فردایکرمان ـ گروه جامعه: مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان گفت: «اگر فکری به حال تامین آب نشود فضای سبز شهر کرمان تا چهار،پنج سال آینده از بین میرود زیرا چاههای موجود از همین چاههای جذبی داخل خانهها تغذیه میشود و با اجرای شبکۀ فاضلاب شهری، چاههای جذبی حذف و فاضلاب خانهها به شبکۀ فاضلاب شهری متصل میشود؛ در این وضعیت چاههای موجود تغذیه نمیشوند و آبدهی چاهها بهشدت کاهش پیدا میکند».
یدالله علیزاده با بیان اینکه در حال حاضر 44 حلقه چاه در سطح شهر داریم، افزود: «عمق چاهها در سالهای قبل 80 تا 100 متر بود اما الان بالای 250 متر حفاری میشود».
وی ادامه داد: «در قسمت غربی شهر، از چهارراه فرهنگیان به سمت شهرک الغدیر، شهرک شهرداری و فرودگاه عملا آبی وجود ندارد. دو حلقه چاه را بهدلیل شوری بسیار بالا بستیم چرا که نمیتوانیم از آب با شوری حدود 13 هزار در فضای سبز استفاده کنیم».
وی اضافه کرد: «فقط یک حلقه چاه روبهروی دانشکده فنی داریم که شوری آن هم بسیار بالا و حدود 7000 است و 50 درصد هم شندهی دارد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از کرنا، وی 10 بهمنماه در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: «یکی از کارهایی که در زمینۀ فضای سبز باید انجام شود تامین آب است».
وی گفت: «طی سه سال گذشته 15 حلقه چاه در نقاط مختلف شهر حفر شده است».
علیزاده همچنین بیان کرد: «برای نصب پمپ و استخراج آب از چاه نیاز به تامین برق داریم و این هزینه برای هر چاه حدود یک میلیارد تومان است».
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «جنگل قائم مشکل شدید کمبود آب داشت و دور آبیاری درختان جنگل به 80 تا 90 روز رسیده بود. در گذشته، آبهای زیرسطحی اطراف مسجد جامع جمعآوری و به سمت «بلدالامین» هدایت میشد که این آبها از 10 سال پیش توسط آب منطقهای به بخش خصوصی واگذار شده بود و حدود 60 لیتر بر ثانیه آب به سمت شهر «زنگیآباد» میرفتL.
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان ادامه داد: «با کمک شهردار سابق و معاون خدماتشهری، ازطریق استانداری پیگیری کردیم و با همکاری آب منطقهای خوشبختانه از ابتدای سالجاری در حدود همان 60 لیتر آب بر ثانیه، معادل سه حلقه چاه 20 لیتر بر ثانیه، به سمت جنگل آمد و دور آبیاری درختان جنگل به 45 روز کاهش پیدا کرد؛ شوری این آب بسیار کمتر از آب چاههاست. بنابراین، کیفیت فضای سبز جنگل خیلی بهتر شده است».
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر شهر کرمان حدود 1060 هکتار فضای سبز دارد، افزود: «سرانۀ فضای سبز در شهر کرمان با احتساب کمربند سبز 14.84 متر است که با توجه به جمعیت حدود 700 هزار نفری شهر کرمان باید به بیش از 15 متر برسد».
وی خاطرنشان کرد: «سرانۀ فضای سبز بدون احتساب کمربند سبز حدود 12 متر است».
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان همچنین گفت: «کشتهایی که حدود 15 تا 20 سال پیش در سطح شهر انجام شده، بدون ایجاد بستر اصولی برای کاشت بوده است. ازجمله در بلوار جهاد، بلوار آزادگان، بلوار آیتالله صدوقی و روبهروی دانشگاه آزاد و خیلی از نقاط شهر، به این صورت که در عمق 20 تا 40 سانتی خاک، یک لایۀ زیرسازی وجود دارد و ریشه نمیتواند به عمق خاک نفوذ کند».
وی ادامه داد: «قبلا که آب کیفیت بهتری داشت و شیرین بود، بهرغم توقف رشد، درختان خشک نمیشدند اما با تغییرات آبی و قطع حدود 280 انشعاب آب شرب در فضای سبز، شوری آب باعث جمع شدن نمک در اطراف ریشه میشود و قدرت نفوذ ندارد بنابراین درختان را خشک میکند؛ مانند اتفاقی که در بلوار «جهاد» افتاد و ما نگرانیم این اتفاق در جاهایی که مشکل مشابه دارند نیز رخ دهد».
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: «با قطع 280 انشعاب آب شرب و لزوم اتصال پارکها به شبکۀ آب خام، کار بزرگی در زمینۀ توسعۀ شبکۀ آب خام شهر کرمان انجام شد».
وی افزود: «شبکۀ آب خام شهر کرمان هیچ طرحی نداشت؛ در سال آخر مدیریت مهندس عالمزاده، تهیه طرح جامع شبکۀ آب خام را آغاز کردیم و در آذرماه فاز دوم به تصویب استانداری و وزارت کشور رسید».
علیزاده گفت: «پیش از آن، کل شبکۀ آب خام شهر کرمان 140 هزار متر بود. خرید لوله اتصالات خیلی خوبی در زمان مهندس عالمزاده انجام شد. در زمان دکتر شعرباف هم خرید لوله و اتصالات انجام شد و از سه سال گذشته حدود 150 هزار متر لولهگذاری انجام شد».
وی ادامه داد: «برای سال آینده نیز 35 هزار متر لولهگذاری را در برنامه داریم که باعث کاهش دور آبیاری، حذف تانکرها و کاهش هزینهها میشود».
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرمان خاطرنشان کرد: «تا حدود چهار سال پیش 20 درصد فضای سبز شهری کرمان با آب شرب آبیاری میشد که در حال حاضر به زیر یک درصد کاهش پیدا کرده و فضای سبز شهری اکنون با شبکۀ آب خام با کیفیت پایین آب 20 درصد در حال آبیاری است که متاسفانه باعث واردشدن تنش به درختان شده که حتی تعدادی از گلها و گیاهان هم دچار خشکیدگی شدهاند».
وی افزود: «در زمینۀ اتصال چاهها و توسعه شبکه آب خام، سال آینده خط لوله میدان آزادی به میدان شهدا را در برنامه داریم که در صورت اتصال میتوانیم 60 لیتر آب مازاد در پنج حلقه چاه را که در این مسیر داریم، در سمت فرودگاه و بلوار الغدیر یا در میدان شهدا استفاده کنیم».
وی همچنین بیان کرد: «سهم شهرداری از پساب فاضلاب در دورههای گذشته به شرکت «بوتیاصنعت» واگذار شده که بخشی از این آب تصفیه میشود و برای تولید فولاد به زرند میرود درحالیکه فضای سبز شهر کرمان دچار کم آبی است».
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری افزود: «این آب شوری 2000 دارد که برای فضای سبز بسیار مناسب است. برای استفاده از این آب که در حال رایزنی برای بازپسگیری سهم شهرداری هستیم، به شبکهای برای انتقال نیاز داریم که با تکمیل شبکۀ آب خام محقق خواهد شد». / الف
نظر خود را بنویسید