فردایکرمان – گروه جامعه: اختتامیه چهارمین جشنواره رسانه و عدالت صبح امروز 17 اسفندماه در تالار فرهنگ و هنر کرمان برگزار و از رسانههای برتر تجلیل شد.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه در این مراسم با اشاره به نسبت رسانه و عدالت برای ایجاد، حفظ و صیانت از آرامش، گفت: «وظیفۀ رسانه در رابطه با عدالت، صیانت از عدالت و حفظ آن است».
محمدباقر الفت در بخشی از سخنان خود بیان کرد: «متفکران و تئوریسینها میگویند یک جامعه باید چهار فضیلت عدل، فرزانگی و رحمت، شجاعت و عفت و انضباط را داشته باشد».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی در ادامه بیان کرد: «میگویند محل تجلی عدل در عدالتخانه یا دادگستری امروز است که متکی به مردان دادگر، عدلمحور، پاکدست و پاکچشم است که به حقوق دیگران طمع نمیکنند، بلکه از حقوق دیگران جانانه دفاع میکنند».
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه یادآور شد: «علاوه بر این مردان، باید واضعان قانون هم بهصورت عاقلانه، مدبرانه و عالمانه در یک جامعه وجود داشته باشند تا عدالت به تجلی برسد».
وی ادامه داد: «امروز صحبت از مجلس قانونگذاری است که کار آن شناخت حق از منابع و در قالب کشیدن این حقوق تحت عنوان قانون است. افرادی که میخواهند حق را شناسایی کنند باید عالم به تمام معنا باشند و باید بتوانند حق را به قانون تبدیل کنند و ضمن اینکه بدانند جامعه به چه قانونی نیاز دارد و باید بهموقع این نیاز را رفع کنند».
الفت با بیان اینکه جامعه باید وجود عدالت را حس کند و به آن معتقد باشد، خاطرنشان کرد: «امروز در جامعۀ ما تلاش فراوانی از تمام مراجعی که به عدالت مربوط میشوند، شاهد هستیم ولی آیا احساس وجود عدالت نیز در جامعه وجود دارد؟ و شهروندان چنین حسی دارند؟ باید به میزانالحراره این قسمت از موضوع توجه کرد».
وی ادامه داد: «اگر احساس عدالت در جامعه وجود دارد، معلوم است که رسانهها به وظایف خود بهدرستی عمل میکنند و اگر احساس عدالت کم است رسانهها باید بیشتر فعال شوند».
معاون قوه قضائیه تاکید کرد: «امروز نیازمند فعالیت موثر رسانهها هستیم و این فعالیت مستلزم حمایت قضایی، حمایت اجتماعی و اعتماد به رسانهها است و باید فضا و میدان را برای فعالیتهای رسانهای باز کرد».
وی گفت: «هر چقدر رسانههای ما عمیقتر و دقیقتر عمل کنند، اشتیاق شهروندان برای دستیابی به رسانههای معاند کمتر میشود».
الفت افزود: «اگر در جامعه انصراف از رسانههای داخلی وجود دارد از یک سو نشانۀ شناخت صحیح دشمن از ارزش رسانهها و از سوی دیگر بیتوجهی ما به رسانههای داخلی است».
وی یادآور شد: «البته باید به این نیز توجه کرد که آیا رسانهها بر جایگاه خود اشراف دارند؟ و آیا به حقانیت فعالیتهای خود معتقد هستند؟ آیا به توانمندی خود اعتقاد دارند؟ این موضوع باید از سوی رسانهها پاسخ داده شود».
معاون قوه قضائیه در ادامه با بیان اینکه رسانه وظیفۀ صیانت از عدالت در تمام صور و اشکال خود را دارد، اضافه کرد: «از آثار انقلاب اسلامی در کشور، تحکیم، تثبیت و ارتقای عدالت است و ما مدیون انقلاب اسلامی هستیم که عدالتمحوری را شعار خود قرار داد و رسیدن به عدالت الهی را مبنای حرکت خود قرار داد».
وی افزود: «در کشوری که عدالت، محور حرکتها باشد و حرکتهای بنیادین بر اساس عدالت شکل گیرد، انسان و انسانیت رشد میکند».
الفت بیان کرد: «رسانه بهعنوان قدرت موثر در دنیا باید وظیفۀ صیانت از عدالت را و یا به تعبیر دیگر وظیفۀ دفاع از دستاورد انقلاب اسلامی را بر عهده بگیرند».
وی با بیان اینکه لازم است چنین جشنوارههایی به وفور در کشور برگزار شود، گفت: «استان کرمان باید الگویی برای سایر استانها باشد تا در موضوع رسانه بیشتر بتوانند فضا را آماده کنند تا اهالی رسانه بتوانند بیشتر فعالیت داشته باشند و شاهد برخی از بداخلاقیها در کشور علیه فعالان رسانهای نباشیم».
الفت تاکید کرد: «ما در قوه قضائیه تمام حمایت خود را از اهالی بااصالت و انقلابی رسانه صورت میدهیم و بر این حمایت هم افتخار میکنیم».
عدالت این است که آگاهی و شناخت عمومی در کشور رشد کند
معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد نیز در این مراسم با بیان اینکه عدالت یک خواسته و نیاز عمومی و یک آرمان قدیمی است، گفت: «عدالت و عدالتگستری مظلوم است و بعضا با امورات دیگر دچار تداخل میشود».
فرشاد مهدیپور در بخشی از سخنان خود افزود: «الزاما مفهوم عدالت که در رسانه دنبال میکنیم با بخشی از اموری که امروزه به عنوان عدالتخواهی و عدالتطلبی یاد میکنیم همخوان نیست و باید به این فکر کنیم که چگونه این فضای عدالتگستر در حوزۀ رسانه تقویت میشود».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی ادامه داد: «عدالت رسانهای یعنی کمک به ادراک واقعی مخاطب از حقیقت رویدادها و این نیاز ماست. ما در حوزۀ رسانه از جهت رویکرد ابتدایی اطلاعرسانی که در قانون مطبوعات بهعنوان رکن اول رسالت رسانهها ذکر شده، نیازمند توسعۀ عدالت برای افزایش ادراک و آگاهی و شناخت مردم هستیم و نقش رسانهها این آگاهیبخشی است».
مهدیپور در ادامه خاطرنشان کرد: «سرمایۀ اجتماعی در کشور تضعیف شده است و بخشی از امیدآفرینی و ایجاد سرمایۀ اجتماعی در ایجاد احساس عدالت است، اینکه مرتب گزارههایی مانند بزرگترین فساد، بزرگترین اختلاس و ... تولید میشود در حالیکه بسیاری از آنها هنوز در مراجع قضایی بررسی و اثبات نشده است، سرمایۀ اجتماعی و امید مردم را مختل میکند و ما در حوزۀ رسانه نیازمند فکر کردن به این موارد هستیم. این حوزهای است که ما در آن زیست و تلاش میکنیم و باید به آن وفادار باشیم».
وی یادآور شد: «حفظ آرامش روانی جامعه و پرهیز و مقابله با ناعدالتی حتما ضروری است. اگر اخبار استانی را توسعه بدهیم بخشی از عدالت است اما همۀ عدالت نیست. عدالت این است که آگاهی و شناخت عمومی در همۀ کشور رشد پیدا کند».
نظر خود را بنویسید