فردایکرمان – گروه اطلاعرسانی: مدیرعامل شرکت فولاد زرند ایرانیان با اشاره به فعالیت دو کارخانۀ ککسازی با ظرفیتهای ۴۰۰ و ۸۰۰ هزار تن در زرند گفت: «در کارخانه فولاد زرند ایرانیان تولید شمش فولاد به روش کورهبلند با ظرفیت یکمیلیون و ۷۰۰ هزار تن در سال انجام میشود».
ماشاءالله سهرابنژاد با بیان اینکه کار ما تولید از معدن تا شمش فولاد است که فعالیت از معدن خمرود آغاز میشود، افزود: «زغالشویی پابدانا ۹۰۰ هزارتن زغال خام پذیرش میکند و در ادامۀ روند تولید، دو کارخانه هر کدام با ظرفیت دو میلیون تن کنسانتره و یک کارخانه دو و نیم میلیون تنی گندلهسازی در جلالآباد فعالیت دارند».
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد فولاد در دنیا به روش کورهبلند تولید میشود، توضیح داد: «مجموعۀ فولاد زرند ایرانیان در سه مجتمع کنسانتره و گندلهسازی، کارخانجات ککسازی و مجتمع فولادسازی تعریف شده و ۷۰۰۰ نفر از نیروهای استان کرمان در این مجموعه بهصورت مستقیم مشغول به کار هستند».
وی ادامه داد: «بیش از ۹۰ درصد نیروهای کارخانه اهل شهرستان زرند، ۹ درصد از دیگر نقاط استان و نیم درصد خارج از استان هستند».
سهرابنژاد تاکید کرد: «به ازای هر شغل مستقیم در فولاد ۱۵ تا ۲۰ نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد میشود».
تامین آب کارخانه از پساب فاضلاب
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی در نشست خبری با اشاره به نحوۀ تامین آب مورد نیاز کارخانه فولاد زرند ایرانیان، گفت: «از سالهای اول تولید بر حوزۀ استفاده از پساب متمرکز شدیم و در همان ابتدا ۲ مدول از هفت مدول فاضلاب کرمان را که ایجاد شده بود اما آب آن هدر میرفت، در دست گرفتیم و به جای استفاده از آب سالم در خطوط تولید، از پساب فاضلاب استفاده کردیم».
مدیرعامل شرکت فولاد زرند ایرانیان اظهار کرد: «برای استفاده از پساب، ۳۶ کیلومتر از محل تصفیهخانۀ فاضلاب کرمان در شرفآباد تا فولاد بوتیا را لولهگذاری کردیم و پس از آغاز کار فولاد زرند این مسیر نیز به شبکه متصل شد و تصفیهخانۀ آن را احداث کردیم».
وی با بیان اینکه بخشی از مصرف آب را به کنستانتره و گندلهسازی منتقل و سپس پروژۀ فاضلاب زرند را آغاز کردیم، توضیح داد: «این پروژه در حال حاضر ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد اما نیازمند همکاری و کمک مسئولان برای رفع مشکل زمین برای ساخت تصفیهخانۀ فاضلاب هستیم».
سهرابنژاد با بیان اینکه در حال حاضر ۸۰ درصد آب مورد نیاز صنعت فولاد زرند با اجرای پروژههای فاضلاب و استحصال آب از سد باطله تامین میشود، یادآور شد: «۲۰ درصد از کل آب مصرفی شرکت فولاد زرند از جاهای دیگر تامین میشود که با اجرای کامل پروژۀ فاضلاب زرند، آب مورد نیاز خود را بهطور کامل تامین خواهیم کرد».
مدیرعامل شرکت فولاد زرند ایرانیان بیان کرد: «در بخش کنسانتره و گندلهسازی، پروژۀ بازیافت آب از سد باطله را اجرا کردیم که این طرح استحصال آب از باطله را انجام میدهد و این پروژه ۲ میلیون مترمکعب از ۲.۵ میلیون مترمکعب آبی که در سد باطله میرود را بازمیگرداند».
وی افزود: «در دهههای گذشته تانکرهای زیادی برای تامین آب مجموعه در مسیر داشتیم که با اجرای این پروژه تعداد زیادی تانکر حمل آب از این مسیر حذف میشود و در حال حاضر نیز با وجود اینکه این واحد هنوز به ظرفیت اسمی خود نرسیده، تانکرهای آبرسانی به کمتر از ۲۰ دستگاه رسیده است».
بازسازی مدرسه و ساخت راه
سهرابنژاد در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد زغالسنگ مصرفی کارخانههای فولاد زرند را از خارج کشور وارد میکنیم، یادآور شد: «زغالسنگ وارداتی با ۵۰ درصد زغال داخلی ترکیب و مصرف میشود زیرا زغال داخل کیفیت مطلوب برای تولید فولاد از روش کوره بلند را ندارد».
وی با بیان اینکه تمامی بازار تولیدات ما باید از بورس باشد و بازاریابی و صادرات بهصورت ضابطهمند و از طریق بورس انجام میشود گفت: «تاکنون صادرات به کشورهای مختلف حتی اروپا داشتیم اما این کار در چارچوب مقررات قانونمند بورس تعریف شده است».
مدیرعامل شرکت فولاد زرند ایرانیان همچنین با اشاره به مسئولیتهای اجتماعی این مجموعه خاطرنشان کرد: «یک واحد موضوع مسئولیتهای اجتماعی فولاد زرند را مدیریت میکند که بودجهای مشخصشده دارد و ما ۱۰۰ مدرسه را در منطقۀ زرند بازسازی کردیم، در ساختن جادهها و پلها کمک کردیم و فعالیتهای دیگری نیز در این حوزه انجام شده است».
وی افزود: «تفاهمنامهای برای ایجاد ۲ هزار هکتار جنگل منعقد شده که این پروژه چند ساله است و در جلالآباد زرند حدود ۶۰۰ هکتار درخت کاشته شده است».
سهرابنژاد با اشاره به اقدامات انجامشده در راستای حفظ محیط زیست گفت: «واحد CDQ خاموش کردن کک به روش خشک با هزینهای بالا احداث شده که این پروژه از آب استفاده نمیکند و آلایندگی را به حداقل میرساند». /پ
نظر خود را بنویسید