فردایکرمان – گروه اقتصاد: رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان وزارت تعاون، کارو رفاه اجتماعی ضمن اعلام بهروزرسانی سایت «حمایت» گفت: «سرپرستان خانوادهها میتوانند با ورود به سایت http://hemayat.mcls.gov.ir ، علاوه بر شناسنامۀ اقتصادی خانواده، آخرین دهکبندی خانوار خود را مشاهده و در صورت لزوم، اعتراض و درخواست بررسی مجدد اطلاعاتشان را نیز ثبت کنند».
علیرضا محمدی افزود: «در جدیدترین بهروزرسانی صورت گرفته، ۶۰ هزار خانوار از زمرۀ یارانهبگیران حذف و همچنین ۶۰ هزار خانوار دهک اول تا سوم جدید نیز به چرخۀ دریافت یارانۀ معیشتی وارد شدند. البته باید گفت که حذفشدگان، از خانوارهای بالای درآمدی و صدکهای ۹۹ و ۱۰۰ بودند؛ این در حالیست که در مجموع تنها یارانۀ ۱۰ درصد از خانوادههای صدک ۹۹ و ۱۰۰ قطع شده است».
وی تاکید کرد: «وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف به دهکبندی خانوارها ۲ بار در سال شده است، لذا تا دورۀ بعدی بهروزرسانی، هر خانوار صرفا یکبار در سامانه میتواند ثبت درخواست بررسی کند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا، وی در توضیح بیشتر با اشاره بهبروزرسانی اطلاعات رفاه ایرانیان و اعمال دادههای جدید اقتصادی خانوادهها، بیان کرد: «هموطنان میتوانند آخرین تغییرات شناسنامه اقتصادی خانواده خود را در سایت حمایت ملاحظه کنند این در حالیست که دادههای یاد شده مربوط به آخرین و بهروزترین اطلاعات دریافتی از دستگاههای ذیربط است».
دهک خانوارها تا دورۀ بعدی دهکبندی تغییر نمیکند
محمدی یادآور شد: «طبق بند (د) تبصره (۱۷) قانون بودجه کل کشور سال ۱۴۰۲، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف بهبروزرسانی دادههای ثبتی، متقن و قابل اتکا دریافتی از دستگاههای مختلف مشمول ماده ۲۹ برنامه توسعه ۵ ساله ششم، دهکبندی و وسعسنجی خانوارها را ۲ بار در سال انجام میدهد، لذا دهک خانوارها تا دورۀ بعدی دهکبندی غیر قابل تغییر بوده و مجدداً با دریافت دادههای ثبتی اقتصادی و اجتماعی ارزیابی خواهد شد».
رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان با تاکید بر اینکه از لحاظ آماری دهک به معنای یکدهم جمعیت کل کشور و یک مفهوم نسبی و جمعیتی است اظهار کرد: «هر دهک از لحاظ جمعیتی همواره ثابت و به طور متوسط شامل ۸.۵ میلیون نفر از جمعیت کشوراست. بنابراین در صورتی که در هر مرحله از وسعسنجی افرادی از دهک ۱۰ خارج شده و به دهکهای پایینتر بروند، دقیقا معادل تعداد همان افراد از دهکهای پایینتر به دهک ۱۰ اضافه میشوند».
محمدی ادامه داد: «متقاضیان بازبینی دهک رفاهی پس از ورود به سایت http://hemayat.mcls.gov.ir و انتخاب مراحل و گزینههای موجود در راستای رسیدگی به اعتراضشان میتوانند اقدام کنند».
وی گفت: «اطلاعات مربوط به بخش خودرو از پلیس راهور، اطلاعات مربوط به ساختار خانوار از سازمان هدفمندی یارانهها، اطلاعات مربوط به تراکنشهای بانکی از بانک مرکزی، درآمدخانوارها از خزانه و صندوقها و بعضی از شاخصهای غیر اقتصادی ازجمله معلولیت، بیماری خاص و... از دستگاههای حمایتی دریافت میشود، این در حالیست که با توجه به این شاخصهای اشاره شده در صورتی که تغییراتی در اعضاء و ساختار خانوارها ایجاد شود لازم است افراد جهت اصلاح بعد خانوار به همراه مدارک مورد نیاز که توسط سازمان هدفمندی اعلام شده است و در وبگاه آن سازمان موجود است، به دفاتر پلیس + ۱۰ یا سایر دفاتر معرفی شده توسط آن سازمان مراجعه کند. در صورت انجام فرایند فوق، اطلاعات خانوار در دورۀ دهکبندی بعدی بهروزرسانی و اعمال خواهد شد».
رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان با اشاره به اینکه علاوه بر دهکبندی، «صدکبندی» خانوارها نیز اواخر دیماه اعمال شد، خاطرنشان کرد: «رفتار مالی و اقتصادی خانوادهها در یک دوره مشخص و اعمال آنها، باعث جابهجایی و تغییر دهکها و حتی صدکها میشود».
به گفتۀ محمدی، بیشترین مشکل مردم در دهکبندی قبلی، گذشت بیش از یکسال از دهک اعلام شده وعدم رسیدگی به اعتراض آنها بود چراکه به عنوان مثال خانوادهای یکسال پیش خودرویشان را فروخته بودند اما هنگام مراجعه به سایت حمایت، بهدلیل عدم بهروزرسانی اطلاعات، این خانواده صاحب خودرو دیده میشد که موارد این چنینی هماکنون با بهروزرسانی و اعمال دادهها مرتفع شده است.
هیچ حذفیاتی تا ۶ ماه آینده نخواهیم داشت
رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان در عین حال تاکید کرد: «با توجه به دهکبندی جدید، هیچ حذفیاتی تا ۶ ماه آینده نخواهیم داشت؛ البته هرگونه تصمیمگیری در این خصوص بر عهدۀ دولت است که فعلا تصمیم گرفته شده تا اطلاع ثانوی، یارانه نقدی خانوادهای حذف نشود».
محمدی در خصوص شاخصترین معیارها در تغییر دهکها و صدکها گفت: «شاخصهای مورد استفاده در پایگاه رفاه ایرانیان، شاخصهای اقتصادی و اجتماعی از جمله خودرو و ارزش آن، تراکنشهای مالی و بانکی و درآمدها، معلولیت ، بیماری خاص و ... است». /پ
نظر خود را بنویسید