فردایکرمان – گروه جامعه: معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان با اشاره به افتتاح قرارگاه جهادی استانداری کرمان برای توانمندسازی روستاها، گفت: «این قرارگاه در راستای پیشرفت همهجانبۀ روستاها و اجرای طرح توانمندسازی و کارآفرینی مردمپایۀ «تکام» شکل گرفته است».
سیدمصطفی آیتاللهیموسوی افزود: «هدف قرارگاه و طرح بر این است که روستاها به شکلی توانمند شوند که امکان برگشت افراد به روستا وجود داشته باشد و زمینههای اشتغال مهیا باشد».
برنامه توانمندسازی و کارآفرینی مردمپایه با عنوان «تکام» در قالب قرارگاه جهادی استانداری کرمان با هدف پیشرفت همهجانبه روستاها عملیاتی میشود.
به گزارش فردایکرمان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری کرمان، مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری کرمان نیز 22 مردادماه در شورای برنامهریزی و توسعه استان در خصوص این طرح گفت: «قرار است در این طرح تمام ظرفیتهای روستاها شناسایی و از آن در مسیر دستیابی به توسعۀ روستاها استفاده شود».
محمدجواد عبدالکریمی ادامه داد: «راهبرد اصلی وزارت کشور، ارتقای کفایت و کیفیت حکمرانی روستاها است که قرارگاه جهادی آن شکل گرفته و هدف اصلی بر مهاجرت معکوس و اصلاح ترکیبی جمعیت روستاها است».
وی افزود: «این طرح راهبردی برای وسعتبخشی به حضور مردم در نقشهای توانمندسازی، تسهیلگری و کارآفرینی جهت ایجاد و استفاده از فرصتهای اقتصادی و فراگیرسازی تلاش برای اشتغالزایی پایدار و مطمئن در روستاها، بهویژه در حوزۀ تامین امنیت غذایی کشور با همکاری دستگاههای اجرایی است».
عبدالکریمی بیان کرد: «سه ضلع طرح، شامل استانداری و زیرمجموعۀ آن در دهیاریها بهعنوان برنامهریز، هماهنگکننده و نظارت، دستگاههای اجرایی برای فراهمسازی زمینۀ اقدام طرح و مردم در قالب کانونهای جهای یا تسهیلگران میانی و محلی است».
وی با بیان اینکه 16 نظام در این طرح دیده شده است، اضافه کرد: «هدف اصلی بر مهاجرت معکوس است و در کنار آن اهدافی چون مدیریت منابع آب در همۀ سطوح، آموزش و توانمندسازی دهیاران و تسهیلگران، نظام قوانین و مقررات روستا، خدمات بهداشت و درمان، کشاورزی، دامپروری، گردشگری، امور زنان، تعاون روستایی، مالی، فرهنگی، انجمن و تشکلها، نظام اجتماعی و آموزش و پرورش دنیال میشود».
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری کرمان گفت: «در طرح توانمندسازی و کارآفرینی مردمپایه، همۀ مسیرهای توسعه، شناسایی و اقدام میشود و توجه به ترکیب متعادل امور موضوعی و جغرافیایی در افق کوتاهمدت و بلندمدت با توجه به نقش منطقه در استفاده از ظرفیتها است». /پ
نظر خود را بنویسید