فردایکرمان – گروه جامعه: پروندههای مربوط به طلاق در استان کرمان سال گذشته چهار درصد رشد داشته و به گفتۀ معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان، به ازای هر یکصد ازدواج 30 مورد طلاق ثبت شده است.
سیدمهدی قویدل همچنین از رشد 14 درصدی پروندههای مهریه و 7 درصد پروندههای عدم تمکین خبر داد و گفت که طلاق عاطفی، اعتیاد، بیکاری، عدم مسئولیتپذیری، بیاحترامی و ... از مهمترین دلایل طلاق هستند.
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی ادارهکل دادگستری استان کرمان، وی در همایش مشاوره و سازش تحکیم بنیانهای خانواده با بیان اینکه 122 مشاور فعال در استان کرمان داریم، گفت: «در حال حاضر 74 مرکز مشاورۀ فعال در 18 مرکز ارزیاب در استان کرمان داریم».
قویدل با اشاره به آسیبهای اجتماعی و تهدیدات آن در جامعه، اظهار کرد: «طی سالهای اخیر شاهد رشد آمار طلاق هستیم و در دهۀ 90 تا 1400 با رشد حدود 20 درصدی مواجه بودهایم».
وی با اشاره به قانون حمایت از خانواده افزود: «در سال 1400 حدود 25 پروانۀ فعالیت برای مشاورۀ خانواده از سوی قوه قضائیه صادر شد و براساس آییننامۀ اجرایی، حدود 48 نفر گزینش شدند و بهزودی پروانۀ فعالیت آنها صادر خواهد شد».
معاون دادگستری استان کرمان اضافه کرد: «مشاوران دارای پروانه از طریق سامانۀ مسیر با محاکم خانواده در ارتباط خواهند بود».
وی با اشاره به آمارهای طلاق گفت: «از سال 95 به بعد، یک روند صعودی در تعداد پروندههای طلاق داشتیم بهطوری که در سال 1395 به ازای هر 100 ازدواج، حدود 25 طلاق ثبت میشد و در سال گذشته این عدد به 30 مورد به ازای هر یکصد ازدواج رسیده است».
قویدل ادامه داد: «در سال 1400 حدود 11 هزار و 766 پرونده در زمینۀ کلیۀ موضوعات مربوط به طلاق داشتیم که در سال گذشته با رشد چهار درصدی، پروندههای طلاق به حدود 12 هزار و 298 پرونده رسیده است».
وی یادآور شد: «همچنین در موضوع مهریه 14 درصد و در پروندههای عدم تمکین 7 درصد رشد داشتهایم».
معاون قضایی دادگستری استان کرمان با اشاره به رشد آمار سازشی در استان از سال 97 افزود: «شهرستان کهنوج طی سالیان متمادی بالاترین درصد سازش را داشته است».
وی تاکید کرد: «طلاق عاطفی، اعتیاد، بیکاری، عدم مسئولیتپذیری، بیاحترامی و ... از مهمترین دلایل طلاق هستند».
قویدل همچنین بیان کرد: «مراکز مهر خانواده برای فرزندان طلاق تشکیل شده است و از ظرفیتهای مشاورین و مددکاران اجتماعی در این مراکز استفاده میشود».
وی بر لزوم استفاده از ظرفیت مددکاران اجتماعی تاکید کرد و افزود: «تشکیل کارگروههای تخصصی و هیاتهای اندیشهورز نیز باید در دستور کار قرار گیرد».
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان در پایان پیشنهاد راهاندازی کلنیک جامع تخصصی خانواده در استان را مطرح کرد. /پ
نظر خود را بنویسید