گروه اقتصاد ـ یکی از فعالان صنعت فرش استان کرمان با اشاره به کمبود بافنده در استان بر افزایش تولید فرش دستباف کرمان تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وزیری، روز شنبه در جلسهی کمیته فرش دستباف استان کرمان که با حضور رئیس سازمان صمت استان و جمع پرتعدادی از فعالان فرش برگزار شد، در فرصتی که در اختیار فعالان قرار گرفت تا از مشکلات و دغدغههای خود بگویند، اظهار کرد: «یکی از مشکلات فرش ما بزرگنمایی آماری است. میگویند در استان کرمان 60 هزار بافنده داریم. در صورتی 15 هزار نفر هم نیستند».
وی با اشاره به گفتهی یکی از حاضرین که بر بررسی بازارهای جهانی تاکید داشت، گفت: «نیازی به بررسی دنیا نداریم؛ در مشهد آمدند طرحهای تبریز را با پشم درجه دو و ابریشم مصنوعی و با یک دوم قیمت فرش تبریز بافتند و فروختند و دلیل موفقیتشان نیز، همین استفاده از طرحهای تبریز است. در خراسان رضوی، از نقوش کرمان استفاده کردند و تمام نقوش قدیمی را با ابریشم میبافند و بهعنوان فرش آنتیک میفروشند. ما در کرمان، نیاز به بازاریابی و نقشهی جدید نداریم».
وی گفت: «در نمایشگاه امسال؛ کرمان، یزد و مشهد بیشترین فروش را داشتند که تنوغ نقشه و ریزبافتی و ارزان بودن فرش این سه استان مورد توجه قرار گرفت». وی تصریح کرد: «اما مشکل این است که در استان کرمان تولید برای صادرات نداریم. تنها شهر کشور هستیم که با وجود پیشینیهای که در تولید و تجارت فرش داریم در گمرک کارشناس فرش نداریم و از گمرک کرمان نمیتوان فرش صادر کرد؛ حتی سفارشهای عتبات عالیات که در کرمان بافته شد را نیز، از شهرهای دیگر صادر کردند».
وزیری همچنین در پاسخ به انتقاداتی که از مواد اولیه شد، اظهار کرد: «ما احتیاج به بهبود مواد اولیه نداریم؛ چون هم کارگاههای سنتی و هم صنعتی رنگرزی را در استان داریم اما باید تولید را بالا ببریم. در مغازههای فرش کرمان اکثریت مشتریان دست خالی برمیگردند چون فرش نداریم. حالا چهطور میتوانیم پاسخ بازارهای خارجی را بدهیم؟».
وی خطاب به بخش دولتی تاکید کرد: «آمارها را درست و کمک کنید واقعا 60 هزار بافنده در استان داشته باشیم. اگر این تعداد بافندهی واقعی داشته باشیم تمام بازارهای اروپا را فرش کرمان قبضه میکند».
وی همچنین گفت: «گروهی در انجمن فرش و اتحادیه در حال بررسی بهبافی فرش کرمان هستند. یکهزار و 693 نقشهی فرش در استان داریم در حالیکه در بهترین نقاط کشور مثل اصفهان و تبریز بیش از 20 نقشه وجود ندارد اما آنها پیشرفت کردند چون از نقوش کرمان استفاده کردند و بالای 90 درصد فرش آنها نقشهی کرمان است».
وزیری اظهار کرد: «هماکنون برخی تولیدکنندگان و تاجران کرمان دارند در اصفهان و بروجرد و شاهرود فرش کرمان را میبافند. اگر 60 هزار بافنده داشتیم نیازی به این کار نداشتیم».
*دیگر اخبار مربوط به این جلسه در سایت فردایکرمان در دسترس است. واژۀ «فرش» در قسمت پایین این خبر را لمس کنید و همهی اخبار این حوزه را ببینید.
4635
یک فعال صنعت فرش دستباف مطرح کرد
فرش کرمان نیاز به بازاریابی ندارد!

نظر خود را بنویسید