فردایکرمان – گروه اقتصاد: مدیر جهاد کشاورزی زرند با اشاره به اجرای سامانۀ GIS (سیستم اطلاعات جغرافیایی) در بخش کشاورزی، گفت: «در بخش کشاورزی ۱۸ هزار بهرهبردار در شهرستان داریم اما اطلاعات کاملی از اراضی کشاورزی، واحدهای تولیدی و دیگر موارد این حوزه نداشتیم».
رضا محمدی افزود: «۲۸ پهنه در بخش کشاورزی وجود داشت که اطلاعات را با کارشناسان اداره جهاد کشاوزی در قالب سیستم پهنهبندی جمعآوری و از ابتدای امسال موضوع GIS را در حوزۀ کشاورزی شروع کرده و در لایههای مختلف اطلاعات را وارد کردیم».
وی ادامه داد: «اطلاعات مربوط به اراضی کشاورزی از قبیل رقم پسته، سال کشت، دورۀ آبیاری و سایر اطلاعاتی که در بخش کشاورزی میتواند کمککننده باشد، وارد سامانه شده است».
محمدی یادآور شد: «در مراحل بعدی اطلاعات مربوط به حوزههای منابع آبی، قنوات، چشمهها و چاه تلمبهها و در مرحلۀ بعد اطلاعات مربوط به استخرهای ذخیرۀ آب، واحدهای تولیدی و سایر اطلاعات این حوزه بهمرور وارد خواهد شد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمان، فرماندار زرند نیز در نشست کارگروه کشاورزی با محوریت اجرای سامانۀ GIS اظهار کرد: «اجرای این طرح حرکتی ارزشمند است زیرا در زرند خلاء سامانه احساس میشد و این امر مهم پیشبرد اهداف بخش کشاورزی شهرستان زرند را تسهیل خواهد کرد».
سیدرضا حسینینژاد با بیان اینکه این طرح موجب تسهیل پیشبرد اهداف بخش کشاورزی میشود، افزود: «با توجه به نیاز آبی کشور و منطقه و لزوم اجرای طرح سازگاری با کمآبی، اطلاعاتی پیرامون فضاهای در اختیار کشاورزان وجود نداشت، لذا برای اولین بار در استان توسط مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان از ابتدای امسال با استفاده از اطلاعاتی که جمعآوری کرده بودند، بحث GIS را در دستور کار خود قرار دادند و خوشبختانه توانستند در این بازۀ شش ماهه اطلاعات را تکمیل کنند».
فرماندار زرند ادامه داد: «با توجه به اطلاعاتی که در حوزۀ زمینهای کشاورزی بهخصوص محصول پسته که بیشترین سطح زیرکشت را در شهرستان زرند دارد، به دست آمده، میتوانیم به طور دقیق برنامهریزی کرده و تصمیم نهایی پیرامون بحثهای مختلف سازگاری با کمآبی را اخذ کنیم تا کشاورزان کمترین آسیب را ببینند». /پ
نظر خود را بنویسید