فردایکرمان – گروه اقتصاد: رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان با اشاره به صادرات پسته به اتحادیه اروپا گفت: «یکسری درخواستهای جدی و سختگیرانه مبنی بر دریافت گواهینامههایی از معاونت غذا و دارو، اداره استاندارد و سازمان جهاد کشاورزی وجود دارد که درخواست داریم این موارد توسط مجموعههای ارزیاب بهخوبی مورد توجه قرار گیرد تا برای محمولۀ صادراتی اتفاقی پیش نیاید».
سیدمحمدرضا ترابیموسوی اضافه کرد: «برخی موارد، مورد درخواست اتحادیه اروپا نیست اما از سوی برخی مجموعههای داخلی مانند اداره استاندارد و جهاد کشاورزی درخواست میشود که این موضوعات مسائلی را برای صادرکنندگان ایجاد کرده است».
وی با اشاره به نمونهای از این درخواستها ادامه داد: «وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده اگر صادرکنندهای محمولۀ برگشتی داشته باشد تا سه ماه پس از آن نمیتواند صادرات دیگری را داشته باشد که این موضوع در قوانین اتحادیه اروپا وجود ندارد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، ترابیموسوی در نشست هماندیشی بررسی مسائل صادرات پسته به اتحادیه اروپا که با حضور روسای کمیسیونهای توسعه صادرات، واردات و تجارت داخلی و کشاورزی، مدیران کل جهاد کشاورزی و گمرکات استان کرمان و جمعی از صادرکنندگان برگزار شد، از برگزاری نشست ستاد عالی پسته کشور در کرمان در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: «صادرکنندگان همۀ مسائل صادرات پسته را به اتاق اعلام کنند تا بتوان موارد در سطح ملی را در این نشست مطرح کرد».
رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق کرمان نیز در این نشست با اشاره به اینکه میزان تولید محصول پسته امسال بیشتر از سال گذشته است، گفت: «باید برای صادرات این محصول به بازارهای هدف به ویژه اتحادیه اروپا با توجه به وجود رقیب اصلی ما آمریکا، برنامهریزی صحیحی صورت گیرد».
محمدعلی محمدمیرزائیان افزود: «با توجه به اینکه مبحث باقیماندۀ سموم در محصول پسته بهصورت جدی از سوی اتحادیه اروپا بررسی میشود پیشنهاد داریم در فروردینماه هر سال همزمان با سمپاشی محصولات، اطلاعرسانی کامل در خصوص نوع و میزان سم مورد استفاده انجام شود».
گفتنی است در این نشست جمعی از صادرکنندگان به مواردی مانند ناشناخته بودن برخی سموم استفادهشده در باغهای پسته، شناخت نوع فعالیت آزمایشگاههای اروپا برای صادرات پسته و اطلاعرسانی گستردۀ مسائل مختلف این حوزه اشاره کردند. /پ
نظر خود را بنویسید