فردایکرمان ـ گروه جامعه: مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان کرمان روز یکشنبه در جمع خبرنگاران، ضمن تشریح مهمترین رویکردهایی که در دوران مدیریت خود دنبال میکند، گفت: «از نظر ما میراثفرهنگی نه فقط یک دستگاه دولتی که موسسهای علمی، پژوهشی و فرهنگی است و با این دیدگاه بوده که اتاقفکر صنایعدستی و گردشگری را راهاندازی کردهایم».
سعید شاهرخی افزود: «در ابتدای دیماه نیز شورای توسعۀ گردشگری استان با هدایت و سکانداری استاندار محترم و دبیری اتاق بازرگانی فعال شده است».
وی ادامه داد: «یکی از اتفاقات خوبی که در شش ماه گذشته رخ داده افزایش سهم میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان از اعتبارات حمایتی دولتی و بانکها از 5 درصد فعلی به 10 درصد در سال آینده بوده تا سرمایهگذاران رغبت بیشتری برای فعالیت در این حوزهها پیدا کنند».
وی در ادامۀ این نشست به پرسشهای خبرنگاران نیز پاسخ داد. وی در پاسخ به پرسش فردایکرمان مبنی بر اینکه آیا هتلبام کرمان که استاندار پیش از این از حل مشکلات آن خبر داده است از میراثفرهنگی مجوزهای لازم را گرفته و نظر میراث دربارۀ این پروژه چیست؟ اظهار کرد: «نقشهای که سرمایهگذار این مجموعه ارائه کرده از نظر میراثفرهنگی مورد تایید است». وی افزود: «از نظر میراثفرهنگی هیچ مخالفت و مانعی نسبت به این پروژه وجود ندارد».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی همچنین تلهکابین کرمان (که بخشی از پروژۀ بام کرمان است) را متفاوتتر و جذابتر از سایر تلهکابینها دانست و گفت: «چشمانداز این تلهکابین برخلاف موارد دیگر که کوه و دریاست، پهندشت کرمان است».
شاهرخی 27 اسفندماه در بخش دیگری از اظهاراتش دربارۀ آخرین وضعیت پروژۀ ساخت موزه منطقهای جیرفت بیان کرد: «کلنگزنی و فرآیندی که این پروژه تاکنون داشته درسآموز است. بهزودی اما شاهد اتفاقات خوبی در این حوزه خواهیم بود».
وی افزود: «مشاور طرح ساخت این موزه انتخاب شده است».
مدیرکل میراثفرهنگی استان کرمان همچنین با اشاره به استمرار فعالیت تیم باستانشناسی کنارصندل به سرپرستی دکتر سیدسجادی تاکید کرد: «کار مستمر علمی در حوزۀ تمدن جیرفت ادامه دارد».
وی گفت: «سال آینده استان کرمان میزبان برنامههای هفتۀ پژوهش وزارت میراثفرهنگی خواهد بود و امیدواریم میزبان نشست باستانشناسان ایران هم باشیم».
شاهرخی افزود: «برای راهاندازی اداره کل میراثفرهنگی جنوب استان منتظر تشکیل استان کرمان از سوی رئیسجمهور هستیم، البته در برنامه هفتم توسعه اختیاراتی برای تشکیل استانهای جدید به هیات دولت واگذار شده است».
وی همچنین با اشاره به فعالیت ستاد خدمات سفر برای نوروز توضیح داد: «این ستاد در دیماه امسال به ریاست استاندار محترم فعال شد. باید کمیتههای تخصصی آن شکل میگرفت. در حالی که در ستاد خدمات سفر کشور 10 کمیته در نظر گرفته شده در استان کرمان 15 کمیته را راهاندازی کردیم و میتوان گفت که تقریبا همۀ دستگاههای دولتی درگیر موضوع هستند».
وی افزود: «نخستین مصوبۀ ستاد سفر استان کرمان این بود که فعالیت این ستاد محدود به نوروز نباشد و در طول سال جلسات آن برای برنامهریزی و اجرای رویدادهای گوناگون فعال باشد».
شاهرخی با اشاره به اینکه ستاد خدمات سفر در کلیۀ شهرستانها نیز فعال شده است، ادامه داد: «یکی از جلسات این ستاد نیز با حضور معاون گردشگری کشور برگزار شد. در این جلسه موضوعی که استاندار محترم بر آن بسیار تاکید داشتند تنظیف محیط شهری و آمادهسازی سردر ادارات به مناسبت نوروز و ماه مبارک رمضان بود که امیدواریم به خوبی انجام شود».
وی سپس بیان کرد: «سامانۀ 09629 وزارت میراثفرهنگی در ایام نوروز فعال است و بنده و همکارانم بهصورت آنلاین پاسخگوی سوالات و انتقادات مردم و گردشگران هستیم».
مدیرکل میراثفرهنگی استان کرمان افزود: «در سفرهای نوروز باید شئونات مربوط به ماه رمضان را حفاظت و حراست کنیم». وی اضافه کرد: «بسیاری از رسومات از جمله افطاری و سحری ثبت ملی و جهانی شده و باید آن را بهعنوان نمادی از همراهی ملیت و مذهب به مردم انتقال دهیم».
وی در ادامه، با بیان اینکه حوزۀ فعالیت ما فرابخشی و همهجانبه است، اظهار کرد: «در کرمان همه باید مطالبه کنیم البته مطالبۀ شیرین و جذاب. نیشی هم اگر هست نیش زنبورعسلی باشد».
شاهرخی افزود: «هرمدیری که میآید اینطور نیست که نخواهد موفق نشود و کار نکند. اما چه موقع میتوانیم کار کنیم؟ وقتی نواقص را بدانیم. هرکسی با هر نیتی نواقص و اشکالات کار ما را بگوید. شیرینتر این است که همراه با بیان نقص پیشنهاد هم مطرح شود تا چراغ راه مدیر باشد». / الف
*عکس: زهرا طاهری
نظر خود را بنویسید