فردایکرمان – گروه جامعه: وعدههای شهرداری کرمان برای ساخت گرمخانۀ دائمی باز هم محقق نشد و آنطور که معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری گفته، قرار است امسال دو گرمخانۀ موقت در کرمان راهاندازی شود.
هوای سرد شبهای کرمان قابل تحمل نیست و در روزهای پایان هفته نیز بنا به اعلام هواشناسی سردتر خواهد شد، عبدالرضا شیخشعاعی گفته است که گرمخانههای موقت ظرف دو تا سه هفتۀ آینده آماده میشوند.
به گفتۀ وی، تامین زمین مهمترین مشکل ساخت گرمخانههای دائمی است.
شیخشعاعی همچنین توضیح داده که مکان مشخصشده در بوستان قائم برای گرمخانۀ شهر کرمان اگر چه در حال حاضر هم ظرفیت پذیرش افراد بیسرپناه را دارد اما به دلیل اینکه شهروندان و متولیان نسبت به پذیرش معتادان متجاهر در آن مکان به دلیل نزدیکی به گلزار شهدا اعتراض داشتند، از این مکان به عنوان زائرسرا استفاده خواهد شد.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری کرمان با اشاره به اینکه دو گرمخانه به صورت موقت در شهر کرمان برای امسال در حال راهاندازی است، گفت: «تا دو یا سه هفتۀ آینده تمهیدات لازم در مورد این دو مکان اندیشیده و آمادۀ پذیرش افراد بیسرپناه میشود».
وی با اشاره به اینکه این گرمخانههای موقت حوالی بلوار ۲۲ بهمن و بلوار شهدای خانوک شهر کرمان قرار دارند، اضافه کرد: «مجموع ظرفیت این دو گرمخانۀ موقت بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر است».
شیخشعاعی گفت: «در مورد مجموعههایی که بهصورت موقت برای گرمخانۀ شهر کرمان در نظر گرفته شدند فاصله از مناطق مسکونی، نزدیکی به محل تجمع افراد بیسرپناه و رضایت اهالی آن محلهها لحاظ شده است».
زمین گرمخانه ثابت در حال پیگیری است
وی با اشاره به اینکه زمین برای ساخت گرمخانۀ ثابت در حال پیگیری است، بیان کرد: «این زمین باید دارای ویژگیهایی مانند مالکیت قطعی برای شهرداری، دور بودن از مناطق مسکونی، قرار نداشتن در طرحهای عمرانی و نزدیک بودن به محل تجمع افراد بیسرپناه را داشته باشد».
معاون شهردار کرمان ادامه داد: «هنوز در مورد زمین برای ساخت گرمخانۀ دائمی شهر کرمان به جمعبندی نرسیدهایم و ممکن است تامین این زمین به امسال نیز نرسد اما خدماترسانی در مکانهای موقت معطل این موضوع نمیماند».
وی اظهار کرد: «در نظر گرفتن ویژگیهای زمین مورد نظر برای ساخت گرمخانه باعث شده مقداری کار ما برای تامین آن سخت شود اما در صورت آماده شدن زمین مراحل ساخت گرمخانۀ دائمی شهر کرمان را آغاز خواهیم کرد».
شیخشعاعی تاکید کرد: «برای گرمخانۀ ثابت و دائمی شهر کرمان ظرفیت ۳۰۰ نفر یعنی ۱۵۰ نفر زن و ۱۵۰ نفر مرد در نظر گرفته خواهد شد».
وی گفت: «در بحث تجهیزات مورد نظر برای گرمخانههای موقت شهر کرمان استانداری به ما کمکهایی داشته و بخش دیگری از تجهیزات را نیز شهرداری فراهم کرده است».
مردم در مدیریت گرمخانه همه کارهاند
شیخشعاعی با اشاره به اینکه فعالیت مجموعۀ گرمخانههای(موقت) و در صورت ایجاد، گرمخانۀ دائمی شهر کرمان را بهطور قطع با مدیریت مردمی پیش خواهیم برد، افزود: «نگهداری و ادارۀ این گرمخانهها با خیریهها، سازمانهای مردمنهاد و گروههای مردمی خواهد بود».
وی همچنین توضیح داد: «فعالیت گرمخانهها از حوزۀ سرپناهها که توسط مجموعۀ بهزیستی اداره میشود جداست و مجموعۀ بهزیستی در حوزۀ کمپهای ماده ۱۵ و ماده ۱۶(متجاهر به اعتیاد) فعالیت خواهد کرد».
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری کرمان با اشاره به اینکه وجود این گرمخانهها به این دلیل است که افراد بیسرپناه در شبهای سرد سال دچار مشکل نشوند، یادآور شد: «رویکرد در گرمخانههای موقت تامین فضای شبخوابی، تامین غذای گرم و حمام برای افراد بیسرپناه است».
وی بیان کرد: «برای گرمخانۀ دائمی شهر کرمان در صورتی که زمین مدنظر دارای شرایط لازم باشد مکانی برای ورزش و سایر امکانات رفاهی نیز اندیشیده خواهد شد».
شیخ شعاعی همچنین خاطرنشان کرد: «مکانی که در بوستان قائم برای گرمخانۀ شهر کرمان در نظر گرفته شده بود آماده است و هماکنون هم ظرفیت پذیرش افراد بیسرپناه را دارد اما شهروندان و متولیان نسبت به پذیرش معتادان متجاهر در آن مکان به دلیل نزدیکی به گلزار شهدا اعتراض داشتند از این رو از این مکان به عنوان زائرسرا استفاده خواهد شد».
گفتنی است، حسین چناریان رئیس کمیسیون بودجه شورای شهر کرمان نیز 22 آبانماه در نشست علنی شورای شهر کرمان با تاکید بر اینکه ما وظیفۀ جدی دربارۀ گرمخانهها داریم، گفت: «سال گذشته اقدام موقتی در این زمینه انجام شد. امسال هم سازمان فرهنگی شهرداری در حال تلاشهایی است ولی باز هم رویکرد موقت است و هزینههایی که هر سال میشود از دست میرود».
او تاکید کرد که یکبار هزینه و در چند نقطۀ مناسب در شهر گرمخانههای دائم راهاندازی شود. /پ
نظر خود را بنویسید