فردایکرمان – گروه جامعه: دبیرکل جمعیت توسعه و آزادی استان کرمان با اشاره به رد صلاحیت تعدادی از نیروهای اصلاحطلب در استان کرمان، گفت: «از نظر عددی، وسعت این ردصلاحیتها مانند سایر نقاط کشور نبود. اما نکتۀ قابل توجه این است که متاسفانه رد صلاحیتها در سایر نقاط کشور هم روی نیروهای ما تاثیر منفی میگذارد».
محمدرضا نژادحیدری افزود: «در جامعۀ شبکهای کنونی نمیتوان گفت اتفاقاتی که در سایر نقاط کشور رخ میدهد روی ما تاثیر نمیگذارد».
وی یادآور شد: «تا قبل از دیدار اعضای شورای نگهبان با مقام معظم رهبری خوشبینی چندانی وجود نداشت و این نگرانی بود که سیاستهای انتخاباتی همچنان بسته است. اما پس از این دیدار اگرچه فقط یک جمله از آن در ضرورت توجه به مشارکت حداکثری منتشر شده، این امیدواری به وجود آمده است که مقداری دایرۀ تایید صلاحیتها گسترده شود. بعد از این ملاقات هم آقای ابوترابی خطیب جمعه تهران از گستردگی رد صلاحیتها در هیأتهای اجرایی انتقاد کردند».
نژادحیدری ادامه داد: «جبهۀ اصلاحات سیاست مشخصی دربارۀ انتخابات اتخاذ نکرده است. اینکه یک جبهۀ سیاسی اعلام کند نظری دربارۀ انتخابات ندارد از انفعال هم بدتر است. به هر حال جبهۀ اصلاحات یا میبایست با شجاعت انتخابات را تحریم کند یا با درایت نیروهای خود را تشویق به ثبتنام کند».
وی با بیان اینکه برنامهای برای حمایت از نامزدهای غیراصلاحطلب در کرمان و راور نداریم، تاکید کرد: «ضمن آنکه نیروهای اصلاحطلب در استان کرمان سازمان، نهاد و چهرههای شناختهشدۀ زیادی دارند که اگر تصمیم بگیرند در کرمان و راور یا جای دیگری از نامزد غیراصلاحطلب حمایت کنند آن را به صراحت اعلام کنند. اگر چنین تصمیمی گرفته بودیم حتما شجاعت اعلام آن را هم داشتیم و نیاز نبود این زحمت را روی دوش دیگران بگذاریم».
دبیرکل جمعیت توسعه و آزادی استان کرمان افزود: «من البته قبلا هم این موضوع را تکذیب کردم و گفتم موضوع حمایت و دعوت اصلاحطلبان از یکی از نمایندگان شهرستانها برای شرکت در حوزۀ کرمان و راور واقعیت ندارد. از آقای مرعشی هم سوال کردم ایشان موضوع را رد کردند و گفتند تکذیب کن. ایشان هم صلاح بدانند خودشان در زمان مقتضی نظرشان را اعلام خواهند کرد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از کانال تلگرامی جمعیت توسعه و آزادی استان کرمان، وی در گفتوگو با نشریۀ صدای تاک همچنین بیان کرد: «تلاش خواهیم کرد از میان افراد موجود بهترینها را انتخاب و از آنها حمایت کنیم. متاسفانه فضای سیاسی کشور به گونهای است که استقبال زیادی از نامنویسی صورت نگرفت و مسالۀ پیشثبتنامها هم عملا ابتکار عمل را از ما سلب کرد. اما دستمان خالی نیست».
نژادحیدری خاطرنشان کرد: «در دفتر سیاسی جمعیت تصمیم گرفتیم که با دوستان اصلاحطلب در سطح کشور مذاکره کنیم و آنها را به مشارکت دعوت کنیم. اگر اصلاحطلبان تصمیمگیری دربارۀ استانها را به خودشان واگذار کنند با همراهی سایر دوستان عمل خواهیم کرد. اما اگر جبهۀ اصلاحات تصمیم جدیدی نگرفت، با هویت اصلاحطلبانه تشکیلات خودمان در انتخابات شرکت میکنیم و سعی میکنیم با برخی احزاب ملی که مشارکتجو هستند هماهنگ عمل کنیم. البته محدودیتی هم در همکاری با اعضای احزاب سیاسی که علاقهای به مشارکت ندارند، اما مسئولان آنها علاقهمند به همکاری در سطح استان هستند نداریم. این تصمیم البته بستگی به این دارد که نامزدی برای ما باقی بماند».
وی گفت: «اینکه به دلیل ایجاد تنگنا در رقابت یا تصمیمات شوراهای فرادستی جایگاه انتخابات و مجلس متزلزل شده است، محل شک نیست. اما ما نباید مطلقگرایانه مسائل را ارزیابی کنیم. سوالی که اینجا مطرح میشود این است که آیا واقعا بین مجلس دهم با مجلس یازدهم فرقی نیست؟ آیا بین نمایندۀ فعلی رفسنجان و نمایندۀ سابق تفاوتی نیست؟ وقتی بین افراد تفاوت وجود دارد حتما بین تصمیمات دو مجلس هم تفاوت هست».
نژادحیدری در پایان بیان کرد: «به نظرم با همۀ محدودیتهایی که وجود دارد معدل دولتها، مجالس و شوراهایی که اصلاحطلبان در آن دست بالاتر را داشتند بهتر است. اصلاحطلبان شاید بعضی وقتها نتوانستند در مجلس اتفاقاتی را رقم بزنند که فضای کشور به نفع مردم تغییر کند، اما به سمت محدود کردن شرایط هم نرفتند. در حالیکه جبهۀ پایداری و تندروها دنبال محدود کردن مردم هستند». /پ
نظر خود را بنویسید