فردایکرمان – گروه اقتصاد: رئیس اتاق کرمان گفت: «حرکت جهادی و جهشی برای افزایش مهارت و تدوین سند جامع مهارتی استان لازمۀ توسعه و پیشبرد اهداف اقتصادی است».
سیدمهدی طبیبزاده در نشست کنسرسیوم اشتغال افزود: «اقدامات فعلی انجام شده در مهارتآموزی و تربیت نیروی ماهر در استان جزیرهای است و مطابق با یک برنامه و پروتکل پیش نمیرود که باید برای آن چارهای اندیشیده شود».
وی ادامه داد: «امکانات دانشگاه فنیوحرفهای استان زیبنده نیست و دستگاهها، تجهیزات و فناوریهای قدیمی در این دانشگاه وجود دارد و افراد نمیتوانند مطالبق علم روز دنیا آموزش ببینند و مهارت کسب کنند».
وی اضافه کرد: «استان با وجود برخورداری از ظرفیتهای فراوان بهویژه از لحاظ دانشآموختگان دانشگاهها، به شدت فاقد شرایط مناسب مهارتی است و بیکاریها در استان به همین دلیل وجود دارد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، طبیبزاده در ادامه بیان کرد: «نگرش خانوادهها باید به رشتههای فنیوحرفهای و هنرستانی تغییر کند و فرزندان خود را فقط به تحصیل در رشتههای تجربی ترغیب نکنند، بلکه داشتن مهارت میتواند به اشتغال آیندۀ آنها کمک کند».
وی اظهار کرد: «یکی از دغدغههای مهم فعالان اقتصادی فقدان نیروی ماهر در بنگاههای اقتصادی است و این معضل رفتهرفته به یکی از اصلیترین نگرانیهای فعالان اقتصادی تبدیل خواهد شد».
رئیس اتاق کرمان افزود: «مهارتهای مورد نیاز همگام با پیشرفت تکنولوژی در صنایع تغییر میکند و در حال حاضر مهارتهای نو و نرم وجه غالب مهارتهای مورد نیاز است».
طبیبزاده ادامه داد: «مقدمۀ اشتغال پایدار و بهرهوری کامل وجود نیروهای ماهر است و هر فردی با داشتن تنها یک مهارت، 20 درصد شانس بیشتری برای اشتغال دارد».
وی با بیان اینکه بخش معدن دنیا تا سال 2030 به 40 میلیون نیروی ماهر نیاز دارد، گفت: «در حال حاضر در چین یک میلیون نفر، در اروپا و آمریکا 500 هزار نفر در حال کسب مهارت در این حوزه هستند که این آمار در این ایران هزار نفر است».
نظر خود را بنویسید