فردایکرمان – گروه جامعه: رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان درخصوص شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان هشدار داد و گفت: «هر سال با شروع فصل سرما و مهاجرت پرندگان مهاجر به زیستگاههای طبیعی خود، احتمال شیوع بیماری آنفلوآنزای پرندگان افزایش مییابد».
زین الدینی افزود: «با توجه به تجربیات سالهای گذشته احتمال درگیری کشور با ویروس آنفلوآنزای پرندگان به واسطۀ استقرار در مسیر مهاجرت پرندگان وحشی از طریق تماس این پرندگان با پرندگان اهلی و پرندگان وحشی مقیم وجود دارد و مرغداران و روستاییان بایستی اقدامات پیشگیرانه را برای بیماری آنفلوآنزای پرندگان مورد توجه قرار دهند».
وی اضافه کرد: «آنفلوآنزای فوقحاد پرندگان، بیماری ویروسی و مشترک بین انسان و پرندگان است که این عفونت در پرندگان اهلی به سرعت سبب همهگیری در میان آنها میشود».
زینالدینی یادآور شد: «مرغداران بایستی با انجام واکسیناسیون آنفلوآنزای فوقحاد پرندگان در مزارع پرورش مادر گوشتی و گلههای تخمگذار مانع از شیوع این بیماری در بین پرندگان خود شوند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان کرمان، وی در ادامه افزود: «کارشناسان واحد پرندگان شبکۀ دامپزشکی شهرستان کرمان به صورت منظم بهویژه در شرایط بحرانی کلیۀ واحدهای پرندگان را تحت مراقبت بیماری قرار میدهند و در صورت لزوم و مشاهدۀ بیماری برای انجام آزمایشات تکمیلی اقدامات لازم را به منظور جلوگیری از تلفات احتمالی انجام خواهند داد».
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان گفت: «گزارش سریع هرگونه تلفات، یا افت مصرف آب و دان و یا تولید بهویژه در مزارع مادر، تخمگذار و بوقلمون به شبکه دامپزشکی شهرستان، انجام عقیمسازی کود مرغی مزارع پرورشی و ممانعت از دسترسی پرندگان آزاد پرواز به آن، تشدید اقدامات قرنطینهای و امنیت زیستی در مزارع پرورشی پرندگان و به حداقل رساندن تردد افراد و خوردروها، به ویژه تانکر آب، سوخت و خودروهای حمل نهادهها و تخممرغ از دیگر اقداماتی است که خطر شیوع بیماری آنفلوآنزا را کاهش میدهد».
وی با بیان اینکه پرندگان وحشی آبزی از مهمترین ذخایر طبیعی ویروس آنفلوآنزا محسوب میشوند و ویروس از طریق آنها از یک نقطه به نقطۀ دیگری حمل و از طریق بزاق و فضله به پرندگان اهلی و کسانی که با پرندگان تماس دارند منتقل میشود، افزود: «شهروندان در صورت مشاهدۀ مواردی از قیبل تلفات اینگونه پرندگان در نزدیک رودخانهها و سایر زیستگاههای آنها فورا به شبکۀ دامپزشکی اطلاع دهند و تا قبل از ورود اکیپ شبکۀ دامپزشکی به آن منطقه برای بررسی تلفات پرندگان، از دست زدن به پرندگان تلف شده، دفن و یا رها کردن آنها در کوچه، جاده، نهر و رودخانه خودداری کنند». /پ
نظر خود را بنویسید