فردایکرمان – گروه اقتصاد: معاون بازرگانی خارجی و توسعه تجارت ادارهکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان دربارۀ تراز تجاری هشتماهۀ امسال استان کرمان که حدود نیم میلیارد دلار منفی شده است، گفت که عمدۀ آمار واردات مربوط به کالاهای واسطهای بوده، ضمن آنکه اقتصاد کرمان در مرحله گذر از کشاورزی به صنعتی قرار گرفته و در حال پوستاندازی است.
سینا خسروی با اشاره به اختلاف آماری گمرکات استان با آمار واقعی صادرات بیان کرد: «آمار واقعی صادرات استان طی هشت ماه امسال در واقع به یک میلیارد دلار رسیده که امیدواریم تا پایان سال از مرز ۱.۶ میلیارد دلار صادرات سال گذشته بگذرد».
وی با اشاره به فاصلۀ نیم میلیارد دلاری تراز منفی تجاری استان کرمان توضیح داد: «آنچه باعث این تراز تجاری منفی شده این است که بیش از ۹۸ قلم محصولات وارداتی ما را کالاهای واسطهای و سرمایهای تشکیل داده که آنها کالای مصرفی نیستند».
خسروی ادامه داد: «این کالاها در شرکتهای تولیدی بزرگ بهعنوان فناوری استفاده میشود یا به واحدهای خودروسازی وارد و به صورت مونتاژ تولید روی آنها انجام و باعث ارزش افزوده داخل استان میشوند».
وی با اشاره به وضعیت مونتاژکاری در استان کرمان گفت: «بسیاری از کشورهای توسعهیافته ناگریز این مرحله را گذراندهاند و ما نیز باید مرحلۀ گذار را در استان طی کنیم؛ این مرحله با وجود آمار بالای واردات کالاهای واسطهای در حال طی شدن است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، معاون بازرگانی خارجی و توسعه تجارت ادارهکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان اضافه کرد: «در حوزۀ صادرات نیز مشکلات عدیدهای وجود دارد و ما سالها سعی کردیم استان کشاورزی باشیم اما حضور ما به آن پررنگی در این حوزه نبوده و در حوزۀ پسته مشکل یا توجیه صادرکنندگان، بحث ایفای تعهدات ارزی است».
وی بیان کرد: «در این زمینه پیمانسپاری ارزی با جدیت از سال ۹۷ پیگیری میشود و در این مدت سختگیری زیادی در بازگشت ارز حاصل از صادرات صورت میگیرد، روشهای مختلفی نیز برای بازگشت این ارز به کشور تعریف شده اما هنوز این چالش برای صادرکنندگان حوزۀ کشاورزی ما حل نشده و آنان معتقدند حداقل تخفیف در این حوزه لحاظ شود که این موضوع باعث شده برخی صادرکنندگان به سمت کاهش صادرات بروند».
خسروی یادآور شد: «همچنین وجود کارتهای بازرگانی اجارهای باعث شده آمار صادرات محصولات کشاورزی استان کرمان پایین بیاید».
وی افزود: «از سوی دیگر اثرات کمبود آب و روند گذار کرمان از استانی کشاورزی به معدنی و صنعتی را میبینیم که گاه مشاهده میشود واحدهای بزرگ صنعتی و معدنی در رتبههای برتر صادراتی استان قرار میگیرند و این موضوع نشان میدهد کرمان میتواند آیندۀ روشنتری در صادرات خود داشته باشد؛ هرچند هنوز باید از خامفروشی جلوگیری کنیم و امیدواریم در آینده نزدیک به سمت تولید کالاهای با ارزش افزوده بالاتر برویم».
معاون بازرگانی خارجی و توسعه تجارت ادارهکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان تاکید کرد: «استان کرمان در حال طی دوران پوستاندازی در حوزۀ تجارت خارجی و صادرات و واردات است».
وی در ادامه به اقداماتی همچون شرکت در نمایشگاهها و تعامل با ۲۲ رایزن بازرگانی برای توسعه بازرگانی خارجی اشاره کرد و گفت: «این موضوعات در دستور کار مدیران استان کرمان قرار گرفته است». /پ
نظر خود را بنویسید