فردایکرمان – گروه اقتصاد: مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به وضعیت اشتغال و بیکاری فارغالتحصیلان گفت: «در پاییز ۱۴۰۲ نرخ بیکاری فارغالتحصلان ۱۱.۴ بوده است. نرخ مشارکت کاردانی در سال ۱۴۰۱ معادل ۵۰ درصد، نرخ بیکاری آنها ۱۰ درصد، نرخ مشارکت کارشناسی حدود ۴۸ درصد و نرخ بیکاری آن ۱۵ درصد است».
طاها رمضانی، نرخ مشارکت کارشناسی ارشد را بالای ۶۸ درصد و نرخ بیکاری آنها را نزدیک به ۹ درصد اعلام کرد و افزود: «نرخ مشارکت فارغالتحصیلان دکتری نیز بالای ۷۰ درصد و نرخ بیکاری آنها سه درصد است. یعنی طبق برآوردهای مرکز آمار در سال ۱۴۰۱ تقریبا ۵۰۰۰ فارغ التحصیل دکتری داشتیم که موفق به پیدا کردن شغل نشدند».
وی ادامه داد: «اینکه مشارکت جامعه فارغالتحصیل ما در بازار کار بالاتر است باید گفته شود. این نشان میدهد که فارغالتحصیلان وارد بازار کار میشوند و امید دارند که شغل پیدا کنند».
رمضانی یادآور شد: «سال آینده برای دستگاههای مختلف کشور سال ایجاد اشتغال برای فارغالتحصیلان است. درحال بهروزرسانی سامانهها و مدل تخصیص سیاستهای بازار کار در قالب مشوقهای بیمهای، معافیتهای بیمهای، کارورزی و یارانه و دستمزد هستیم که فارغالتحصیلان از این امکانات بهصورت مستقل استفاده کنند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا، مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص آخرین وضعیت بازار کار کشور نیز گفت: «مهمترین مرجع آماری ما مرکز آمار ایران است که بر اساس استانداردهای بینالمللی سالیان سال ارائۀ گزارش میکند و بهصورت فصلی تصویر بازار کار ایران را در قالب طرح آمارگیری نیروی کار ارائه میدهد، در پاییز ۱۴۰۲ نرخ بیکار ما ۷.۶ درصد بوده است».
وی افزود: «مرکز آمار بهصورت فصلی آمار منتشر میکند و هر فصل را نسبت به همان فصل در سال گذشته میسنجد. پاییز ۱۴۰۲ نرخ بیکاری ۷.۶ درصد بوده و نرخ بیکاری فارغالتحصیلان ۱۱.۴ بوده است. در سالهای اخیر از ۱۴۰۰ به بعد شاهد کاهش مستمر نرخ بیکاری هستیم. نرخ بیکاری فارغالتحصیلان هم به تبع کاهش پیدا کرده است. نرخ بیکاری فارغالتحصیلان بالاتر از نرخ بیکاری عمومی است و این نیازمند این است که برنامهریزی ویژهای برای اشتغال فارغالتحصیلان انجام دهیم».
رمضانی در بخش دیگری از صحبتهای خود بیان کرد: «سال آینده علاوه بر تمرکز بر روی کمیت اشتغال که سالانه یک میلیون اشتغال است وارد مرحلۀ برنامهریزی در حوزۀ کیفیت اشتغال و مخاطبین ویژه اشتغال هم خواهیم شد. برای اولین بار امسال در نظر گرفتیم که به صورت متوسط ۲۵ درصد از تعهد اشتغالی که استانها دارند مربوط به فارغالتحصیلان شود. بازار کار کشور را که در سالهای اخیر بررسی میکنیم ۲۵ درصد شاغلان کشور، فارغالتحصیل هستند. اما اشتغالی که تاکنون دولت ایجاد میکرده کمتر از ۱۰ درصد به فارغالتحصیلان اختصاص مییافت. امسال از همکارانمان در دستگاههای مختلف درخواست کردیم که باید خدمات اشتغال خود را به متوسط وضعیت بازار کار یعنی ۲۵ درصد برسانند. اگر این اتفاق بیفتد حتما جامعۀ فارغالتحصیلان ما این را احساس خواهند. احتمالا طرحهایی ایجاد خواهد شد که حتما فارغالتحصیلان در آن اشتغال پیدا کنند».
وی همچنین گفت: «در حوزۀ توسعۀ کاریابیها، مراکز مشاوره کارآفرینی اتفاقات خوبی افتاده است و موانع مشاغل خانگی برداشته شده است. همچنین ۶۰۰ رستۀ شغل خانگی داریم که بخش قابل توجهی از آنها توسط فارغالتحصیلان قابل استفاده است». /پ
نظر خود را بنویسید