فردایکرمان ـ گروه جامعه: مطالبۀ تغییر شهردار کرمان از طریق استیضاح از تابستان امسال از سوی برخی اعضای شورا اعلام عمومی شد. منتقدان سعید شعربافتبریزی ـ شهردار سابق، طی ماههای گذشته بر این خواستۀ خود پافشاری داشتند و با رسانهها هم در آن را در میان میگذاشتند. کار به استیضاح نکشید چرا که روز یکشنبه 24 دیماه شهردار سابق رسما استعفا کرد. یک روز بعد هم، هفت عضو شورا به رفتن او رای مثبت دادند.
محمد امینیزاده ـ رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر که از حامیان جدی سعید شعربافتبریزی ـ شهردار سابق کرمان است اما فرایندی که منجر به تغییر شهردار شده را غیرشفاف و غیردموکراتیک میداند.
او این نظر خود را در صحن علنی شورا در روز دوشنبه که منجر به پذیرش استعفای شهردار سابق شد اعلام کرد، سپس در صفحۀ شخصی خود در اینستاگرام آن را تکرار کرد و یک روز بعد در گفتوگو با ایرنا با صراحت بیشتری انتقادات خود در اینباره را بیان کرد.
وی در اینباره گفت: «با استعفای دکتر شعرباف شهردار سابق کرمان موافق نبودیم زیرا این شیوه غیرشفاف و غیردموکراتیک بود. اعتقاد ما در موضوعات جدی، شفافیت و گفتوگو با مردم است».
وی افزود: «موضوع تغییر مدیریت شهری کرمان با مدیریت علیرضا نادری رئیس شورای شهر پیش رفت یعنی وی به این جمعبندی رسیده بود و بر اساس همان شروع به اقدام کرد».
نقش رئیس شورا در تغییر شهردار
امینیزاده گفت: «از ابتدای سال جاری مخالفتهایی با شهردار و عملکرد ایشان وجود داشت و بعضی از اعضای شورا نطقهای آتشینی در این زمینه داشتند، از طرف دیگر در مقابل این مخالفتها، ما بدون اینکه به دوستان پاسخی بدهیم و وارد تنش بشویم، صرفا بیان کردیم همراهی نمیکنیم و قانون راهکار تعیین کرده است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، رئیس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای شهر کرمان بیان کرد: «از طرف دیگر در میان برخی اعضای شورای شهر بحث استیضاح شهردار مطرح بود که توصیۀ ما به دوستان استفاده از ظرفیتهای قانونی در این زمینه بود که اجازه دهند شهرداری روال معمول خودش در پیشبرد امور پیش ببرد و قرار نباشد هر لحظه دچار تکانه شود».
وی توضیح داد: «به تعبیر رئیس شورای شهر، وی با دیدن فضای موجود بین موافقان و مخالفان شهردار، با دکتر شعرباف صحبت کرده و ضمن انتقال فضای شورا به ایشان، وی را با هر انگیزهای برای استعفا قانع کردند. آقای شعرباف شهردار سابق نیز در پاسخ به رئیس شورا، موافقت هشت نفر از اعضای شورا با خود و حجت شرعی شخصی را دو عامل برای پذیرش موضوع استعفا برشمردند».
وی اظهار کرد: «در نهایت در این فضا دکتر نادری، از شعرباف یک استعفای کتبی و بدون تاریخ میگیرد که طبیعتا از این استعفا در مذاکره با اعضای شورا و گزینه جایگزین، استفاده خواهد کرد».
توافق مخالفان شهردار
امینیزاده ادامه داد: «رئیس شورا بعد از گرفتن استعفای کتبی از شهردار سابق، با اعضای مخالف شورا صحبت کرده و به آنان میگوید فرایندی برای خروج از بنبست دارد و نیاز به وکالت این اعضا وجود دارد. در نهایت اعضای مخالف شهردار به آقای نادری رئیس شورا این وکالت را میدهند که فرایند بهکارگیری محسن تویسرکانی را تا انتها پیگیری کنند».
