فردایکرمان – گروه اقتصاد: معاون آبخیزداری ادارهکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان کرمان با بیان اینکه بخش عمدۀ آب مورد نیاز کشاورزی، صنعت و آشامیدنی استان کرمان از آبهای زیرزمینی تامین میشود، گفت: «براساس مطالعات آمایش استان، میزان افت سطح آبهای زیرزمینی در برخی از دشتهای کرمان حداقل ۱۰ تا ۱۵ متر است».
شجاعی با اشاره به خشکسالیهای ۲ دهۀ اخیر در استان کرمان افزود: «این اتفاق افت کیفیت و پیشروی آب شور در دشتهای بحرانی استان کرمان را رقم زده است».
وی در ادامه خاطرنشان کرد: «منابع آب زیرزمینی تجدیدپذیر برابر پنجهزار و ۶۶۴ میلیون مترمکعب و در مقابل، میزان تخلیه و برداشت آب برای مصارف مختلف از سفرههای زیرزمینی ۶ هزار و ۵۶۶ میلیون مترمکعب است لذا با کسری مخزن آب زیرزمینی ۹۰۲ میلیون مترمکعب مواجه هستیم».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، شجاعی همچنین بیان کرد: «سرعت فرسایش خاک در مناطق استان کرمان نسبت به سایر مناطق بیشتر و در حال تبدیل به یک بحران است بنابراین بسیاری از کارشناسان معتقدند اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری تنها راه حفاظت آب و خاک در استان کرمان است».
وی گفت: «با اجرای طرحهای آبخیزداری توانستهایم حدود ۱۲.۵ میلیون مترمکعب از فرسایش خاک شمال استان را کنترل کنیم».
معاون ادارهکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان کرمان یادآور شد: «امکان مطالعه و اجرای طرحهای آبخیزداری در ۱۰.۶ میلیون هکتار از اراضی شمال استان کرمان وجود دارد که تاکنون در حدود چهار میلیون هکتار معادل ۳۸ درصد از این مقدار مطالعات توجیهی و تفصیلی اجرایی انجام شده است».
وی اظهار کرد: «عملیات آبخیزداری در حدود ۱.۸ میلیون هکتار معادل ۱۷ درصد اراضی شمال استان کرمان تاکنون انجام شده است».
شجاعی افزود: «با وجود خشکسالیها در این مناطق، شاهد آبدهی ۲ تا سه برابری قناتها نسبت به سالهای قبل بودهایم». /پ
نظر خود را بنویسید