فردایکرمان – گروه اقتصاد: جنوب کرمان با سطح زیر کشت ۳۱ هزار هکتار و تولید بیش از ۲۲۰ هزار تن خرما، رتبۀ دوم کشور را در تولید خرما به خود اختصاص داده است.
برداشت محصول رطب و خرما از نیمۀ دوم خردادماه با نوبرانۀ «المهتری» که از ارقام زودرس است، از نخلستانهای جنوب کرمان آغاز شده و با ارقام تجاری کلوته، مضافتی و مرداسنگ و با ارقام دیررس هلیلهای تا اوایل مهرماه ادامه دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان با تاکید بر اینکه داشتن گواهی بهداشتی یا کد QR برای صادرات خرما الزامی است، از نخلداران خواست تا برای دریافت گواهی سلامت، هرچه سریعتر نسبت به ثبتنام در سامانۀ مجوزهای الکترونیکی کشاورزی (سماک) اقدام کنند.
صادق حسینزاده همچنین تاکید کرد که تمامی واحدهای فرآوری خرما نیز لازم است نسبت به اجرای ضوابط و اخذ پروانههای بهداشتی اقدام کنند.
به گفتۀ وی، در صورت عدم ثبتنام در سامانۀ سماک، گواهی ارتقاء سلامت صادر نمیشود و از اواخر شهریورماه سال ۱۴۰۲ از صادرات محصولات فاقد QR کد جلوگیری خواهد شد.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمان، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان بیشترین سطح زیرکشت خرما در جنوب کرمان را از نوع مضافتی دانست و گفت: ب«عد از خرمای مضافتی، رقم کلوته بیشترین سطح زیرکشت را دارد که در سال گذشته بیش از 65 هزار تن خرما از این ارقام از مبدا نخلستانهای منطقه به کشورهای روسیه، افغانستان، پاکستان، ارمنستان، آذربایجان و سایر کشورهای اروپایی صادر شده است». /پ
نظر خود را بنویسید