فردایکرمان – گروه جامعه: عصر روز گذشته ۱۹ شهریورماه یک چوپان ۵۴ ساله در اطراف روستای جهلدر از توابع بخش چاهدادخدا قلعهگنج بر اثر حملۀ یک خرس سیاه آسیایی آسیب دید.
رئیس محیطزیست قلعهگنج با بیان این خبر افزود: «این چوپان با همراهی یک نفر دیگر برای چرای دام به منطقۀ کوهستانی آورتین رفته بودند که با خرس روبهرو میشوند، فرد همراه چوپان فرار میکند اما چوپان بر اثر حملۀ خرس از ناحیۀ پیشانی و سر دچار آسیب شده و برای درمان به بیمارستان قلعهگنج منتقل میشود».
احمد داورپناه با بیان اینکه این حادثه سومین مورد از حملۀ خرس در سالجاری است اضافه کرد: «با توجه به فصل به ثمر رسیدن خرما و بنه کوهی که تغذیۀ اصلی خرس آسیایی است، چوپانها باید دقت کنند».
وی با بیان اینکه عامل اصلی اتفاقات و آسیب دیدن انسان در مواجهه با خرس، مواجهۀ ناگهانی است که موجب واکنش خرس میشود، از مردم خواست در زمان نزدیک شدن به خرس به هیچوجه حالت تهاجمی نگیرند و با چوب به حیوان حمله نکنند بلکه از حرکت بایستند یا بشینند تا خرس از آنها احساس ترس نکند.
داورپناه همچنین تاکید کرد مردم در جاهایی که حجم پوشش گیاهی زیاد است، پیش از رسیدن به آن نقطه سر و صدا کرده و حضور خود را اعلام کنند زیرا خرس اگر بفهمد خطری از دورتر او را تهدید میکند دست به فرار میزند.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، وی گفت: «خرس حیوانی شبرو است و بیشتر اوقات شب در محیط پرسه میزند بنابراین چوپانان و طبیعتگردان شب هنگام و دم سحر در زیستگاه خرس حضور پیدا نکنند».
رئیس محیط زیست قلعهگنج ادامه داد: «خشکسالی موجب شده غذاهای طبیعی از جمله دانۀ گیاهان کمتر شود و در این شرایط خرس به سمت روستاها و باغات بهویژه نخیلات میآید».
وی تاکید کرد: «عامل اصلی اتفاقات و آسیب دیدن انسان در مواجهه با خرس، مواجهۀ ناگهانی است که موجب واکنش خرس میشود».
داورپناه یادآور شد: «خرس حیوان مهاجمی نیست بنابراین پیش اخطار دادن از طریق سر و صدا موجب دوری این حیوان میشود و فقط در شرایط ناگهانی و شوکه شدن و در حالت دفاعی حمله میکند».
وی اضافه کرد: «در تابستان فصل جفتگیری این حیوان و زمان پرسهزدن بیشتر آنها است و در فصل زاد و ولد در بهار که توله دارند هم احتمال حملات بیشتر است».
رئیس محیط زیست قلعهگنج گفت: «بیشتر از نیمی از حملات خرس به انسان مربوط به زمانی است که توله دارد».
وی بیان کرد: «خرس با ایجاد دود و آتش و علایم هشداردهنده به باغ وارد نمیشود و کشاورزان باید این کار را چند بار در روزهای متوالی تکرار کنند».
داورپناه اضافه کرد: «فرهنگسازیها و فعالیت بیشتر محیطبانان و ایجاد ادارات محیط زیست موجب شده مردم آگاهتر شوند و در نتیجه جمعیت خرس افزایش یابد و وقتی جمعیت افزایش مییابد این موارد هم دیده میشود».
وی گفت: «خرس سیاه آسیایی گونه در معرض انقراض در ایران است و فقط در سه استان کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان دیده میشود و در جنوب کرمان هم در مناطق زریاب، بحرآسمان، مارز، قلعهگنج و کهنوج زندگی میکند». /پ
نظر خود را بنویسید