وی گفت: «رئیس شورای شهر از آن طرف مذاکرهای با آقای تویسرکانی برای فرایند ماموریت و انتقال وی به شهرداری کرمان انجام میدهند تا اینکه دو روز قبل از چهارمین سالگرد سپهبد شهید سلیمانی، دکتر نادری آمدند این فرایند را به ما نیز توضیح دادند که این اتفاقات افتاده و حقیقتا ما تا آن روز از این فرایند غیرشفاف و غیردموکراتیکی که اتفاق افتاده بود، مطلع نبودیم».
گلایه از شوراییها
وی افزود: «از آقای نادری، از آقای شعرباف، آقای تویسرکانی و همچنین برخی از اعضای شورا که کاملا غیرشفاف، وکالتی میدهند، گلایهمند هستیم و به نظرم نقد جدی به این شیوه و روند کار در یک پارلمان شهری وارد است».
امینیزاده ادامه داد: «نهایتا موضوع استعفای شهردار کرمان در مجموعه شهرداری و شورا اعلام وصول و براساس آن هم روز دوشنبه رایگیری مطرح شد».
وی خاطرنشان کرد: «در زمینۀ استعفای شهردار از شهرداری کرمان بنده و تعدادی از اعضای شورا به این جمعبندی رسیدیم که به این درخواست استعفا، رای ممتنع بدهیم».
رئیس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای شهر کرمان گفت: «ما با دکتر شعرباف صحبتهای زیادی کرده بودیم اما ایشان گفتند با توجه به وضعیتی که وجود دارد و نگرانیهایی که از تحقق بودجه در سال آینده دارند و با توجه به کارشکنیهایی که در سال جاری در چند مصوبه اتفاق افتاد، برای تحقق بودجه در سال آینده، راهکاری جز همکاری 100 درصدی همۀ اعضا یا تغییر مدیریت شهری و استعفا ندارند».
دلایل استعفای شهردار
امینیزاده سپس توضیح داد: «شهردار سابق کرمان در دلایل استعفای خود تاکید داشتند در سال آینده که باید بودجۀ هشت هزار میلیاردی را ببندیم نیاز به همراهی همۀ دوستان داریم و این دیگر در شورای ششم شدنی نیست و به این جمعبندی رسید که باید استعفا بدهد».
وی افزود: «گلایۀ ما از شهردار سابق کرمان این بود که بالاخره شما چگونه به این حجت رسیدید که باید استعفا بدهی، و به ایشان گفتیم به تعبیر شما یا باید هشت یا ۹ نفر از اعضای شورا با شما مخالف باشند یا شما باید با آقای تویسرکانی گفتوگو کنید و شخصا به حجت شرعی برسید، سوال این است که در این راستا این حجت چگونه حاصل شده است؟».
وی ادامه داد: «البته شهردار سابق کرمان در بیان دلایل خود گفته بودند، چون دیدم وفاقی در مورد آقای دکتر تویسرکانی وجود دارد و هفت نفر از اعضای شورا با ایشان موافق هستند توصیه کردم ادامۀ کار شهرداری با ایشان جلو برود».
امینیزاده اظهار کرد: «با این دلایل، رای ما به استعفای شهردار ممتنع بود با استعفا موافق نبودیم و این عدم موافقت را از طریق رای ممتنع اعلام کردیم».
وی همچنین گفت: «از دیگر دلایل رای ممتنع ما علاوه بر عدم موافقت با اصل استعفا و شیوۀ انجام آن، این بود که این استعفا در زمان نامناسبی اتفاق افتاد زیرا باید برای موضوعاتی مانند بودجه و لوایح عوارضی قبل از سال برنامهریزی و اقدامات لازم انجام میشد». / الف
نظر خود را بنویسید