فردایکرمان – گروه اقتصاد: عضو هیات عامل و معاون صندوق توسعه ملی در مراسم اختتامیۀ همایش کرمان آیدکس 2024 با بیان اینکه استان کرمان در حوزۀ استفاده از تسهیلات صندوق در ردیف پنجم قرار دارد گفت که نزدیک به 2 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی تاکنون در استان کرمان سرمایهگذاری شده است.
علیرضا صالح همچنین از کمک یک میلیارد دلاری برای تامین مالی پروژۀ تکمیل بخش فولادسازی گهرزمین در بردسیر خبر داد و تاکید کرد که از سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی استان که بتوانند تجهیزات، کالا و خدمات ایرانی را صادر کنند، تا ۸۵ درصد میزان صادرات ماشینآلات و تجهیزات از طریق سپردهگذاری ارزی در بانکهای عامل حمایت میکنند.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی با اشاره به عملکرد صندوق توسعه ملی بیان کرد: «از سال ۱۳۸۹ تاکنون حدود ۱۶۰ میلیارد دلار وارد این صندوق شده که بخشی از این عملکرد، پرداخت تسهیلات به بخش خصوصی و شرکتهای زیرمجموعۀ نهادهای عمومی است چراکه اساسنامۀ صندوق اجازه میدهد تا ۲۰ درصد منابع صندوق را برای شرکتهای زیرمجموعه داشته باشیم».
صالح ادامه داد: «از این ۴۰ میلیارد دلاری که به بخش خصوصی تسهیلات داده شده، استان کرمان در ردیف پنجم قرار دارد. استان بوشهر 12.8 میلیارد دلار جذب سرمایه و منابع صندوق توسعه ملی را داشته و بعد از آن استان خوزستان است زیرا بخش عمدهای از تسهیلات ما در بخش نفت، گاز و پتروشیمی هزینه شده است. بعد از استان خوزستان، استان هرمزگان حدود ۳ و خردهای میلیارد دلار تسهیلات گرفته شده، بعد استان ایلام است و استان پنجم استان کرمان است که نزدیک به 2 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی تاکنون در استان کرمان سرمایهگذاری شده است».
وی خاطرنشان کرد: «تاکنون بیش از ۲ هزار مگاوات روی نیروگاههای استان کرمان تسهیلات دادیم البته بخشی از پولهای ما برنگشته ولی کار خوبی کرده، داریم باز هم انجام میدهیم و داریم راهکاری برای برگشت پولمان را دنبال میکنیم».
معاون صندوق توسعه ملی با اشاره به بازدید از طرح توسعۀ گهرزمین در منطقۀ بردسیر، توضیح داد: «گهرزمین در این منطقه یک پروژۀ 2 میلیارد دلاری را دنبال میکند که مقداری گیرهای سهامداری داشتند و قرار شد ما تیمی را بگذاریم تا این پروژه را هم دنبال کنیم».
وی گفت: «همچنین ما قول دادیم که تا سقف یک میلیارد دلار در تامین مالی این پروژه برای تکمیل بخش فولادسازی گهرزمین وارد گود بشویم. اگر ما یک میلیارد دلار بیاوریم، سهامداران هم نزدیک به یک میلیارد دلار میآورند و این پروژه ظرف سه سال به بهرهبرداری میرسد».
صالح ادامه داد: «یکی دیگر از ظرفیتهایی که داریم و میتوانیم در استان کرمان استفاده کنیم، موضوع اعتبار خریدار است. سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی که در سطح استان بتوانند تجهیزات، کالا و خدمات ایرانی را صادر کنند، این قول را میدهیم تا ۸۵ درصد میزان صادرات ماشینآلات و تجهیزات آنها را از طریق سپردهگذاری ارزی در بانکهای عامل اسکریپت یا اعتبار خریدار یا فروشنده بدهیم و برای هر دو هیچ محدودیتی برای استان کرمان نداریم».
وی خاطرنشان کرد: «همچنین اگر صادرکنندگان کالاها و خدمات بهویژه خدمات فنی مهندسی در کشورهای دیگر در مناقصات بینالمللی برنده شوند به میزان 13 درصد که 6 درصد پیشپرداخت است و 7 درصد تجهیز کارگاه، برای ضمانتنامههای ارزی از آنها حمایت خواهیم کرد».
معاون صندوق توسعه ملی در پایان از استاندار کرمان خواست تا ۲۰ پروژۀ بالای ۵۰۰ میلیون دلاری را در استان تارگت کند تا صندوق توسعه ملی با برگزاری جلسات با بانک عامل و رفع موانع در هیاتهای عامل، مصوبات را ارائه کرده و کار را دنبال کنند. /پ
نظر خود را بنویسید