فردایکرمان – گروه جامعه: رئیس اداره امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: «در پی انفجارهای تروریستی ۱۳ دیماه گلزار شهدا، تیمهای مداخلات روانی و اجتماعی تشکیل شده و این خدمات در ۲۷ مدرسه کرمان به دانشآموزانی که به نوعی در این حادثه درگیر شدهاند، ارائه میشود».
نورالله شیخپور با اعلام این خبر افزود: «تیمهای مداخلات اجتماعی و روانشناسی در سه سطح خانواده و همکلاسیهای دانشآموزان شهید، دانشآموزان مجروح، دانشآموزانی که والدین و خانوادۀ آنها شهید شده و دانشآموزانی که بهصورت حضوری و یا از طریق رسانهها شاهد حادثۀ تروریستی بودهاند، تشکیل شده و به افراد خدمات ارائه میدهند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از اداره اطلاعرسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان کرمان، وی با اشاره به حادثۀ تروریستی گلزار شهدای کرمان در روز چهارشنبه ۱۳ دیماه بیان کرد: «از روز پنجشنبه ۱۴ دی کمیتۀ مداخلات روانی و اجتماعی آموزش و پرورش استان کرمان با همکاری دانشگاه علومپزشکی و بهزیستی تشکیل و مصوب شد، مداخلات روانی اجتماعی برای دانشآموزانی که به نوعی در حادثۀ تروریستی گلزار شهدای کرمان درگیر هستند توسط مشاوران آموزش و پرورش انجام شود».
رئیس اداره امور تربیتی و مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی ادارهکل آموزش و پرورش استان کرمان ادامه داد: «در این کمیته مصوب شد مداخلات روانی و اجتماعی برای والدین و خانوادۀ این دانش آموزان نیز توسط دانشگاه علومپزشکی و بهزیستی انجام شود».
وی اضافه کرد: «همچنین آموزشهایی برای مشاوران آموزش و پرورش استان کرمان با راهاندازی کارگاه مداخلات روانی اجتماعی توسط دکتر بهرامنژاد به عنوان یکی از روانشناسان مطرح کرمان در آموزش و پرورش برگزار شد که مشاوران آموزشهای لازم در مواجهه با این دانشآموزان را فراگرفتند».
شیخپور یادآور شد: «یکی از اساتید بنام کشوری در وبینار یک روزه مشاوران کل استان کرمان، نوع و چگونگی مداخلات روانی و اجتماعی پس از حادثۀ تروریستی را آموزش داد و به تناسب آمار اولیۀ ۲۳ دانشآموز شهید، ۲۳ تیم مداخلات اجتماعی تشکیل شد».
وی با بیان اینکه تیمهای دیگری نیز برای مدارس محل تحصیل سه دانشآموز اضافه شده به آمار دانشآموزان شهید حادثۀ انفجار تروریستی کرمان در حال تشکیل است و بهزودی فعالیت خود را در مدارس آغاز خواهند کرد گفت: «مشاوران آموزش و پرورش کار مداخلات روانی و اجتماعی را به صورت گسترده در مدارس آغاز کردهاند که در این راستا به صورت روزانه با دانشآموزان تماس برقرار میکنند و آموزشها را به صورت گروهی به دانشآموزان ارائه میدهند».
وی گفت: «نشستی نیز در بهزیستی استان کرمان با محوریت مداخلات روانی و اجتماعی تشکیل و مقرر شد با توجه به اینکه آموزش و پرورش یک روانپزشک بیشتر ندارد از ظرفیت دانشگاه علومپزشکی برای ارائۀ خدمات روانی و اجتماعی به جامعه هدف و حتی والدین دانشآموزان استفاده شود».
شیخپور گفت: «در کنار مداخلات روانی اجتماعی انجام شده در مدارس، چهار مرکز روانشناختی نیز در استان کرمان، زرند و نرماشیر وجود دارد که متخصصان ما در این مراکز به دانش آموزان خدمات ارائه میکنند».
وی با بیان اینکه بهزودی تیم مداخلات روانی اجتماعی برای ۲ دانشآموز اتباع که به تازگی به لیست اضافه شدهاند و دانشآموز پیشدبستانی نیز تشکیل و فعال خواهد شد گفت: «کمیته فوریتهای مداخلات روانی اجتماعی چهار جلسه برای دانشآموزان طی یک ماه با محوریت کنترل افکار مزاحم، بازگویی روانشناختی، اجتناب و بازگشت به زندگی عادی و پیش برانگیختگی برگزار میکند».
وی تاکید کرد: «خدمات روانی اجتماعی برای دانشآموزان و والدین تاثیر پذیرفته از حادثۀ تروریستی ۱۳ دیماه تا ۶ ماه آینده ارائه میشود و خط ارتباطی ۱۵۷۰ نیز برای ارائۀ مشاوره از ساعت هشت تا ۲۰ آمادۀ پاسخگویی به افراد است». /پ
نظر خود را بنویسید