فردایکرمان ـ گروه جامعه: دبیر هیات چوگان استان کرمان در جلسهای با حضور شهردار کرمان، رئیس فدراسیون چوگان، مدیرکل ورزش و جوانان استان و جمع دیگری از دستاندرکاران این حوزه خواستار نامگذاری میدانی بهنام چوگان در شهر کرمان شد.
رضا شاهمحمدی همچنین گفت: «معرفی پیشینۀ میدان گنجعلیخان با یک کتیبه، تبلیغات شهری دربارۀ چوگان و کمک در برگزاری یک رویداد فرهنگی در این زمینه از خواستههای ما از شهرداری کرمان است».
رئیس فدراسیون چوگان نیز در این جلسه در بخشی از اظهاراتش بیان کرد: «کرمان در گذشته در زمینۀ چوگان سابقه و حرف زیادی داشته است».
اصغر ناظری خطاب به شهردار کرمان اظهار کرد: «از شما میخواهم به معرفی این ورزش کمک کرده و نگاه ویژهای به آن داشته باشید تا چوگان در استان کرمان به یک رتبۀ خوب در کشور برسد».
شهردار کرمان نیز گفت: «از اجرای عمومی بازی چوگان با شرط مشارکت یا بهرهبری عموم مردم از آن، حمایت میکنیم و در این خصوص برای همکاری با هیأت چوگان آمادهایم».
سعید شعربافتبریزی افزود: «شهرداری آماده است یک کار تجسمی فاخر را که نشانگر شخص چوگانباز باشد در مکانی در بافت تاریخی شهر مانند خیابان گلبازخان یا پیادهراه شهید تجلی و یا در میدان ارگ نصب کند».
وی اضافه کرد: «همچنین اگر رویدادی در ورزش چوگان برای خانوادهها بهویژه برای خانمها برنامهریزی شود، حتما از آن حمایت میکنیم».
به گزارش فردایکرمان به نقل از کرنا، وی در این جلسه که رئیس مرکز کرمانشناسی، مشاور فرهنگی فدراسیون چوگان و رئیس هیات چوگان استان نیز حضور داشتند، توضیح داد: «شهرداریها از ورود به ورزش قهرمانی منع شدهاند، اما سهچهار مورد استثنا وجود دارد که ماهیت تمدنی و فرهنگی دارند. مثل ورزش زورخانهای که ماهیت پهلوانی دارد».
وی ادامه داد: «بازی چوگان نیز ماهیت تمدنی و فرهنگی دارد. بنابراین، همانطور که به ورزش زورخانهای و کُشتی پهلوانی توجه داریم، میتوانیم بر بازی چوگان هم توجه کنیم تا این ورزشها در شهر کرمان با توجه به ماهیتی که دارد، پررونق باشد».
شهردار کرمان اجرای عمومی و استفاده همگانی افراد جامعه را چه بهصورت مشارکت، چه تماشا کردن، شرط حمایت شهرداری کرمان از این ورزشها دانست.
وی اضافه کرد: «برای معرفی بیشتر چوگان میتوان از فضاهای تبلیغاتی شهرداری و فضاهای عمومی شهر کرمان مانند پارکها نیز استفاده کرد».
رئیس فدراسیون چوگان نیز در این دیدار قدمت بازی چوگان را، بیش از 3000 سال دانست و گفت: «این بازی از حدود ۶۰۰ سال قبل از میلاد، در ایران شکل گرفته و در ادبیات ما هم از آن نام برده شده است».
ناظری افزود: «رهبر معظم انقلاب در شش سخنرانی جداگانه، بر احیای ورزش چوگان تأکید داشتهاند و یکبار فرمودهاند: من به مسئولان کشور درخصوص احیای این ورزش، توصیه کردم و باز هم توصیه میکنم».
وی با بیان اینکه چوگان صرفا ورزش نیست و بخش بزرگتر آن هویت و تاریخ ماست، ادامه داد: «با این همه متاسفانه در کشور ما آنگونه که باید درخصوص این ورزش کار و اقدام نشده است».
ناظری با اشاره به اینکه هرچند کرمان، دیرتر از سایر استانها در این ورزش فعال شده، اما در همین دوسه سال گذشته، به حد کشوری رسیده است، از محمد عامری، رییس هیات چوگان استان کرمان برای تلاشهای او در این خصوص تشکر کرد. / الف
نظر خود را بنویسید