فردایکرمان – گروه جامعه: رئیس کل دادگستری استان کرمان با بیان اینکه در حال حاضر ۵۲ شعبه ویژۀ رسیدگی به جرایم انتخاباتی در استان راهاندازی شده است، گفت: «تاکنون ۵ پروندۀ جرایم انتخاباتی در استان کرمان در حال رسیدگی است و گزارشات واصله از تخلفات نامزدهای انتخاباتی به شورای نگهبان ارسال میشود».
حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم حمیدی در همایش اعضای هیاتهای نظارت انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری استان کرمان با تاکید بر برگزاری یک انتخابات سالم و رقابتی، افزود: «قریب به ۵۸ جرم مربوط به انتخابات در قانون پیشبینی شده است و در صورت ارتکاب نامزدها یا طرفداران آنها به یکی از این جرایم، حتما پس از تشکیل پرونده قضایی، بدون اغماض به جرایم رسیدگی خواهد شد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی ادارهکل دادگستری استان کرمان، وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: «قانون جدید انتخابات که بهروزرسانی شده است و امروز خط قرمز همگان باید رعایت قانون انتخابات باشد».
حمیدی یادآور شد: «قانون انتخابات نیز مانند بقیۀ قوانین دستنوشتۀ بشری دارای نقاط و ضعف است اما به هر حال قانون انتخابات فصلالخطاب مجریان و ناظرین انتخابات است».
وی ادامه داد: «در قانون انتخابات، شرح وظایف تکالیف و مسئولیت مجریان و ناظرین انتخابات آورده شده است و همۀ دستاندرکاران موظف هستند مر قانون را اجرا کنند».
رئیس کل دادکستری استان کرمان اضافه کرد: «رکن اول انتخابات اجرا است، که تاکنون بسیار مطلوب و باشکوه برگزار شده است، رکن دوم انتخابات نظارت است که همان چشم بینا و بصیر نظارتی شورای نگهبان و دستگاه قضایی است که بر روند انتخابات نظارت میکنند».
وی اظهار کرد: «امروز شبکۀ نظارتی کامل بر اساس قوانین و مقررات شکل گرفته است و شورای نگهبان وظیفۀ نظارت بر انتخابات را بهنحو مطلوب به مانند سالهای پیش انجام میدهد».
حمیدی گفت: «برای دستیابی به چهار راهبرد تعیینشده بهوسیلۀ مقام معظم رهبری بایستی امر نظارت بسیار صحیح و طبق موازین قانونی انجام شود».
وی ادامه داد: «نوآوری در قانون جدید این است که ناظران شورای نگهبان بهعنوان ظابطین قوه قضائیه انتخاب شدند و با این قانون جدید ناظرین میتوانند بهعنوان ظابط خاص گزارشات را به سیستم قضایی ارسال کنند».
رئیس کل دادکستری استان کرمان گفت: «در قانون جدید انتخابات یکی از وظایف قوه قضاییه آموزش ضابطین و صدور کارت برای ناظرین، تشکیل ستادهای پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی است».
وی افزود: «با برگزاری جلسات توجیهی و آموزشی برای نامزدهای انتخابات و ستادهای انتخاباتی از وقوع بسیاری از تخلفات انتخاباتی پیشگیری شده است».
حمیدی ادامه داد: «تاکنون ۵ جلسۀ ستاد پیشگیری از جرایم انتخاباتی و ۴۴ مصوبه در ستاد مرکزی انجام شده است، در تمام شهرستانها این ستاد تشکیل شده و ۳۴ جلسه برگزار شده است».
وی بیان کرد: «اولویت دستگاه قضایی استان پیشگیری و آموزش نامزدها و طرفدارن آنها است، اما طبق قانون اگر جرم انتخاباتی ثابت شود قوه قضاییه در جهت برخورد با تخلفات انتخاباتی قاطعانه برخورد خواهد کرد». /پ
نظر خود را بنویسید