فردایکرمان – گروه جامعه: رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان با بیان اینکه حجم تلفات حملۀ تروریستی ۱۳ دیماه در کرمان بالا بود و شهید و مجروح زیادی داشتیم، گفت: «در مادۀ انفجاری این حادثه از ساچمه استفاده شده بوده و این ساچمهها به صورت گلوله عمل کرده و بعضا مواردی بود که این ساچمهها از بدن مجروحان عبور و به نفرات بعدی آسیب رسانده بودند».
دکتر مهدی احمدینژاد شامگاه ۲۰ دیماه در گفتوگوی ویژۀ خبری سیمای مرکز کرمان افزود: «موج انفجار نیز باعث آسیب عصبی شده بود و برخی از افراد نیز پرت شده بودند که سبب آسیب به ستون فقرات و شکستگی و له شدگی ریهها شده بود. همچنین بر اثر ازدحام جمعیت تعدادی زیر دست و پا مانده بودند و مجموعۀ این اتفاقات باعث افزایش تعداد آسیبدیدگان شده بود».
وی با بیان اینکه برخی افراد دچار آسیبهای متعدد در جاهای مختلف بدن شده بودند، اضافه کرد: «در صحنه هشت آمبولانس و سه اتوبوس آمبولانس و چهار موکب در گلزار برای خدمترسانی داشتیم. همچنین نیروهای زیادی از هلالاحمر در گلزار شهدا حضور داشتند؛ لذا مجموعۀ آنها باعث شد که سریعا مجروحان به ۱۲ بیمارستان منتقل شوند».
احمدینژاد اظهار کرد: «از شب حادثه تا ظهر روز بعد ۱۱۹ عمل جراحی انجام شد و کرمان رکورد را شکست و خوشبختانه بین ساعت ۲۱ تا ۲۲ شب تقریبا اورژانسهای ما از بیمار خالی و همۀ مجروحان تعیین تکلیف شده بودند».
وی با بیان اینکه در همۀ دنیا ۲۰ درصد بیماران بستری شده در بخش مراقبتهای ویژه فوت میکنند، اظهار کرد: «تا این لحظه با وجود حجم زیاد حادثه اما تعداد فوتشدگان بستری در بخش مراقبتهای ویژه کمتر از استاندارد جهانی بود و کسانی شهید شدند که قاعدتا نمیتوانستیم کاری برای آنها انجام دهیم زیرا ساچمهها آسیب جدی به مغز آنها رسانده بود».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمان، رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان دربارۀ علت اینکه برخی از مجروحان هنوز عمل نشده یا هنوز بستری هستند، توضیح داد: «برخی از مجروحان نیاز به چندین عمل جراحی دارند لذا باید فاصلۀ زمانی بین این جراحیها باشد. همچنین در برخی از این زخمیها به دلیل آسیبهایی که به ریه رسیده، زمان ریکاوری ریه طول میکشد و تا ریه ریکاوری نشود، نمیتوان عمل جراحی انجام داد».
وی با بیان اینکه در دیار کریمان هستیم، گفت: «خانوادههای سه شهید اعضای عزیز خود را اهدا کردند و باعث زندگی بخشیدن به تعدادی از هموطنانمان شدند و میتوان گفت تولدی دوباره برای این شهدا بود».
احمدینژاد با اشاره به فعال شدن ۱۲ تیم روانشناسی این دانشگاه در راستای حمایتهای روحی و روانی آسیبدیدگان بیان کرد: «بسیج جامعۀ پزشکی برای رسیدگی به مجروحان حادثۀ تروریستی گلزار شهدای کرمان فعال شده و به خانۀ مجروحان میروند و پانسمان تعویض میکنند و در کنار آنها تا زمان بهبود زخمهایشان هستند».
وی دربارۀ هزینههای درمان مجروحان حادثۀ تروریستی گلزار شهدای کرمان نیز گفت: «در بیمارستانهای دانشگاهی درمانها کاملا رایگان است و مواردی به ما اعلام شد که هزینههای ناخواسته دریافت شده که به بیمارستانها اعلام کردیم همۀ هزینههای این مجروحان کاملا رایگان است».
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به فراخوان کمبود گروه خونی O منفی، خاطرنشان کرد: «با توجه به اینکه در چنین حوادثی گروه خونی افراد مشخص نیست و فرصت تعیین گروه خونی نیست؛ بنابراین از گروه خونی O استفاده میکنیم. وقتی کمبود این گروه خونی از ساعت حدود ۱۶ همان روز حادثه اعلام شد، تا آخر همان شب بالغ بر ۹۴۰ مورد مراجعه برای اهدای خون داشتیم که حدود ۷۰۷ کیسه خون آن شب دریافت شد و این رکورد فوقالعاده بود».
وی با اشاره به صفهای طولانی مردم برای اهدای خون افزود: «روزهای بعد نیز مردم برای اهدای خون مراجعه کردند و تقریبا حدود ۲۵۰۰ نفر برای اهدای خون مراجعه کردند که ۱۶۵۰ رگ خون دریافت کردیم و ذخایر خونی کاملا پر بود». /پ
نظر خود را بنویسید