گروه جامعه ـ معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: «شپش بین دختران بیشتر شایع است، زیرا هر چه مو بلندتر باشد امکان رشد و تخمریزی شپش بیشتر است».
ماشاءالله میرزاحسینی در گفتوگو با خبرنگار فردای کرمان در خصوص شیوع شپش در مدارس استان اظهار کرد: «سال گذشته شیوع شپش در مدارس استان شدید بود و امسال هم چند گزارش موردی و محدود داشتهایم».
وی با بیان اینکه زمان تخمریزی و زاد و ولد شپش در فصل سرد است و همه جا وجود دارد، افزود: «سال گذشته شیوع این مسئله زیاد بود و چند مدرسه درگیر بودند که سریع وارد شدیم و دانشآموزان را به مرکز بهداشت فرستادیم».
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان خاطرنشان کرد: «سال گذشته این اتفاق در مدرسهی غیرانتفاعی سطح بالا نیز رخ داد و حتی فرزندان برخی پزشکان هم جزو این دانشآموزان بودند و اینطور نیست که بگوییم فقط جایی که بهداشت رعایت نمیشود، شپش شیوع پیدا میکند اما میتواند جایی که نظافت را رعایت نمیکنند بیشتر باشد».
وی با بیان اینکه وجود شپش در موی دانشآموزان ارتباطی به سطح فرهنگ و اقتصاد خانوادهها ندارد، گفت: «اگر فرد کنار شخصی که آلوده به شپش است قرار بگیرد یا از شانه و لباس او استفاده کند امکان ابتلا وجود دارد».
میرزاحسینی با بیان اینکه در اکثر شهرستانها سال گذشته این مورد مشاهده شد، افزود: «امسال هنوز گزارش چندانی به ما ندادند و هنوز از مدارس گزارشی مبنی بر شیوع شپش دریافت نکردیم اما با توجه به فصل شیوع ممکن است خیلی کم وجود داشت باشد».
وی با اشاره به اینکه شپش در کل دنیا معمولا بین دانشآموزان 10 تا 12 سال شیوع پیدا میکند، اذعان کرد: «برای پیشگیری بخشنامههایی با دستورالعمل برای مدارس ارسال شده که مربیان بهداشت در صورتی که مشکوک بشوند بچهها را کنترل میکنند و موی آنها را میبیند و اگر دانشآموزی مبتلا باشد به خانههای بهداشت معرفی میشود تا شانه و شامپوی مخصوص به آنها بدهند تا شپش از بین برود».
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان یادآور شد: «شپش بین دختران بیشتر شایع است زیرا هرچه مو بلندتر باشد امکان رشد و تخمریزی شپش بیشتر است».
وی ادامه داد: «یکی از وظایف مربیان بهداشت کنترل دانشآموزان در این فصل است تا اگر موردی مشاهده شد به ما اطلاع دهند تا دانشآموزان به مراکز بهداشت معرفی شوند».
میرزاحسینی خاطرنشان کرد: «در شهر، تمام مدارس مربی بهداشت دارند و در مدارس روستایی این کار توسط مرکز بهداشت انجام میشود اما معمولا مدیران مدارس و معلمین هم دانشآموزان را کنترل میکنند».
وی با اشاره به نقش خانواده در کنترل و پیشگیری از ابتلا به شپش افزود: «خانوادهها نیز باید مراقبت کنند که دانشآموزان شانه و روسری مشترک نداشته باشند، حمام رفتن در این فصل بیشتر باشد، در محیطهای شلوغ قرار نگیرند و به بچهها بگویند در مدرسه مقنعه را درنیاورند و هر جایی نیندازند».
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان بیشترین شیوع شپش در سال گذشته را مربوط به شهرهای کرمان و رفسنجان دانست و اظهار کرد: «البته جمعیت دانشآموزی هم در این شهرها بیشتر است».
وی تاکید کرد: «بعضی از شهرستانهای جنوبی اصلا موردی در خصوص شیوع شپش نداشتند».
میرزاحسینی یکی از دلایل ابتلا به شپش را وجود حیوانات خانگی عنوان کرد و گفت: «حیوانات خانگی یکی از دلایل شیوع است و کسانی که در خانه حیوان خانگی دارند بیشتر به این مورد مبتلا میشوند».
4544
معاون آموزش و پرورش استان:
نظر خود را بنویسید