گروه جامعه ـ فرزاد مهدوی؛ رئیس هیات مدیره گروه دوستداران طبیعت رفسنجان دربارهی قرق اختصاصی منصورآباد توضیحاتی داد؛ منصور آباد منطقهای بیابانی در رفسنجان است که مانند تمام مناطق دیگر کشور دچار خشکسالی شده است. با این وجود گروه دوستداران طبیعت رفسنجان که هستهی مرکزی آن را شکارچیان منطقه تشکیل دادهاند از سال ۸۷ فعالیت خود را برای حفاظت از حیات وحش منطقه آغاز کردهاند و رفته رفته با افزایش چشمگیر جمعیت حیات وحش منطقه، منصور آباد تبدیل به بزرگترین قرق اختصاصی کشور شده است.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا سراسری، بهتازگی جمعی از خبرنگاران و مسئولان محیط زیست استان و کشور برای بازدید از قرق اختصاصی منصورآباد در رفسنجان به این منطقه سفر کردهاند.
ایسنا گزارش مفصلی از این بازدید منتشر کرده که در بخشی از آن، مهدوی توضیحاتی داده است.
وی گفت: «ما فعالیت خود را از سال ۸۷ آغاز کردیم. هستهی مرکزی تیم ما شکارچیانی هستند که بیشتر بهصورت غیرمجاز شکار میکردند. هنگامیکه جمعیت حیاتوحش کم شد، جلسهای برگزار کردند تا بررسی کنند چرا این اتفاق افتاده است. این افراد پذیرفتند که شکار غیرمجاز و خشکسالی این بلا را سر منطقه آورده است و به این نتیجه رسیدیم که احیای منطقه در توان دولت نیست و خودمان باید کار حفاظت را آغاز کنیم». وی افزود: «منطقه منصورآباد را به چند دلیل برای حفاظت انتخاب کردیم. اول اینکه روستاهای متروکه دارد و جمعیت ساکن منطقه کم است. دوم آنکه در گذشته منطقه زیستگاه خوبی برای حیات وحش بوده و سوم آنکه دسترسی منطقه به شهر رفسنجان راحت است و به آسانی میتوانیم رفت و آمد کنیم. به همین دلیل شروع به آمارگیری در منطقه کردیم تا ببینیم اصلا چیزی هست که بخواهیم حفاظت کنیم یا خیر؟! هفته اول اصلا حیات وحشی در منطقه ندیدیم ولی روز هشتم تعدادی قوچ و میش سرشماری شد. در منطقه ۱۲۶ هزار هکتاری، تنها حدود ۳۰ تا ۴۰ راس قوچ و میش وجود داشت».
مهدوی در ادامه توضیحات خود اظهار کرد: «در ابتدا شروع به ساختن چند آبشخور در منطقه کردیم. شکارچیها جمع شدند و متعهد شدند که در این منطقه به شکار نروند. روز اول فقط ۱۵ نفر بودیم اما الان ۱۸۵ نفر عضو داریم که بیشتر آنها شکارچیان شهرستان رفسنجان هستند. سال ۸۸ طرح قرق اختصاصی منصور آباد را به سازمان حفاظت محیط زیست پیشنهاد دادیم و اولین تشکلی بودیم که متقاضی پروانه قرقهای اختصاصی بود. سال ۸۹ بهصورت رسمی شروع به آمارگیری و درخواست کردیم که نمایندگانی از سازمان نیز حضور داشته باشند. در این سال ۱۱۷ راس قوچ و میش و کل و بز شمارش شد. در سال ۹۰ بیش از ۱۹۰ راس شمارش شد و این روند افزایش جمعیت تا امروز ادامه داشته است و آخرین سرشماری که خرداد ماه امسال با حضور نیروهای سازمان محیط زیست انجام دادیم؛ ۹۹۵ راس قوچ و میش و کل و بز در منطقه قرق اختصاصی منصور آباد شمارش شد».
به گزارش ایسنا، از هنگامیکه منطقه احیا شده است تعدادی قوچ و میش به سمت شمال منصور آباد رفتهاند. منطقهای که خارج از قرق اختصاصی است و اعضای گروه نگران هستند که قوچ و میشها در آن منطقه شکار شوند به همین دلیل با سازمان حفاظت محیط زیست مکاتبه کردهاند که ۳۰ هزار هکتار دیگر را به منطقه اضافه کند.
4528
مهدوی از قرق منصورآباد میگوید؛
نظر خود را بنویسید