فردایکرمان ـ گروه جامعه: محمدجواد ظریف ـ وزیر پیشین امور خارجه که در میزگرد سیاسی پزشکیان در تلویزیون همراه او بود، گفت: «سیاست خارجی براساس قانون اساسی توسط مقام معظم رهبری به صورت خطوط کلی ارائه میشود و سه اصل عزت، حکمت و مصلحت راهنما و چارچوب سیاست خارجی را تشکیل میدهد. در این سیاست خارجی بسیار مهم است که چه کسی در خیابان پاستور و خانۀ رئیسجمهور نشسته است».
وی افزود: «مردم، رئیسجمهور است كه سیاستها را میسازد و برای تصویب به شورای عالی امنیت ملی و به حضور مقام معظم رهبری ارائه میكند. رئیسجمهور است كه سیاستها را اجرا میكند و كسی كه با نگرش روشن به سیاست خارجی، هم خودش خط دارد و هم باور دارد باید از متخصصان و كارشناسان استفاده كند، این فرد میتواند در آیندۀ كشور نقش داشته باشد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از اعتماد، وزیر خارجه پیشین كشورمان تاكید كرد: «بدون سیاست خارجی مستقر و بدون اجماع ملی نمیتوانیم منافع اقتصادی كشور را پیش ببریم حتی نمیتوانیم با دوستانمان روابط خوب داشته باشیم».
وی ادامه داد: «بدون سیاست خارجی جدی و همگرا و راهگشا نمیتوانیم دیپلماسی اقتصادی خوبی داشته باشیم. بدون سیاست خارجی معقول و متین نمیتوانیم حتی با دوستانمان ارتباط داشته باشیم».
ظریف گفت: «قدرت مجموعهای از قدرت معنایی و قدرت مالی است كه منجر به كاهش آسیبپذیری میشود. آنچه به ایران قدرت داده، قدرت معنایی است كه همان گفته امام یعنی پیروزی خون بر شمشیر است و قدرت معنایی مقاومت را اجرا كرد».
وی در بخش دیگری از اظهاراتش بیان کرد: «تحریم را با عدد نمیشمارند و این كار مغلطه است. میگویند ٨٠٠ تحریم دورۀ احمدینژاد را ظریف به ١۵٠٠ تحریم رساند، دو تحریم دربارۀ من است كه به آن ظریف١ و ظریف٢ میگویند اما بپرسید بانك، نفت، پتروشیمی و كشتیرانی ایران را كجا تحریم كردند؟ كاتسا هم تحریم جدیدی نداشت. قانون كاتسا هیچ تحریم جدیدی ندارد چون برجام اجازه نمیداد تحریم جدیدی توسط امریكا وضع شود. مردم ما دیدند در سال ۹۵ و ۹۶ دو سال متوالی تورم تك رقمی و رشد دو رقمی داشتیم».
این دیپلمات پیشین كشورمان در پاسخ به یكی از پرسشكنندگان گفت: «من هم میتوانم بگویم همان دوران میگفتند اینكه امریكا میگوید از برجام خارج میشود جنگ زرگری است چون برجام به نفع امریكا است بنابراین از این بحثها استفاده نكنیم. ایران تنها كشوری بود كه توانست از اسنپ بك استفاده كند و در همان دولت روحانی كه شما از آن دلخور هستید توانسته بودیم امریكا را سه بار در شورای امنیت سازمان ملل محكوم كنیم و ایآر ۴ ایران را به ایآر ٩ رساندیم و غنیسازی را از ٢٠ درصد به ۶٠ درصد رساندیم».
وی در پاسخ به این سوال كه چرا بایدن به برجام برنگشت، اظهار کرد: «بایدن قصد برگشت به برجام را داشت اما به دو دلیل برنگشت اول اینكه اسراییل اجازه نداد و پس از آن آقای فخریزاده به شهادت رسید و عامل دیگر مصوبه قانون راهبردی مجلس بود، نگذارید كه بگوییم در آن شش ماه تلخ چه گذشت. در آن شش ماه تلخ ما بارها میتوانستیم برجام را زنده كنیم و سه سال از این فلاكت زجر نكشیم. اگر تعداد تحریمها در دولت آقای روحانی با ترامپ از هزار تحریم شد هزار و پانصد تحریم، در دولت شهید رییسی از ۱۵۰۰ تحریم به دو هزار و ۵۷۰ رسید، یعنی در هشت سال ۵۰۰ تحریم اضافه شد، در سه سال هزار تحریم اضافه شد اگر میخواهیم با عدد سر مردم را شیره بمالیم درست بمالیم».
وی با نشان دادن نمودارهای مربوط به نرخ تورم ادامه داد: «مردم ببینید در زمان تحریم چه شد؟ ببینید مردم تورمتان را كجا بردند؟ مردم ببینید رشد اقتصادی و فروش نفتتان را كجا بردند؟ گفتند ما یاد دادیم چگونه نفت را بفروشند، نخیر وقتی آقای بایدن آمد سیاست این شد كه پیچ را شل كنند. اجازه بدهید آقای ترامپ برگردد آن وقت ببینیم دوستان چه میكنند؟».
وی اظهار کرد: «مردم مهم است در پاستور چه كسی نشسته باشد. مهم این است كه ببینیم میتوان با این وضعیت زندگی شما را بهتر كنیم». / الف
نظر خود را بنویسید