فردایکرمان – محمد لطیفکار: این روزها هیچ مسئلهای به اندازۀ کمبود آب، گرما و تشنگی در شهر کرمان آزاردهنده نیست. به کسانی که هنوز تجربۀ قطع آب در منزل یا محل کار را ندارند میگویم بیآبی در برخی مناطق کرمان بیداد میکند. لازم نیست در حاشیۀ شهر باشید، تا این قطعی فلهای کام شما را تلخ کند، در هر کجا باشید، لهیب این آتش سوزان در کمین است و آسایش را بر شما حرام میکند. نمونهاش مجتمع مسکونی الهیه است که اخیرا ساکنان آنجا با یک هفته کمآبی و بیآبی جان به لب شدهاند. آخرین بار قطعی آب، مربوط به روز سهشنبه ۱۴ ساعت به طول انجامید.
در همینحال، مدیر عامل آبفای استان کرمان در جمع خبرنگاران مدعی شده است که «تابستان امسال جیرهبندی آب نداریم...»، و «با مدیریت فشار و مدیریت توزیع کار را پیش میبریم...» وی با بیان اینکه علت قطعی برخی مناطق پمپهایی است که برخی مستقیما به شبکه وصل کردهاند میگوید که این پمپها را جمع میکنیم. عبدیان در ادامه اما بهطور تلویحی از ناکامی در جمعآوری پمپها هم اشارهای دارد: «نیروی انسانی ما برای پایش خانه به خانه برای جمعآوری این پمپها محدود است».
حاصل چنین برنامه و مدیریتی این است که اینک در جایجای شهر کرمان شاهد آن هستیم. ایشان از طرفی اعلام میکند امسال تابستان جیرهبندی نداریم؛ اما از سوی دیگر، به کاهش فشار و قطعی خود به خودی آب مشترکین هم اشاره دارد. در واقع، ما این روزها به جای جیرهبندی برنامهریزی شده با نوعی جیرهبندی افسارگسیخته، بدون برنامه و فلهای مواجهایم. بدین معنا که امکان دارد برخی مناطق شهر تا پایان تابستان مشکل قطعی آب نداشته باشند و ممکن است ما در نقطهای دیگر، هر روز شاهد قطعی آب خانگی یا محل کار باشیم. یعنی تحمیل یک نوع تبعیض مدیریت نشده بر شهروندان که حقشان داشتن یک زندگی نرمال و آسوده است.
کلام آخر من با مدعیان مدیریت کاهش فشار و توزیع آب است. کمآبی و بیآبی دردی است که به هر دلیل سالهاست بر کشور و منطقۀ ما مستولی شده است، در این مجال کوتاه نمیخواهم وارد این مجادله بشوم که این اتفاق بد از کجا سرچشمه میگیرد و نهادهای متولی به چه میزان در آن نقش دارند، اما دارم به این میاندیشم حالا که ما دچار کمآبی هستیم و هیچکس هم حاضر به پذیرش مسئولیت این مشکل نیست، چرا متولیان ذیربط، با مدیریت صحیح و توزیع عادلانۀ آب بر این زخم مداوا نشدنی دستکم مرهم نمیگذارند؟
چون تابستان تازه شروع شده، و بیم شدت گرما هم رو به افزون است، بهتر نیست هرچه زودتر دست به کار شوید، و جلوی این نابهنجاریها در توزیع و مصرف آب را بگیرید؟ حالا که کمبود آب به مرز بحران رسیده است، عجالتا همین کمبود را بالسویه و عادلانه توزیع کنید!
بیآبی را شاید بتوان تحمل کرد، اما تبعیض و ضعف مدیریت در کنترل و نظارت بر توزیع عادلانه را باید کجای دلمان بگذاریم؟!
نظر خود را بنویسید