فردایکرمان – گروه جامعه: معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به آلایندگی صنایع و معادن در استان گفت: «در استان کرمان معادن و صنایع بسیار آلودگی ایجاد میکنند اما هزینههای سلامت را نمیپردازند و این باید مطالبه بشود زیرا به عنوان یک مسئولیت اجتماعی وظیفۀ دارند این کار را انجام دهند».
وحیدرضا برهانینژاد در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت دربارۀ همچنین با اشاره به مهمترین دلیل مرگومیر در استان کرمان یادآور شد: «الگوی کرمان مانند الگوی کشوری است که بیماریهای قلبی و عروقی در راس علت مرگومیر قرار دارند و تصادفات و سرطانها نیز در ردههای بعدی قرار دارند».
وی درخصوص بیماریهای غیرواگیر شایع در کرمان بیان کرد: «در کرمان نیز مانند سایر نقاط کشور بیماری فشارخون بالا و دیابت از بیماریهای شایع غیرواگیر هستند».
برهانینژاد با اشاره به بیماریهای شایع واگیر نیز توضیح داد: «بیماریهای واگیر معمولا فصلی است. در فصول سرد بعد از کرونا بیماری آنفلوآنزا و تنفسی را در استان داشتیم و در فصول گرم سال، بیماریهای گوارشی را داریم اما با توجه به نظام مراقبت بیماریهای دانشگاه، هر کدام از این موارد بهجز بیماریهای غیرواگیر که روند صعودی دارند، از یک حد معین افزایش پیدا کند حتما مداخله میکنیم».
وی ادامه داد: «بهعنوان مثال در خصوص بیماری سرخک، در جنوبشرق واکسن به نوزادان شش ماهه نیز تزریق شد در حالی که این واکسن حدود یکسالگی تزریق میشود».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، برهانینژاد در این نشست همچنین با اشاره به فعالیت مراکز مردمی نفس برای نجات فرزندان سقط، یادآور شد: «تاکنون از 69 سقط جنین عمدی در کرمان و 154 سقط جنین عمدی در استان کرمان جلوگیری شده است».
وی با اشاره به اینکه هر پنج دانشگاه علومپزشکی در استان کرمان دارای یک مرکز نفس هستند، افزود: «این مراکز با مداخلات روحی و روانی توانستند از سقط جنین عمدی جلوگیری کنند».
معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی کرمان در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: «بیش از نیمی از مردم جهان، اکثر کشورهای فقیر و بخش زیادی از کشورهای در حال توسعه، به خدمات سلامت دسترسی ندارند اما کشور ما در سالهای اخیر پیشرفت چشمگیری در این حوزه داشته است».
وی با بیان اینکه امسال وزارت بهداشت شعار «سلامت خانواده با مردمیسازی سلامت» را برای هفتۀ سلامت انتخاب کرده است، ادامه داد: «هنوز جاهایی را داریم که پوشش همگانی سلامت اتفاق نیفتاده و بخشی از آن مربوط به سایر دستگاهها است و بخشی نیز مربوط به مشارکت مردم است».
برهانینژاد خاطرنشان کرد: «برنامۀ سلامت خانواده از سال گذشته آغاز شده و امسال پوشش آن وسیعتر است. اجرای این برنامه به نفع مردم است زیرا هزینۀ سلامت کاهش مییابد، پرداخت از جیب کم میشود، نظام ارجاع اصلاح میشود و مردم برای بیماریهای ساده نیاز نیست به متخصص مراجعه کنند».
وی خواستار آگاهیسازی مردم از طریق رسانهها شد و گفت: «بررسیها نشان داده سواد سلامت مردم بسیار پایین است مخصوصا در عصر حاضر در فضای مجازی هر کسی ادعای آشنایی با طب را دارد».
برهانینژاد ادامه داد: «در اجرای این برنامه هماهنگی بین بخشی از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا بسیاری از دستگاههای اجرایی درگیر سلامت هستند». /پ
نظر خود را بنویسید