فردایکرمان - گروه اقتصاد: مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان با اشاره به آمار ایجاد اشتغال در استان کرمان، گفت: «سال ۱۴۰۱ در حوزۀ اشتغال برای استان کرمان سال بسیار موفقی بود. در سال گذشته ۶۰ هزار و ۳۷۴ تعهد اشتغال داشتیم که ۶۷ هزار و ۵۴۷ شغل در سامانۀ رصد ثبت شد و در این حوزه جزو استانهای برتر بودیم».
مجتبی مصباح با اشاره به کاهش ۳.۱ درصدی نرخ بیکاری در استان افزود: «نرخ بیکاری در کرمان از ۱۱.۳ به ۸.۲ کاهش پیدا کرد».
وی ادامه داد: «استان کرمان در خالص اشتغال (میزان اشتغال ایجادشده منهای مشاغل از دست رفته) نیز در کشور رتبۀ ششم را دارد».
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان با بیان اینکه در بعضی از نقاط استان نهتنها مشکل بیکاری در حال رفع شدن است که با کمبود نیرو نیز مواجهیم، توضیح داد: «حدود یک ماه پیش مدیرعامل شرکت مدیرانخودرو با کاریابیهای مرکز استان جلسه داشت و در این نشست اعلام کرد که نمیتوانیم نیروی انسانی مورد نیاز خود را از بم، فهرج، نرماشیر، گنبکی و ریگان تامین کنیم زیرا در این مناطق نیروی بیکار و متقاضی شغل که بتواند کار ما را انجام بدهد، وجود ندارد و از کرمان به ما نیرو معرفی کنید».
وی افزود: «چشمانداز شرکتهای خودروسازی بم این است که تا پایان امسال ۵ هزار نیرو استخدام کنند و تا پایان سال ۱۴۰۴ بیش از سیهزار نیروی جدید نیاز دارند».
مصباح تاکید کرد: «البته این شرکتها نیروهایی با توانایی خاص نیاز دارند و اگر نیروی متخصص وجود نداشته باشد، بنا دارند برای کسانی که آموزش ندیدند یک مرکز آموزش ایجاد کنند».
وی گفت: «در منطقۀ درآلو امسال ۱۵۰۰ نیرو جذب خواهد شد که ۵۰۰ نیرو را با برگزاری آزمون جذب کردند و هزار نیروی دیگر نیز استخدام خواهند کرد و با این اتفاق مشکل بیکاری در رابر و بردسیر حاد نخواهد بود».
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان کرمان خاطرنشان کرد: «علاوه بر این، توسعۀ صنایع پاییندستی و بالادستی مس، گلگهر و گهرزمین نیز به کاهش نرخ بیکاری کمک خواهد کرد و در مشاغل روستایی و خانگی نیز عملکرد قابلقبولی داشتیم».
وی با بیان اینکه ادامۀ روند سال گذشته سبب کاهش بیشتر نرخ بیکاری خواهد شد، اظهار کرد: «البته نرخ بیکاری تا زمانی که به عدد زیر سه درصد نرسد شاید آنچنان محسوس نباشد که امیدواریم امسال هم بتوانیم عملکرد قابل توجهی داشته باشیم».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان چهارم شهریورماه در نشست خبری به مناسبت هفتۀ دولت و هفتۀ تعاون بیان کرد: «شعار هفتۀ تعاون در سالجاری «حکمرانی تعاون، حکمرانی مردم» انتخاب شده است».
وی در ادامه از تسهیل فضای کسبوکار در استان خبر داد و گفت: «صدور مجوزها تسهیل شده است و مجوزها ظرف یک تا نهایت دو هفته صادر میشود».
مصباح از افزایش مراکز کاریابی در استان خبر داد و یادآور شد: «در حال حاضر ۵۵ مرکز کاریابی در استان فعال است».
وی افزود: «روابط کار و بیمۀ بیکاری نیز به کاریابیها واگذار شده تا کار مردم تسهیل شود».
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان خاطرنشان کرد: «به شهرستانها نیز اعلام کردیم که در شهرهای با جمعیت بالا که فاصلۀ آنها از مرکز استان زیاد است، مجوز مرکز کاریابی صادر کنند تا کار مردم تسهیل شود».
وی افزود: «تا پایان سال۱۴۰۰، هشت مرکز کارآفرینی در استان داشتیم که در حال حاضر تعداد آنها به ۱۷ مرکز رسیده است».
مصباح ادامه داد: «در سال گذشته، کافۀ کارآفرینی، مرکز شتابدهی، فضای کار اشتراکی و کانون کارآفرینان استان با هدف رونق کارآفرینی در استان تاسیس شد».
وی بیان کرد: «میزان پرداخت تسهیلات اشتغالزا در سال گذشته در استان چهار هزار و ۱۸۷ میلیارد تومان بود».
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان کرمان یادآور شد: «استان کرمان سال گذشته در حوزۀ کارآفرینی، بیشترین تعداد کارآفرین برتر نمونۀ کشوری را داشت و در جشنوارۀ امتنان نیز کارگران استان کرمان خوش درخشیدند و بیشترین تعداد کارگر و گروه کار نمونه را در کشور داشتیم».
