فردایکرمان – گروه اقتصاد: رئیس اتاق کرمان با تاکید بر اینکه انرژیهای تجدیدپذیر به توسعۀ پایدار، ایجاد تراز و حفظ محیط زیست کمک خواهند کرد، گفت: «همه منتظر اعلام تعرفههای خرید برق تضمینی نیروگاههای تجدیدپذیر بهویژه نیروگاههای خورشیدی هستند».
سیدمهدی طبیبزاده افزود: «اگر تعهدی به وزارت نیرو باقی مانده پرداخت شود زیرا این موضوع به اصلاح قیمتها کمک خواهد کرد».
وی ضمن درخواست راهاندازی انجمن انرژیهای تجدیدپذیر استان کرمان بیان کرد: «از طریق پنجره واحد سرمایهگذاری میتوان اخذ مجوزها در حوزۀ انرژی را به استان منتقل کرد».
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، طبیبزاده در سمینار توسعۀ انرژیهای تجدیپذیر در صنایع کشور موضوع انرژی را یکی از مباحث اصلی و مهم در دستور کار اتاق کرمان از سال 1397 تاکنون بیان کرد و گفت: «خاستگاه اصلاح نرخ خرید تضمینی برای نیروگاههای خورشیدی انشعابی و افزایش 30 درصدی آن، استان کرمان بوده و به نظر میرسد این مسئله از دغدغههای مهم مسئولان شده است».
وی اظهار کرد: «با بررسی حلقههای مفقودۀ توسعه اهمیت انرژیهای پاک چندین برابر مشخص میشود که در این رابطه طرح اصلاح حکمرانی و اصلاح قیمت تمامشدۀ برق در سطح کشور مطرح است».
رئیس اتاق کرمان ادامه داد: «اتاق کرمان علاوه بر راهاندازی اندیشکده انرژی، اجرای احداث نیروگاههای خورشیدی در پشتبام منازل افراد تحت پوشش کمیته امداد شهرستان کهنوج را انجام داده و بسیاری از خانوادهها معیشت خود را از این طریق تامین میکنند».
8 سال آینده ایران واردکنندۀ سوخت برای تامین انرژی خواهد بود
مدیرکل دفتر توسعه سامانههای مقیاس کوچک سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران (ساتبا) نیز گفت: «قطار تامین برق و انرژی در دنیا به سمت تامین برق از طریق انرژیهای تجدیدپذیر تغییر جهت داده و در کشور ما نیز باید این رویکرد در کلان حاکمیت شکل گیرد».
جعفر محمدنژاد افزود: «آمارها نشان میدهد حدود 8 سال آینده ایران یکی از واردکنندگان گاز و سوخت برای تامین انرژی کشور خواهد بود و دیگر نیروگاههای سوخت فسیلی پاسخگوی نیاز کشور نیستند».
وی اظهار کرد: «زمان احداث نیروگاه خورشیدی مانند دو نیروگاه 10 مگاواتی در ماهان کمتر از شش ماه طول میکشد اما ساخت نیروگاههایی با سوخت فسیلی بیش از 4 سال زمان میبرد».
محمدنژاد گفت: «در چند روز گذشته در نشست شورای عالی انرژی با حضور رئیس جمهور تصمیم گرفته شد در 10 سال آینده 30 هزار مگاوات نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور احداث شود که البته این موضوع نیازمند همراهی بسیاری از مجموعهها خارج از وزارت نیرو است».
مدیرکل ساتبا بیان کرد: «وزارت نفت، سازمان برنامه و بودجه، وزارت صمت و سازمان حفاظت محیط زیست در این زمینه تعیینکننده هستند».
وی به قطعیهای برق صنایع در تابستان امسال اشاره کرد و افزود: «برنامهریزی شده بر اساس ماده 61 قانون جهش تولید دانشبنیان برای صنایع، قراردادی 20 ساله را با نیروگاه های انرژی خورشیدی برای خرید تضمینی برق به قیمت 2000 تا 2200 تومان به ازای هرکیلووات ساعت منعقد کنیم».
محمدنژاد گفت: «اگر صنایع بزرگ استان با بیش از یک مگاوات دیماند، برق بیشتری از نیروگاههای خورشیدی خود تولید کنند به بورس انرژی معرفی خواهند شد که تاکنون در بورس هر کیلووات ساعت برق به میزان 3 هزار تومان عرضه شده است».
وی خاطرنشان کرد: «در شرکتهای توزیع برق اگر 50 درصد تغییر در فیدلهای شبکه برق توسط نیروگاههای تجدیدپذیر اتفاق بیفتد، خاموشیهای تابستان اتفاق نخواهد افتاد»./پ
نظر خود را بنویسید