فردایکرمان ـ گروه جامعه: شهرداری کرمان که مدتی پیش نخستین جشنواره نان را برگزار کرد، از شورای شهر اجازه خواست تا دبیرخانۀ دائمی جشنواره را راهاندازی کند که با موافقت هفت عضو شورا مصوب شد.
حسین چناریان ـ رئیس کمیسیون بودجه شورای شهر اما در مخالفت با این پیشنهاد گفت: «قبول داریم که شهرداری در زمینۀ فرهنگسازی و کمک به بهبود کیفیت نان نقشی دارد ولی نان موضوعی تخصصی است که سازمانهای دیگری مسئولیت تامین و نظارت بر تهیه و کیفیت آن دارند».
وی افزود: «اینکه برای یک بار رویدادی را برگزار کرده و باعث مشارکت مردم و فرهنگسازی شده باشد اشکال ندارد، اگرچه همین یک بار هم جشنواره هزینۀ قابل توجهی برای شهرداری داشت».
وی ادامه داد: «سازمانهای دیگر با وجود اینکه نقش هم داشتند برخی کمک کردند ولی برخی بهرهبرداری تبلیغاتی و رسانهای داشتند».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی 8 آبانماه در صحن علنی شورا در ادامۀ این اظهارات بیان کرد: «آوردۀ این جشنواره برای مردم اگر مثبت است بهصورت دورهای برگزار شود؛ امسال شهرداری برگزار کرد، سالهای بعد دیگر سازمانها برگزار کنند».
وی گفت: «این جشنواره آوردههای فرهنگی و اجتماعی داشت اما اعتقادی ندارم که تغییری در کیفیت و بهبود نان به عنوان موضوع تخصصی ایجاد کرده باشد بنابراین مخالفم شهرداری هر سال هزینۀ این جشنواره را پرداخت کند».
وی بیان کرد: «اگر هم این جشنواره قرار است ملی و دائمی باشد دولت باید اعتباری تخصیص بدهد. آیا در این صورت دولت این اعتبار را به شهرداری میدهد؟ قطعا خیر».
هزینۀ میلیاردی جشنواره
علیرضا نادری ـ رئیس شورای شهر کرمان نیز در مخالفت با راهاندازی دبیرخانۀ دائمی جشنواره اظهار کرد: «دستاورد دبیرخانۀ جشنواره ملی نان برای کرمان چه خواهد بود؟».
وی با بیان اینکه جشنواره هزینۀ تقریبا بالایی داشت، اظهار کرد: «برخی گفتند که حدود 500 میلیون تومان هزینه داشته در حالی که اینطور نیست و جشنواره بیش از یک و نیم میلیارد هزینه داشت».
وی با تاکید بر اینکه دستاورد جشنواره برای کرمان چه بوده است؟ افزود: «فرصتی برای تفریح مردم کرمان بود اما آیا کیفیت نان را تغییر داد؟ خیر. تغییر کیفیت نان با آموزشدادن ممکن است».
نادری ادامه داد: «اگر بخواهیم آموزش بدهیم هزینههایی خیلی کمتر از جشنواره نیاز است».
وی بیان کرد: «پول را باید جایی خرج کرد که عایدی داشته باشد. وگرنه صرفا اینکه افتخار کنیم دبیرخانه در کرمان است، برای مردم کرمان آب و نان نمیشود».
جشنواره زمینهساز ارتقای کیفیت
در ادامه، سیدمحمدصادق تقوی ـ رئیس کمیسیون بهرهوری شورای شهر کرمان در دفاع از این جشنواره توضیحاتی داد.
او با بیان اینکه بنده موافق ثبت دبیرخانه دائمی جشنواره نان در شهرداری کرمان هستم، اظهار کرد: «جشنواره نان و مسائلی مانند سبک زندگی به عنوان یکی از وظایف سازمان فرهنگی و هنری شهرداری است و همۀ شهروندان از تولد تا ممات با این نهاد در ارتباط هستند».
وی افزود: «جشنواره دستاوردهای خوبی برای شهر و استان کرمان داشته و در سطح کشور هم به خوبی دیده شد».
وی ادامه داد: «رقابتی برای بردن جشنواره از کرمان ایجاد شده و استانهای متعدد این درخواست را دارند. نباید سهلانگاری کنیم که این اتفاق بیفتد. جشنواره موسیقی نواحی و جشنواره کودک و نوجوان از کرمان رفته باید این جشنواره که با موفقیت برگزار شد در کرمان بماند و سالهای آینده با همت شهرداری و کمک دیگر نهادها برگزار شود».
وی بیان کرد: «با جشنواره نان که در سه، چهار روز برگزار شد برای کیفیت نان اتفاق خاصی نمیافتد اما میتواند زمینۀ مناسبی را ایجاد کند. ضمن اینکه رویدادی اجتماعی و اتفاق نو شهری است و شهرداری میتواند دبیرخانه آن را ثبت و سالهای سال در شهر کرمان برگزار کند».
تقوی اضافه کرد: «نقاط ضعف را هم میتوان مدیریت کرد».
هویتسازی با برگزاری جشنواره
محمود بابایی ـ رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر کرمان نیز با اعلام موافقت در راهاندازی دبیرخانه دائمی جشنواره گفت: «باید عایدی یک رویداد را تعریف کنیم. عایدی مراسم سالگرد سردار سلیمانی و شهر دوستدار کودک و شهر ملی صنایع دستی شدن برای کرمان چیست؟ همه در راستای هویتسازی برای مردم است».
وی تاکید کرد: «باید در این زمینه کار کنیم».
وی بیان کرد: «همین که گامی در راستای هویتسازی فرهنگ کرمان و معرفی به جهان برداشته شود اقدام بزرگی است».
در نهایت پیشنهاد شهرداری برای راهاندازی دبیرخانۀ جشنوارۀ نان با هفت رای موافق و یک رای ممتنع و سه رای مخالف مصوب شد. /الف
نظر خود را بنویسید