فردایکرمان – گروه جامعه: سازمان دامپزشکی کشور هشدار داد که با توجه به گرم شدن هوا، مردم رعایت توصیههای بهداشتی در خصوص بیماری تب کریمه کنگو را جدی بگیرند.
تب کریمه کنگو، بیماری مشترک بین انسان و دام است که در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی، انسان مبتلا خواهد شد، البته شرایط تشخیص و درمان بیماری تب کریمه کنگو در کشور مهیا شده است.
این بیماری توسط گزش کنه آلوده یا از طریق تماس انسان با خون و بافتهای دام آلوده در زمان کشتار دام و یا خُرد کردن گوشت پیشسرد نشده به انسان منتقل میشود.
با توجه به اینکه ویروس در برابر حرارت حساس است؛ بنابراین به افراد توصیه میشود که از مصرف جگر خام و نیمپخته خودداری کنند.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا، همچنین تولیدکنندگان و افرادی که در کشتارگاهها و مراکز بستهبندی کار میکنند، در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعا به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
دامپزشکی کشور همچنین توصیه کرد که مردم برای تهیۀ گوشت به مراکز معتبر که تحت نظارت سازمان دامپزشکی کشور است مراجعه کنند و این اطمینان را داشته باشند تمامی گوشتهایی که آرم سازمان دامپزشکی کشور بر آن درج شده است از سلامت بالا برخوردار است.
این بیماری با رعایت اصول بهداشتی مذکور شامل حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دامها و سمپاشی و ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان) با ترشحات و خون دام آلوده، خودداری از کشتار دام در محلهای غیرمجاز، تهیۀ گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه دام بهصورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجۀ سانتیگراد (دمای یخچال)، روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)، اجتناب از خوردن جگر خام و نیمپخته قابل کنترل است. /پ
نظر خود را بنویسید