فردایکرمان – گروه اقتصاد: دبیر انجمن زغالسنگ با بیان اینکه زغالسنگ در کشور ما تقریباً رها شده و مجموعۀ دولت سیاستگذاری مشخصی در زمینۀ زغالسنگ ندارد، گفت: «سال گذشته ۸۰۰ میلیون دلار زغالسنگ وارد کشور شده در حالی که ما جزو کشورهای زغالخیز دنیا هستیم و 12 میلیارد تن ذخیرۀ زغالسنگ داریم».
سعید صمدی با اشاره به اینکه قیمت تکلیفی زغالسنگ پایین و بعضاً یکسوم تا یکچهارم قیمت تمامشدۀ زغال خارجی است، افزود: «در نیمۀ اول شهریورماه قیمت زغالسنگ نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است در حالیکه قیمت همۀ اجناس افزایش داشته است. مجموع این اتفاقات نشان میدهد که کشور ما در زمینۀ زغالسنگ یک سیاست شفاف و مشخص و برنامهریزی مشخصی ندارد و لشکری از طرحها و پروژههای معدنی زغالسنگ بلاتکلیف ماندهاند».
وی اضافه کرد: «وقتی که معدنکار زغالسنگ این شرایطی را میبیند به صورت ناخودآگاه دیگر انگیزهای ندارد تا سراغ تکنولوژیهای جدید برود. بدون تردید به نسبت اینکه معادن زغالسنگ از نظر شیوههای استخراج به تکنولوژیهای جدید دسترسی پیدا کنند به همان میزان حوادث در معادن زغالسنگ کاهش پیدا خواهد کرد».
صمدی با بیان اینکه در زمینۀ تکنولوژی استخراج معادن زغالسنگ در شرایط خوبی نسبت به مابقی کشورهای دنیا نیستیم، گفت: «اگر معدنکار زغالسنگ قیمت واقعی زغال را بگیرد، حتماً برای توسعۀ معادن زغالسنگ به سراغ تکنولوژی جدید میرود و به همان نسبت حوادث کاهش پیدا میکند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از تسنیم، وی در ادامۀ سخنان خود با بیان اینکه فوت 6 نفر از کارگران معدن زغالسنگ تزره بسیار تأسفآور بود و باید این موضوع یک درس بزرگ برای جلوگیری از بروز حادثه در معادن زغالسنگ شود، گفت: «در مورد این حادثه قطعا باید کار کارشناسی دقیق صورت گیرد و تا قبل از کار کارشناسی نمیتوان نظر دقیق و جامعی را ارائه کرد».
دبیر انجمن زغالسنگ افزود: «بعضاً ممکن است در پارهای از معادن زغالسنگ در قسمتهایی حفرههایی ایجاد شود و چون خالی است در عرض میلیونها سال گاز متان زغالسنگ داخل حفرهها انباشته و متراکم میشود و قابل پیشبینی هم نیست. زمانی که کارگر در حال استخراج است بهخصوص اگر آن کارگاه سابقۀ مخازن گازی نداشته باشد و به محض اینکه به این حفره برخورد میکنند یک دفعه حدود 100 برابر شرایط عادی کمتر یا بیشتر گاز داخل محدودۀ تونل و کارگاه استخراج متساعد میشود و همۀ این انباشت گاز ممکن است منجر به حادثه شود».
وی تاکید کرد: «البته باید تمام تجهیزات معدن از نظر ضدگاز بودن و سایر مسائل چک شود».
صمدی همچنین با اشاره به برگزاری کمیته پشتیبانی زغالسنگ برای بررسی مشکلات فعالان این حوزه در سال 99، افزود: «دو سالی است که حقیقتاً یک بار هم یک جلسه در این حوزه برگزار نشده است. این امر نشان میدهد دولت چندان اهمیتی به این حوزه نمیدهد اگر به این حوزه اهمیت میداد حوادث هم کاهش پیدا میکرد و حتی اشتغالزایی و درآمد دولت در این حوزه افزایش پیدا میکرد».
نظر خود را بنویسید