کاهش حوادث و فوتی ناشی از کار در استان
وی با اشاره به مسائل حوزۀ روابط کار گفت: «یکی از شاخصهای مهم این حوزه حوادث ناشی از کار است که در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰، ۱۰ درصد کاهش داشته است در حالی که تعداد کارگاهها، شاغلان و بیمهشدگان تامیناجتماعی در استان افزایش داشت».
مصباح با بیان اینکه حوادث فوتی ناشی از کار نیز کاهش یافته است، ادامه داد: «سال گذشته ۱۷ هزار و ۲۱۶ مورد بازرسی از کارگاهها انجام شده است».
وی از کاهش میانگین مدت زمان رسیدگی به شکایات خبر داد و افزود: «میانگین مدت رسیدگی به شکایات در پایان سال ۱۴۰۰، ۱۰۲ روز بوده که در پایان ۱۴۰۱ به ۴۲ روز کاهش پیدا کرده است».
اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی در استان
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان کرمان همچنین درخصوص اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی در استان کرمان، توضیح داد: «۳۹۷۶ فروشگاه خُرد و ۲۳۳ فروشگاه زنجیرهای برای اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی در استان فعال شده است و تاکنون ۹۰ هزار و ۱۳۰ خانوار از این طرح استفاده کردند».
وی با بیان اینکه ۵ دهک اول جامعه میتوانند از این طرح استفاده کنند، گفت: «بر اساس این طرح، اگر خانوارها نیمی از مبلغ کالابرگ را برای خرید ۱۱ قلم کالای اساسی، شامل برنج، روغن، قند، شکر، حبوبات، ماکارونی، شیر، ماست، مرغ، پنیر و گوشت قرمز اختصاص دهند، ۳۰ درصد به یارانۀ آنها اضافه میشود».
مصباح یادآور شد: «قیمت این کالاها برای خریداران میانگین قیمت در سال گذشته است».
وی با تاکید بر اینکه استفاده از طرح کالابرگ الکترونیکی اجباری نیست، افزود: «خانوارها میتوانند با نصب اپلیکیشن شما بر روی تلفن همراه، نزدیکترین فروشگاههای متصل به طرح کالابرگ الکترونیکی را شناسایی کنند».
افزایش صادرات تعاونیهای استان
مصباح در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در استان کرمان ۵ هزار و ۴۸۵ تعاونی فعال است، گفت: «۵ درصد تعاونیهای فعال کشور در استان کرمان قرار دارند».
وی بیشترین تعاونیهای استان را مربوط به حوزۀ کشاورزی دانست و خاطرنشان کرد: «تعاونیهای استان با ۱۴۳ هزار و ۸۹۶ عضو، ۷۴ هزار و ۵۶۷ فرصت شغلی ایجاد کردهاند».
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان کرمان افزود: «میزان رشد صادرات تعاونیهای استان کرمان در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰، بالاترین میزان رشد در کشور بود و از نظر حجم صادرات تعاونیها در رتبۀ سوم قرار دارد».
وی خاطرنشان کرد: «سال گذشته ۶۰ طرح تعاونی با سرمایهگذاری ۱۱۲ میلیارد تومان در استان افتتاح شد».
مصباح ادامه داد: «سال گذشته برای حمایت از تعاونیها ۴۸ میلیارد تومان وام مختص تعاون پرداخت شد و امسال نیز مقرر شد از محل تسهیلات تبصرۀ ۱۸، ۲۵ درصد کل تسهیلات به تعاونیها پرداخت شود».
وی ادامه داد: «همچنین یکسری تسهیلات کمبهره در بانک رسالت با خط اعتباری سه هزار میلیارد تومانی قرار گرفته که در اختیار تعاونیها قرار میگیرد».
درخشش استان در هفدهمین جشنواره تعاونیهای برتر
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان کرمان همچنین با اشاره به انعقاد تفاهمنامۀ کهکشان تعاون بین معاون وزیر کار و استانداری کرمان، گفت: «در کهکشان تعاون، مزیتهای هر استان را در نظر میگیرند و با یکسری حمایتهای ویژه و ساماندهی دقیق و پرداخت تسهیلات کمبهره، آن را شکوفا میکنند که در استان کرمان، صنایعدستی برای حمایت انتخاب شد».
وی با اشاره به تعاونیهای مسکن، اظهار کرد: «کرمان در حوزۀ مسکن ملی یکی از استانهای پیشرو است و ۲۵۰۰ واحد در دست اجرا داریم که بین 20 تا 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و امکان دارد تعدادی از آنها دهه فجر به بهرهبرداری برسد».
مصباح خاطرنشان کرد: «در راستای توانمندی تعاونیها نیز سال گذشته 38 هزار و 964 نفرساعت آموزش به شرکتهای تعاونی داده شد».
وی در پایان گفت: «استان کرمان در هفدهمین جشنواره تعاونی برتر سال گذشته، شش تعاونی برتر معرفی کردیم و یک تعاونی برتر ملی داشتیم و امسال نیز ۱۱ تعاونی استان برای داوری در تعاونیهای برتر ملی، امتیاز آوردند که بهزودی نتایج آن اعلام خواهد شد». /پ
نظر خود را بنویسید