گروه جامعه ـ یک فعال محیط زیست در میزگرد ایرنا جنوب استان کرمان با انتقاد از شیوهی مدیریت آب سد جیرفت گفت: «سد جیرفت هیچ بهرهوری ندارد و امروز حقابه را به اشخاصی که حقی نداشتند، اهدا کردهاند». به گزارش فردایکرمان، فرود رفعتی ادامه داد: «این سد هیچ برقی تولید نمیکند و مانند سد تنظیمی بهادرآباد درست شده و بیفایده است؛ چون آبی از آن رها نمیشود تا از این طریق زمینهای شهرستان رودبارجنوب آبیاری شوند».
وی اظهار کرد: «24 سد سیمانی در بالادست سد جیرفت احداث شده که این سدها سبب کاهش آب ورودی به سد جیرفت شدهاند».
وی گفت: «بعد از هر بارندگی، گزهای کوچک سبز میشوند لذا اگر آب سد رها باشد این گزها کمک زیادی به پوشش گیاهی منطقه میکند ولی به دلیل رها نشدن حقابه زیست محیطی، این اتفاق نمیافتد».
وی با بیان اینکه 25 درصد ریزگردهای کشور از جازموریان است، اظهار کرد: «همهی سدها حقابه خود را باید رها سازی کنند تا تاثیر مهمی در پوشش گیاهی و محیط زیست داشته باشند».
رفعتی گفت: «حقابهی زیست محیطی جازموریان اما رها نمیشود اگر رها شود تاثیر زیادی بر پوشش گیاهی دارد».
در اینباره، مسعود افشاریپور مدیر امور سد جیرفت به ایرنا گفت: «طبق بخشنامهی ابلاغی، مقرر شده بود که از سال 89 تاکنون حدود 161 میلیون متر مکعب آب بهعنوان حقابهی زیستمحیطی، رها شود و این درحالی است که ما در این مدت بیش از 760 میلیون متر مکعب حقابهی زیست محیطی رها کردهایم». وی افزود: «اما چون نفوذپذیری سطح رودخانه هلیل چندین برابر افزایش پیدا کرده، حقابههای رها شده به چشم نیامده است».
4585
پاسخ مدیر امور سد جیرفت به یک فعال محیط زیست:
نظر خود را بنویسید