فردایکرمان – گروه جامعه: استاندار کرمان در دیدارِ نمایندۀ کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، با تاکید بر توجه بیشتر سازمانهای جهانی به آموزش و بهداشت پناهندگان، گفت: «آموزش و بهداشت دو حوزۀ بسیار مهم مورد نیاز اتباع خارجی است که هزینههای بالایی را بر استان تحمیل میکند و لذا باید در این زمینه توجه بیشتری از سوی سازمانهای جهانی داشته باشیم».
محمدمهدی فداکار با بیان اینکه کرمان علاوه بر محل زندگی و اسکان، محل عبور پناهندهها نیز هست، افزود: «اتباع افغانستان در بسیاری از کالاهای یارانهای مانند شهروندان ایرانی استفاده میبرند و بهصورت نمونه ماهانه 100 تن آرد مصرف میکنند».
وی به اشتغال پناهندهها در فرصتهای شغلی ایران نیز اشاره کرد و یادآور شد: «این افرد هیچ مالیاتی از درآمد حاصله پرداخت نمیکنند».
استاندار کرمان گفت: «توقع ما این است که سازمانهای جهانی بهویژه سازمان ملل به تناسب باری که پناهندهها بر کشور تحمیل میکنند، کمکهای مالی خود را بیشتر کنند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری کرمان، وی 18 مهر ماه با اشاره به سابقۀ حضور بیش از چهار دهه پناهندگان کشور افغانستان در استان کرمان بیان کرد: «قرابتهای فرهنگی، دینی و زبانی با ایران از دلایل حضور اتباع کشور افغانستان است».
فداکار با اشاره به استفادۀ رایگان اتباع خارجی از امکانات آموزشی، مدارس و هزینههای بالای بهداشتی و درمانی آنها اشاره کرد و افزود: «در زمان کرونا، پناهندهها بهصورت رایگان واکسن را دریافت کردند و در دیگر بیماریها نیز از امکانات بهداشتی و درمانی بهرهمند میشوند».
وی خاطرنشان کرد: «بخشی از اتباع و پناهندهها، غیرمجاز هستند و به دلیل نداشتن مدارک لازم، زمینۀ اتفاق جرم برای آنها فراهم است و بخشی از جرایم توسط این گروهها رخ میدهد».
استاندار کرمان اظهار کرد: «سیستان و بلوچستان به لحاظ اقامت اتباع خارجی ممنوع است و به همین دلیل، کرمان اولین ایستگاه حضور این گروه است و جمعیت بالایی هم در استان اقامت دارند». /پ
نظر خود را بنویسید