فردایکرمان – گروه اقتصاد: رئیس انجمن ملی خرمای ایران با اشاره به افزایش عوارض صادرات خرما از صفر به ۵۰ درصد گفت: «زندگی 4 میلیون نفر در کشور به خرما گره خورده است و اگر این عوارض لغو نشود از دستگاههای ذیربط که این تصمیم خلقالساعه را گرفتند، شکایت میکنیم».
محسن رشیدفرخی افزود: «سالها آزمون و خطاهای متعددی را انجام میدهیم، اما باز هم درس نمیگیریم و هرچند دو روز قبل در همایش ملی مبارزه با آفت سوسک سرخرطومی حنایی در بم، به نمایندگان وزارتخانههای مختلف حاضر در این برنامه اعلام کردم، خرما به اندازۀ کافی وجود دارد و بالای 50 درصد انبارهای ما خرمای مضافتی و خرماهای دیگر را دارد، اما حالا شاهد اعلام افزایش 50 درصدی عوارض صادرات خرما هستیم».
وی با تاکید بر اینکه قیمت خرما از مبدا معقول و مناسب است، اضافه کرد: «اینکه در مقصد قیمت خرما دو برابر میشود و به دست مصرفکننده میرسد از ضعف دستگاههای نظارتی است و قیمت بالا با ممنوعیت و محدودیت صادرات کاهش نمییابد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از فارس کرمان، رئیس انجمن ملی خرمای ایران در ادامه بیان کرد: «گاهی از بعضی از تصمیمات خلقالساعه تعجب میکنم و میخواهم علت این تصمیمات را بدانم که ضرر و زیان ملی در پی دارد».
وی ادامه داد: «دو روز قبل این موضوع را به وزارت جهاد کشاورزی اعلام کردیم که شرایط توزیع خرما برای ماه مبارک رمضان هم خوب است و این ماه را با عرضۀ مستقیم و قیمتهای رقابتی در شهرهای پرجمعیت پشتسر میگذاریم».
رشیدفرخی اظهار کرد: «اما تنها یک روز بعد از اینکه گفتم همه چی روی روال است از زیرنویس شبکه خبر متوجه شدم، عوارض 50 درصدی برای صادرات خرما وضع شده که این تصمیم در اصل ممنوعیت صادرات خرماست».
وی گفت: «اگر صادرات باشد، تولید هم هست، اما اگر صادرات نباشد و خرما بماند، تولیدکنندۀ ما ضرر و زیان میبیند و دیگر رغبتی به تولید نخواهد داشت».
رشیدفرخی ادامه داد: «صادرکنندگان خرما توانستهاند، بازارهای هدف را پیدا کنند و قرارداد یکساله با مشتریان بستهاند و اگر قفسهای از خرما خالی شود، دوستان ما در لیست سیاه قرار میگیرند و رقیبان ما که از طرف دولتهایشان حمایت میشوند، بازارهای ما را میبرند».
وی یادآور شد: «این آزمون و خطا در سه سال قبل هم برای صادرات خرما اتفاق افتاد و عربستان، بازارهای ما را گرفت».
رئیس انجمن ملی خرمای ایران با اشاره به اینکه هنوز باور نمیکنم تصمیمگیری برای عوارض 50 درصدی صادرات خرما حقیقت داشته باشد، گفت: «امیدوارم این خبر نادرست باشد، زیرا تصمیمی ناآگاهانه است».
وی از نگرانی و اعتراضات گستردۀ کشاورزان در استانهای خرماخیز کشور پس از شنیدن افزایش عوارض 50 درصد صادرات خرما خبر داد و بیان کرد: «در این برهۀ حساس به احساس آرامش نیاز داریم، اما میبینیم چگونه با یک تصمیم ناآگاهانه موجب ناراحتی حدود 4 میلیون نفر از فعالان بخش خرما شدهاند».
رشیدفرخی افزود: «در این شرایط حساس حتی یک دلار هم میتواند برای اقتصاد کشور در برابر ضربههای بیرحمانه دشمنان مفید باشد، اما با دست خودمان مسائلی را رقم میزنیم که به اقتصاد کشور لطمه میخورد».
وی یادآور شد: «به صراحت اعلام میکنم بعد از ماه مبارک رمضان نه مصرف داخلی و نه صادرات خرما خواهیم داشت، زیرا 50 درصد مصرف داخلی و خارجی خرما برای این دو ماه است و تا امروز هم 270 میلیون دلار از صادرات خرما تحقق پیدا کرده بود که 450 میلیون دلار دیگر هم باید محقق میشد، اما با این شرایط صادرات خرما متوقف میشود».
رئیس انجمن ملی خرمای ایران اظهار کرد: «امیدواریم این تصمیم ناآگاهانه با یک دستورالعمل قاطع ملی لغو شود، در غیر اینصورت انجمن ملی خرمای ایران بهعنوان متولی دستاندرکاران این بخش از دستگاههای ذیربط به علت وضع عوارض 50 درصدی صادرات خرما شکایت میکند و از آنها بازخواست میکنیم به چه علت این تصمیمات را میگیرند و ضرر و زیان غیرقابل جبرانی را به محصولات و کشاورزان و 4 میلیون نفر فعال این حوزه وارد میکنند»./ پ
نظر خود را بنویسید