فردایکرمان - گروه جامعه: وزیر میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری که امروز به کرمان آمده قصد داد به جیرفت، عنبرآباد و بم سفر کند.
عزتالله ضرغامی در بدو ورود به کرمان ضمن حضور در گلزار شهدا در جمع خبرنگاران گفت: «سومین بار است به استان کرمان سفر میکنم و مجدد هم باید بیایم. در کرمان شهرهای مهمی در زمینۀ ماموریتی ما به خصوص در حوزۀ میراث فرهنگی وجود دارد».
وی با بیان اینکه کرمان به تعبیری ایران کوچک است و هویت ملی ایرانیان یکپارچه در کرمان قابل رویت است، تاکید کرد: «باید حداکثر تلاش را برای معرفی این مزیتها و ظرفیتها به مردم دنیا داشت».
وی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: «جیرفت با قدمت هفت هزار سالهای که دارد یک مکتب است و جایگاه تمدنی آن در دنیا کاملا شناخته شده است».
وی ادامه داد: «اقداماتی در گذشته در جیرفت انجام شده که امروز آن را بررسی میکنیم».
وی با اشاره به پروژۀ ناتمام ساخت موزه جیرفت تاکید کرد: «باید برای تکمیل این موزه راهحل مناسبی پیدا کنیم تا مشکلات اعتباری را حل و پروژه را تکمیل کنیم».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی سهشنبه چهارم مهرماه در ادامۀ این اظهاراتش بیان کرد: «ظرفیتهای گردشگری فراوانی در استان وجود دارد. با اعتبارات وزارتخانه و همکاری استانداری همفکری میکنیم و حوزۀ سرمایهگذاری در گردشگری را تقویت کنیم».
وی ادامه داد: «یکی از مشکلات چهار دهه گذشته این است که در کنار اقدامات بسیار خوبی که انجام شده، در حوزۀ معماری کارنامۀ خوبی نداریم و در این زمینه بیتوجهی کردیم».
ضرغامی با بیان اینکه تا آسیبها را نشناسیم نمیتوانیم اصلاح کنیم، اظهار کرد: «در حوزۀ معماری پیشرفت نداشتیم و هویت معماری را بهدرستی به جامعه معرفی نکردیم».
وی افزود: «دورههای مختلف معماری تاریخی منبعث از تفکر است. انقلاب اسلامی پدیدۀ بسیار مهمی است که دنیا را زیر و رو کرد، آیا ما متناسب با این پدیده معماری را توانستیم تعریف کنیم؟ خیر».
وی اظهار کرد: «نگاههای سوداگرانه و بسازوبفروش و بیتوجهی به اصالتهای معماری باعث شد هیچ معماری مشخصی نداشته باشیم».
وزیر میراثفرهنگی با بیان اینکه بنده بر این موضوع تاکید دارم، افزود: «در پژوهشگاه میراثفرهنگی بخشی را ایجاد کردیم و با حضور کارشناسان گوناگون ایدهها و مدلهایی در حال طراحی و ارائه است تا نگاه درست و عمیقی در ساختوسازها به معماری ایرانی اسلامی داشته باشیم».
وی سپس بیان کرد: «همین الان که ساخت سرویسهای بهداشتی را شروع کردیم، اولین نمونه را در پاکدشت بهعنوان یک الگو مدنظر داریم. اگر تایید شود در کشور تکثیر خواهد شد. اولین نگاه من این بود که نما و معماری این مجموعه باید مشخص کند که مربوط به ایران است».
وی تاکید کرد که در استانها در ساختوسازها به معماری اصیل توجه شود.
وی اضافه کرد: «دربارۀ موزه جیرفت هم طرح معماری را بررسی میکنیم و اگر ایرادی باشد برای رفع آن اقدام میکنیم».
فعالیت تخصصی در حوزۀ گردشگری مقاومت
وی در بخش دیگری از اظهاراتش در پاسخ به این پرسش که برای گردشگری مقاومت چه برنامهای دارید؟ گفت: «از ابتدا درخواست ما این بوده که آژانسهای مشخص در اینحوزه کار کنند».
وی با بیان اینکه اولین ریشههای مقاومت در سبزهوار و در جریان حملۀ مغول شکل گرفت، افزود: «از سبزهوار شروع میکنیم شاید اولین ریشۀ مقاومت در آنجا شکل گرفت. مسجد جامع آنجا میتواند پایگاه اولیه برای گردشگری مقاومت باشد تا مزار سردار سلیمانی».
وی تاکید کرد: «قرار شد آژانسها و گروههایی به صورت تخصصی روی مسیرهایی کار کنند تا گردشگری مقاومت نهادینه شود».
ترویج مکتب شهید سلیمانی
وزیر میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری همچنین گفت: «مزار شهید سلیمانی یک محل بینالمللی است و اولین پیشنهادم این است که تابلوهایی به زبان انگلیسی و عربی نصب کنند».
وی افزود: «موضوع بعدی مکتب شهید سلیمانی است. بنده سالها توفیق داشتم از نزدیک با ایشان همراه و همکاری داشته باشم. آنچه برای ملت ما اهمیت دارد مکتب سلیمانی است که باید آن را شناسیم و ترویج کنیم».
وی ادامه داد: «مکتب سلیمانی یعنی خدمت به مردم و فداکاری برای مردم و حفظ مردم خارج از سلیقهها و جریانات سیاسی مختلف».
وزیر میراثفرهنگی با بیان اینکه نگاه سردار سلیمانی و پیام همگرایی ایشان در شرایط امروز جامعه ضروری است، اظهار کرد: «جوانانی که ظاهری متفاوت دارند بچههای ما هستند و نسبت به همه مسئولیت داریم. این نگاه را اما برخیها ندارند».
وی ادامه داد: «سردار سلیمانی بدون تردید مکتب سلیمانی است، باید سردار را بشناسیم و ترویج کنیم».
وی تصریح کرد: «راه نجات کشور ترویج مکتب سلیمانی است». /الف
نظر خود را بنویسید