شده و ۲۷ هزار هکتار از نخیلات پایش شده است، تاکید کرد: «اعتبارات محدود است و در کنترل آفات و بیماریها، مشارکت مردم و بهرهبردار نقش اساسی دارد. باغدار باید مراقبت کند و سازمان به تنهایی نمیتواند پایش و مقابله با آفات را انجام بدهد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمان، معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان ۲۳ خردادماه در جمع خبرنگاران دربارۀ آفات و بیماریهای بخش کشاورزی اظهار کرد: «هفت آفت در خرما، پسته و محصولات سبزی صیفی استان کرمان شناسایی شده و اقدامات لازم برای مقابله و با خروجی مشخص در دستور است».
وی در بخش دیگری از سخنانش دربارۀ استفاده از کود و سموم در تولید محصولات کشاورزی، گفت: «همواره تاکید داریم نهاده استفاده شده تحت نظارت سازمان باشد و اکنون کودهایی عرضه میشود که شناسۀ کودی دارند و کلاسهای آموزشی متعدد در استان برای کشاورزان برگزار میشود تا تغذیۀ بهینه انجام شود».
لطفعلیزاده دربارۀ سلامت محصولات تولیدی استان کرمان بیان کرد: «آزمایشات مربوط به این موضوع به عهدۀ سازمان غذا و دارو است. البته باید به این مسئله توجه داشت که محصولات ما صادراتی است و اگر مشکل داشت، از کشورهای مقصد برگشت میخورد».
وی ادامه داد: «شناسهدار کردن باغات استان را دنبال میکنیم تا مشخص باشد از چه کشاورزی چه محصولی گرفته میشود و نظارت بر باغات توسط کارشناسان مربوطه صورت میگیرد».
معاون جهاد کشاورزی استان کرمان تاکید کرد: «مصرف سم در سه سال اخیر کاهش داشته و مراکز عرضۀ سموم شناسایی و تحت نظارت سازمان جهاد کشاورز فعالیت میکنند ضمن اینکه پیشآگاهیها به کشاورزان داده میشود». /پ
نظر خود را بنویسید